URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Iunie 2018, 20:00

Reacţia lui Klaus Iohannis, după modificarea Codului de procedură penală: "PSD votează legi cu dedicaţie pentru Dragnea, este inadmisibil"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce parlamentarii puterii au adoptat, la ceas de seară, Codul de procedură penală, inserând modificări controversate, preşedintele României, Klaus Iohannis, a reacţionat, arătând că încercarea de modificare a codurilor penale este "inadmisibilă" şi a anunţat că se va folosi de toate prerogativele funcţiei sale pentru a acţiona.

Potrivit Digi24.ro, declaraţiile au fost făcute după întâlnirea cu ambasadorii statelor UE acreditaţi la Bucureşti.  "Acum viteza ca viteza. Am mai avut situaţii când s-a votat noaptea, nu vreau să repet ce s-a spus atunci despre viteză. Rezultatul mă întristează. Vedem cu tot mai multă claritate că PSD nu doar încearcă să amputeze puterile preşedintelui, ci şi puterile justiţiei, ceea ce este foarte, foarte grav. Vedem, totuşi, ceva nemaiîntâlnit. PSD votează legi pentru şeful lor, votează legi cu dedicaţie pentru Dragnea, ceea ce este pur şi simplu inadmisibil", a declarat şeful statului.

Acesta a mai spus că, se vede că multe din modificările aduse de PSD - ALDE - UDMR "sunt făcute cu dedicaţie, altele clar pentru a opri procurorii din investigaţie". "Este inadmisibilă această abordare şi evident că voi folosi prerogativele constituţionale pentru a solicia o îmbunătăţire a acestui text", a adăugat Iohannis, conform Digi24.

Întrebat dacă a discutat cu ambasadorii despre legile justiţiei, Klaus Iohannis a răspuns că toţi invitaţii în România îl întreabă despre ce se întâmplă cu modificarea legilor justiţiei şi că unii "sunt foarte îngrijoraţi de această abordare a PSD care s-a votat aseară foarte târziu".

În ceea ce priveşte decizia în cazul şefei DNA, şeful statului a declarat că "şi această săptămână este dedicată cititului" motivării Curţii Constituţionale şi că nu a luat încă o hotărâre. 

De asemenea, legat de decizia în cazul şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, Iohannis a declarat că nu a luat încă o decizie privind decizia Curţii Constituţionale a României faţă de revocarea ei, lăsând să se înţeleagă că săptămâna viitoare va anunţa ce hotărâre a luat. "Şi această săptămână este dedicată cititului", a spus el.

După cum se ştie, Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat luni seară, la ora 22, într-o şedinţă cu program prelungit, modificările controversate aduse de PSD, ALDE şi UDMR Codului de procedură penală.

"De astăzi pedofili, criminali, filmaţi cu telefonul mobil vor scăpa dacă nu vor fi alte probe! De astăzi România este un rai al infractorilor!", a declarat, potrivit HotNews.ro, Dan Barna, de la USR.

Citiţi pe această temă articolul „România, raiul infractorilor: Codul de procedură penală, adoptat la ora 22 în Camera Deputaţilor”

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
Retardatul de la Cotroceni nu se dezminte.
Nu pricepe in niciun fel ca legile justitiei sunt, dupa modificare, pentru viitor. Nu pentru ceva deja trecut. Beneficiar al noilor legi este tocmai "primul penal al tarii". Pana si dedicata madam Tănăsică a inteles ca e prea mult ceea ce spune KWJ, asa ca a parasit corabia.
Postat 20 Iunie 2018, 17:04 de CrisDumi
:::::::)))))))
.
Postat 20 Iunie 2018, 14:21 de Sandu1201
parlament bicameral
cu cate 2 deputati si un senator din fiecare judet si sectoarele bucurestiului. nimic mai mult. atunci sa vezi interes pentru ciolan. sau pentru cetatean(sanse minime). sarca vad ca da ignore si nu raspunde la mesaje. o fi latrand la luna :))))))
Postat 20 Iunie 2018, 10:31 de User anonimizat
CHRIS
Cum adică să lași CIOLANUL la 300 de căței, și restul flămânzesc.
Postat 20 Iunie 2018, 09:11 de Sandu1201
@CAINEHAMNIS
in 2012 ccr a decis ca valid referendumul prin care se limiteaza numarul de parlamentari la 300. au trecut 8 ani si parlamentul nu a respectat decizia ccr. dragnea si tariceanu in calitate de presedinti ai camerelor erau obligati sa aplice decizia. de ce nu au pus-o in aplicare ? sau inca tot citesc decizia? cata ipocrizie aveti in voi . nu va e greata de ce faceti?
Postat 20 Iunie 2018, 08:50 de User anonimizat
Christa
Doamne ajuta
Postat 19 Iunie 2018, 23:23 de Sandu1201
@ Sandu si Cainerau
hahaha. voi deja va puneti stapani pe urmatoarele alegerei si implicit pe premier. :-)). Fie-va mila lasati-ne si noua ceva.
Postat 19 Iunie 2018, 23:14 de Christa
Cuțu rau
Eu și tu
Postat 19 Iunie 2018, 22:21 de Sandu1201
noi nu... niciodată..
@Sandu1201: Te rog definește ce semnifică " noi "
Postat 19 Iunie 2018, 20:59 de cainerau
Cuțu rau
Noi îl vrem pe Bolojan Premier
Postat 19 Iunie 2018, 20:39 de Sandu1201
balerina
Nevasta...
Postat 19 Iunie 2018, 20:36 de cainerau
ÎMI IAU CALUL ȘI NEBASTA
Socrul meu a fost blanar/ Mandru mare gospodar/Dar eu stiu cum e cu asta....
Postat 19 Iunie 2018, 20:35 de cainerau
pe la noi pe la Sibiu/ casul e din cecereu/ Dar eu stau să văd cum vine/ casul o fi de la mine
Aha! DECIZIILE CCR trebuie citite! Nu aplicate, ba...lă?
Postat 19 Iunie 2018, 20:32 de cainerau
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON