URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Decembrie 2012, 21:01

Sondaje: Victorie previzibilă a USL, UDMR ar putea să nu intre în Parlament

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Exit-pollurile făcute publice imediat după închiderea urnelor arată rezultate aşteptate la alegerile parlamentare de duminică. Aşa cum era previzibil, USL a luat cele mai multe din voturile românilor (între 54-58%), în vreme ce UDMR, pentru prima oară în existenţa-i post-revoluţionară, ar putea rămâne în afara Parlamentului.

USL, victorie detaşată

Conform rezultatelor CURS, USL a obţinut 56,96% din voturi pentru Camera Deputaţilor şi 57,58% pentru Senat; potrivit CCSB, USL a obţinut 56,8% din voturi la Camera Deputaţilor şi 58,3% la Senat, iar CSOP creditează alianţa cu 54% din voturi pentru Camera Deputaţilor şi 55% pentru Senat.

ARD a obţinut, potrivit aceloraşi sondaje, circa 19% din voturile românilor, fiind urmată de PPDD, cu 13-14%, în vreme ce UDMR este creditată de toate sondajele cu 5-5,2% din preferinţele electoratului, adică fix la pragul minim impus formaţiunilor politice pentru accederea în Parlament.

Scoruri mici au mai primit (conform CURS, la Camera Deputaţilor) PRM - 2,39%, PER - 1,47% şi PPMT - 1,21%.

Victorie împotriva regimului Băsescu

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat că votul de duminică reprezintă "victoria împotriva regimului Băsescu" şi a subliniat că "punctele cardinale" ale politicii externe a USL vor fi apartenenţa la NATO şi la UE. El a afirmat că, după acest vot, "nu mai e niciun dubiu, premierul României va fi Victor Ponta".

La rândul său, co-preşedintele ARD, Vasile Blaga, a spus, după afişarea rezultatelor exit-poll-urilor, că le mulţumeşte românilor că au ieşit la vot. "Scorul pe care l-am obţinut este rezultatul unei munci speciale, pentru că USL-ul a dus în această campanie de mistificare, de manipulare ieşită din comun", a declarat Blaga, după ce iniţial a spus, din greşeală, că "ARD a dus o campanie de manipulare ieşită din comun", o gafă asupra căreia i s-a atras rapid atenţia. "Sunt convins că ne vom atinge obiectivul de peste 20% în alegeri", a adăugat Blaga.

Liderul PDL a mai spus că "ARD-ul va lupta pentru o Românie europeană, pentru o Românie alături de prietenii ei euro-atlantici".

Cine ridică sabia, de sabie va muri!

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică seară, că le cere tuturor actorilor politici, începând cu preşedintele ţării, să înţeleagă că România are nevoie de pace, el avertizând că, "în perioada următoare, cine va ridica sabia, de sabie va muri".

"Vreau să cer tuturor actorilor politici, începând cu preşedintele ţării, cu noii parlamentari, cu cei care vor face parte din noul Guvern, să înţeleagă că Romania are nevoie de pace, o perioadă de reconstrucţie", a spus prim-ministrul.

Totodată, el a anunţat că USL a început discuţiile cu UDMR pentru a forma o majoritate parlamentară.


Rezultate exit poll CCSB, pentru Antena 3

Senat
USL - 58,3%
ARD - 19,6%
PPDD - 14,1%
UDMR - 5,2%

Camera Deputaţilor
USL - 56,8%
ARD - 19%
PPDD - 13,8%
UDMR - 5,1%


Rezultate exit poll CSOP, pentru B1 TV

Senat
USL - 55%
ARD -19%
PPDD - 10%
UDMR - 5%

Camera Deputaţilor
USL - 54%
ARD -19%
PPDD - 10%
UDMR - 5%


Rezultate exit poll CURS, pentru Realitatea TV

Senat
USL - 57,58%
ARD -18,87%
PPDD - 13,09%
UDMR - 5,16%

Camera Deputaţilor
USL - 56,96 %
ARD - 18,12%
PPDD - 12,95%
UDMR - 5,19%

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
ESTI CEA CE ESTI TU NU CE VOR ALTII.
NOI NU AM TRAIT DEMOCRATIE , VOI NU CUNOASTETI LIBERTATEA SPIRITUALA, AM TRAIT IN LANTURI IMPUSE DE HOTI CARE DOREAU SA PARVINA PE BANUL PUBLIC, CAND ATI VISAT SA AVETI 5 COPII UNUL MAI DESTEPT CA ALTUL DACA TOT CE CASTIGATI TREBUIA DATA STAPANILOR SAU FURAT CA SI EI, O SA INTELEGETI CA DEMOCRATIA INSEAMNA INDEPENDENTA DE LACOMIE, ESTI CEA CE ESTI TU NU CE VOR ALTII. ATI FURAT SA DATI ALTORA, MESAGERI DE HOTI, LANTURI IN JURUL GATULUI !!!
Postat 10 Decembrie 2012, 11:17 de INDEPENDENTA
@athos
Chiar dacă nu am votat cu kominternu, nu e treaba mea şi nici a ta să tragi la răspundere oamenii. De parcă tu ai fi vreo somitate în oarece.... Aşa că prost eşti tu......
Postat 10 Decembrie 2012, 09:19 de românu
@athos
Chiar dacă nu am votat cu komiternu, e treaba fiecăruia cu cine, ce a votat. O s-o tragă în consecinţă. Nu e treaba ta să reproşezi. De parcă tu ai fi vreun academician.... Aşa că prost eşti tu
Postat 10 Decembrie 2012, 09:15 de românu
Lipsa "cadre"
Vasile Blaga se plangea nu de mult ca "nu-s cadre-n PDL",nu-i asa?Oare daca se priveste-n oglinda,vede un "cadru"? Poate-o rama de oglinda!
Postat 10 Decembrie 2012, 09:08 de gyorgy tozser
Bucurie mare
Dupa "votul" de duminica ne-am intors in anul de gratie 1992 dar in conditii mult mai grele adica mult mai saraci. Traiasca usl sau fsn ca e totuna. Felicitari celor care si-au pus stampila acolo unde trebuie. Se confirma faptul ca dupa 22 de ani de "democratie" romanul nu a invatat nimic. Din contra este mult mai prost. Multumesc.
Postat 10 Decembrie 2012, 08:55 de Athos
leprele udemeriste
asta, cu ramanerea udemeristilor pe dinafara, ar fi o treaba excelenta !
Postat 10 Decembrie 2012, 03:23 de zoom
Ghilea nu tremura esti pe drumul bun :)))
Ghilea si Adelina un duo de show nicidecum pentru Parlament :))))
Postat 09 Decembrie 2012, 22:58 de trupa de show
blonda de sters nici in kuuuzrr
Ce Adelina , anakkfabeta aia in Parlament , o iei razana de tot , Ghilea o vedea ceva asta pentru ca si el este ca si ea ! mai era una grasa ca o purcea alta cei semana foarte bine, voi credeti ca ii prostiti pe cei vicleni si destepti sunteti doar prinsi in cursa, feriti va de ce cei fac nu de cei ce latra , fara banii misti muntii si faci izvoarele , cu minte nu cu kurul cum fac majoritatea :))).Cu mintea omului sa nu te pui ca pierzi dar cu a prostului joaca te pana oboseste, de ce sa i spui ca e prost ca oricum nu intelege ?
Postat 09 Decembrie 2012, 22:56 de carpa aia PDL ista
Virginelu apolitic
Nasol, adică Mocanu, Coste si alți anonimi bashitzi, rămân șomeri, va sa zica, pas Parlament. Hmmmm, dar săracul Blaga, grohaitorul de Timis, pe stil nou, rămâne la cotet sau are vreo șansa ? Asta nici tăiat nu e bun, pute!
Postat 09 Decembrie 2012, 22:13 de Vot virgin
AZI,ROMANII
au ales graul din neghina,pdl a semanat vant si a cules furtuna
Postat 09 Decembrie 2012, 21:47 de UN ROMAN
vom lupta pentru copii ii vom para de abuzuri si torturi
ne vrem inapoi patrimoniul cultural istoric din BUDAPESTA sa l platesca PDL , rusineeeeeeee va vindeti comorile romanesti lasate mostenire ca sa TRAITI ca lasii, RUSINE ! VREAU sa construim ORFELINATE si fiecare copil sa aiba haine, mancare si un MEDIU SANATOS, fara PARINTI INFRACTORI, amin !
Postat 09 Decembrie 2012, 21:43 de USL este VIITORUL!
pa pa
UDMR, cea mai mare rusine si cel mai mare cancer din parlament, Doamne scapa-ne de ei!
Postat 09 Decembrie 2012, 21:17 de eu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON