URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Septembrie 2018, 22:15

Revoltă în PSD: 33 de lideri vor înlocuirea lui Dragnea. Ce spune liderul partidului

Revoltă în PSD: 33 de lideri vor înlocuirea lui Dragnea. Ce spune liderul partidului foto: observator.tv
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

33 de lideri PSD au semnat o scrisoare prin care cer convocarea Comitetului Executiv Naţional şi, implicit, înlocuirea lui liviu Dragnea de la şefia partidului. Liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat că este dispus să îşi dea demisia, dacă i se va cere acest lucru.

Potrivit Digi24.ro, scrisoarea liderilor PSD ar putea fi depusă în zilele următoare la sediul PSD. De scrisoare ştiu şi Liviu Dragnea, şi apropiaţii acestuia. Ei ştiu că sunt cel mult 18 lideri care au semnat-o. Lucrurile sunt în desfăşurare, se poartă discuţii, fiecare tabără încearcă să-şi găsească susţinători, arată Digi24.

În tabăra celor nemulţumiţi sau care au intrat în conflict cu Liviu Dragnea se numără liderii organizaţiilor din Giurgiu, Vaslui, Brăila, Constanţa, Dâmboviţa, Bucureşti, Ilfov, Olt, Vrancea, Argeş, Buzău, Caraş Severin, Timiş şi a trei organizaţii de sector din Bucureşti.

Nu există o majoritate confortabilă care să-i pună probleme lui Liviu Dragnea, pentru că nu se discută încă de cine ar fi cel care ar trebui să preia conducerea partidului, în cazul în care Liviu Dragnea va pleca. Şi aici apar nemulţumiri, pentru că sunt lideri ai PSD care nu ar accepta ca Mihai Tudose, de exemplu, fostul premier al României, să preia frâiele partidului, şi n-ar agrea-o nici pe Gabriela Firea, care a intrat în conflict deschis cu liderul PSD, arată sursa citată.

Liviu Dragnea a anunţat că este dispus să îşi dea demisia, dacă i se va cere acest lucru. Preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor a făcut acest anunţ în şedinţa la care au participat primarii de sectoare, premierul Viorica Dăncilă şi o parte dintre miniştri, potrivit surselor Digi24. 

În aceste zile, adică miercuri şi joi, Marian Neacşu, secretarul general al partidului, a anunţat că va avea o serie de întâlniri cu liderii din teritoriu, dar nu pentru nemulţumirile din partid, ci pentru organizarea referendumului care va avea loc luna viitoare.

Războiul deschis din PSD a început la reuniunea Comitetului Executiv al PSD la Neptun, în urmă cu două săptămâni, când au existat discuţii dure între mai mulţi lideri importanţi ai PSD şi Dragnea. Atunci, Gabriela Firea, unul dintre cei mai importanţi oameni în partid, l-a atacat dur pe liderul social democrat Liviu Dragnea pentru că îi ia apărarea ministrului de Interne, Carmen Dan.

Sursa citată mai scrie că Dragnea a precizat în repetate rânduri că va pleca din fruntea partidului dacă nu va mai avea sprijinul colegilor din PSD. În 2017, după ce premierul de la acea vreme, Sorin Grindeanu, i-a cerut demisia, Liviu Dragnea declara că a vorbit cu colegii din CEx şi că nu se pune problema unei demisii. "Eu nu am cum să dau curs acestei cereri. Eu i-am întrebat pe colegii mei, chiar în Comitetul Executiv, dacă se pune problema să demisionez. Preşedintele unui partid nu acţionează niciodată în acest fel", spunea liderul PSD.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Dumi
Cam dupa ce matematica ai scos nunarul ala? Sau ti-a fost dictat? Hai pune formula ca deobtologia de "jurnalist" (wanna be, te mai si numeai "de investigatii"...pfoa "ce m-am mai ras de m-au luat durerile de ficat, pe dreapta) te oblica la documentare inainte de a vomita texte. Nu uita S din psd e socialism, oleaca lipsa, democratia e moarta de mult in "gânduri si-n simțiri". Ai putea sa te inscrii la Cantarea Romaniei, recitaluri, ca tare bine le preiei si le atunci pe ici pe colo. Sau formula e tot aia cu 12 > 16 citit "mai mic". Pe bune, nu te-ai saturat sa ti-o tot iei? Chiar te mananca asa tare?
Postat 14 Septembrie 2018, 21:39 de poiu
Buna gluma
Mediocritatea celor 33 inca nu poate fi verificata, dar mediocritatea si stupiditatea oamenilor pusi de tata LND nu poate fi pusa sub semnul intrebarii, exemplul concludent fiind Veorica. PSD a devenit prototipul partidului pilelor si a cumetriilor, submediocritatea profesionala trecand pe loc secund dupa obedienta fata de conducator si partid. Partidul e un dinozaur care asteapta venirea cataclismului ca sa se reformeze...
Postat 14 Septembrie 2018, 10:13 de cetateanbihorean
Erată ...
Cei 33, reprezentând 0,0001% din numărul membrilor cu drept de vot intern, vor răsturna ideea de lider, așa că ... cei din eșalonul secund vor putea avansa în toată mediocritatea lor, de sorginte socialistă !?!
Postat 14 Septembrie 2018, 09:56 de CrisDumi
Nu-i bai ...
... că vor importa de la liberali un șef providențial, care să vândă "România Lucrului Bine Făcut" la preț de slogan internațional unanim recunoscut !?!
Postat 14 Septembrie 2018, 09:52 de CrisDumi
corect...mangeala (tic-tac)
...e tot mai palid acest dictator odios al Romaniei...dar tinerica consoarta il suporta si asa. Nu pt. mult timp, urmeraza hainele vargate si acolo se complica treaba. Cat despre "Mangeala", ar trebui sa plateasca pt. toate banditidsmele si boicoturile care au distrus Judetul de cand e vataf ca cel din Teleorman.
Postat 14 Septembrie 2018, 08:28 de TC
Mang, iti vine randul...Tic-tac, tic-tac...Nu mai tac!
Vei culege ceea ce ai semanat! Si vei fi rasplatit pentru tot raul ce l-ai facut! Ai distrus oameni si familii! Dumnezeu sa te ierte! Amin.
Postat 14 Septembrie 2018, 03:40 de vineri
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON