URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Decembrie 2018, 13:55

PSD-iştii critică Alianţa Vestului. Emilian Pavel spune că priorităţile "primarilor populişti" sunt şi cele ale Guvernului PSD

PSD-iştii critică Alianţa Vestului. Emilian Pavel spune că priorităţile 'primarilor populişti' sunt şi cele ale Guvernului PSD (sursa foto: g4media.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Câțiva reprezentanți ai PSD au criticat deja înființarea Alianței Vestului, semnată de primarii din Oradea, Cluj-Napoca, Timișoara și Arad. Printr-o postare pe Facebook, europarlamentarul de Bihor Emilian Pavel o caracterizează drept „alianța primarilor populiști”, care are proiecte „prioritare ale Guvernului PSD”, iar mesajul transmis „nu este unul de unitate”.

"Mi-am propus sa analizez aceasta noua inventie PNL din mai multe motive", şi-a început Pavel mesajul postat pe Facebook, fără însă a oferi mai departe o analiză coerentă. 

"1. Vreau sa vad unde este plus-valoarea. 2. Sunt dator colegilor din tara pentru ca, intamplator, este si primarul orasului meu implicat. Primul capitol de prioritati al aliantei primarilor populisti din Vest contine proiecte prioritare ale Guvernului PSD, dar in care aceste primarii nu au atributii. Am gasit totusi ceva: Creşterea mobilităţii ecologice în zona metropolitană prin proiecte de tip tren / tramvai / troleibus / autobus electric / metrou metropolitan - SUCCES In cadrul acestui capitol am mai gasit ceva ce contrazice declaratiile la nivel national a (!) sefilor acestor primari! Sprijinirea legii parteneriatului public-privat pentru proiecte de infrastructură", a continuat PSD-istul. 

Acesta şi-a încheiat mesajul cu: "Am ales sa pun drept "bullet point" semnul `100` pentru ca stiti si voi, mesajul dat de aceasta coalitie, fara atributii in domeniile propuse, nu este unul de unitate".

Mai dur a fost un consilier judeţean PSD din Neamţ, Adrian Bourceanu, care a spus că alianţa este cel mai mare pericol la adresa integrităţii statului român.

"Aud că s-a inventat o aşa numită «alianţa a vestului» care din punct de vedere economic se rupe de ceea ce însemnă România economică actuală. Cred sincer că nu a existat niciodată în istoria României de după 1918 un pericol mai mare la adresa integrităţii şi independenţei statului român ca acest concept care tinde să devină un «brand» după modelul Italiei, cu referire nordul acestui stat. Aştept cu maxim interes ca în principal factorii diplomatici şi de decizie a guvernului român să clarifice în tandem cu " românii" care au inventat acest atac la adresa României acestă «nouă viziune»", spune Adrian Bourceanu, citat de vestea.net. 

Citește și: Primarii din Oradea, Cluj, Timişoara şi Arad au semnat Alianţa Vestului. Ilie Bolojan: Vrem ca cei care caută un viitor mai bun să-l găsească în România (VIDEO)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
@FaBULA
Halo, bula de cretinism, tu sustii ca marul este tot una cu plopul! Minti cu nerusinare asa cum face separatismul, iredentismul si revizionismul unguresc. Esti un escroc, care practica un discurs al urii (hate speech). Am mai avut discutiile astea cu tine. Generalizezi si insulti pe toata lumea, bezmeticule. Nu e de mirare. De ce ? De o mie de ani, din momentul patrunderii ungurilor in Europa, iredentismul unguresc produce scelerati, cretini, escroci retrograzi pe banda rulanta.
Postat 10 Decembrie 2018, 19:04 de Alcor
Unom
Taci amu, că bine o fi
Postat 10 Decembrie 2018, 18:47 de Sandu1206
LN=AV
Tocmai cumpărai doi litri....unul de floarea soarelui, altul de măsline...Alianta asta se vrea un fel de "Liga Nordului" ? Periculos....dacă nu cumva așa este scrisă regia!
Postat 10 Decembrie 2018, 18:11 de unom
@Alcor:
Foarte bine ca dai exemplu Ungaria. Ce face România acum, făcea Ungaria în anii 2001-2002. Și mâine, poimâine, o să ajungem în criza Greciei. E greu pentru tine să pricepi când te afli în sevraj. In evolutia ta retarda poți da vina pe iredentistul agrar Burebista. El a tăiat viile. Și vezi, nu mai renunța la acțiunile tale revizioniste, fa-ți din timp revizia la stocul de alcool! De tine depinde... sa ai sărbători fericite!
Postat 10 Decembrie 2018, 09:43 de FaBULA
Cresterea economica a Romaniei, locul doi in Europa, dupa Irlanda (cifrele oficiale ale U.E.), reprezinta un succes,si este cosmarul iredentistilor, revizionistilor unguri
Romania, are crestere economica indiferent de partidul aflat la guvernare. Tine de munca cetatenilor si de investitori. Cresterea economica, inseamna cresterea cantitatii de bunuri (productie, bunuri de pret,etc), si servicii pe cap de locuitor. Daca, cresterea ecnomica ar fi in functie de datoria contractata pe cap de locuitor, asa cum sustine un retard revizionist, ungaria ar fi pe primul loc in Europa. Datoria pe ca de locuitor a ungurilor este dubla in comparatie cu datoria pe cap de locuitor a romanilor! P.S. De o mie de ani, de la momentul patrunderii ungurilor in Europa, iredentismjul unguresc produce scelerati, idioti pe banda rulanta. Hoti, mincinosi, escroci, etc. ii vezi si la comentarii zi de zi, bolnavi de ura si rautate la tot ceea ce nu le apartine lor. Asta este educatia si mentalitatea pe care si-o insusesc. Din punct de vedere moral, spiritual, acesti retrograzi nu au evoluat cu nimic in ultima mie de ani.
Postat 09 Decembrie 2018, 22:34 de Alcor
Prioritatea și mândria/ să vină... amnistia
Singura prioritatea a guvernului e marea mahmureală: creșterea economică a României. Dar nu va lăsați păcăliți, creșterea economică nu înseamnă și creșterea profitului. Creșterea mult trâmbițată se bazează pe creșterea datoriei României pe seama consumului. Cu alte cuvinte, mâncăm mai mult și bem mai mult, pe caiet. După ce ne facem siesta, și ne va trece mahmureala, vom constata că cei răspunzători de situația țării și-au amnistiat și grațiat făptașii. Noi insa vom rămâne cu creșterea... datoriei. Da-i Doamne românului IQ-ul cel de pe urmă!
Postat 09 Decembrie 2018, 20:28 de FaBULA
Milut
Da tu ce ai facut ca sa iti poti exprima parerea despre altii? Nu neaparat constructiv, ca pattidul tau stie destructiv doar. Chiar si de alea? In afara ca "putrăzăști" degeaba pe un scaun, nimic, esti un ignorat si un anonim ca nu da nici partidul 2 bani pe tine.
Postat 09 Decembrie 2018, 20:23 de poiu
Moldova
Moldovenii care tranzitează Oradea, sunt fascinați de ce drum de centură avem. Eu le spun, dacă vreți și noi nu mai votați PSD.
Postat 09 Decembrie 2018, 18:07 de Sandu1206
domnu' Milutz
Era interesant sa fi inceput postarea prezentandu-si realizarile, e misto sa fii europarlamentar. De criticat e cel mai usor.
Postat 09 Decembrie 2018, 17:45 de Neutryno
Nimeni...
Nimeni nu a dezbinat mai mult acest popor ca si clica psd-alde-udmr. Nimeni nu a facut atata rau tarii ca si organizatia criminala psd-alde-udmr. Asa ca tot ceea ce spun miseii nu valoreaza mai mult decat o minciuna, o intriga, o manipulare!
Postat 09 Decembrie 2018, 16:55 de scortosul
pds
Luati asa la gramada psd-ul e nitel infect,dar mi-e teama ca in backround sunt niste vizionari care au inceput sa desluseasca prin ceata imperialista.Unul ar fi vilcov.Psd-ul face un experiment interesant,eu il denumesc "unleash romania" asa intr-o traducere aproximativa scoaterea din lesa a romaniei,eliberarea energiilor dezrobire etc.Primii pasi i-a facut ponta cind a scazut tva-ul.Mama ,ce de avertismente de la fmi,ca va fi dezastru tanana.Apoi venira ciudatii din guvernele psd cu reforma contributiilor,result ok si salariul minim. Da,sunt costuri, dar pe termen lung,tara va progresa.Alternativa ar fi fost opozitia, care pedaleaza pe taxe fara numar si sistarea ajutoarelor sociale,robie pentru cei multi si bunastare pentru putini(teorie orban,catarama).Sunt captivi ,cu sau fara voia lor, programelor trasate de imperialisti(il adaugam si pe ciolos).Deci,chiar daca vor fi pagube colaterale ,s-ar putea sa urcam usor spre suprafata,chiar daca ratiunea ne zice ca suntem pe un drum gresit.
Postat 09 Decembrie 2018, 14:57 de excalibur
Critica :::))))
Mor PSD-istii . Ajunge cu votul pt 1 litru de ulei
Postat 09 Decembrie 2018, 14:53 de Sandu1206
@bogdan1
a mai aparut un postac pesedist ultra-agresiv. hai lamureste-ne in viziunea ta care din primarii tarii sunt buni pentru tine? cu nume si prenume.
Postat 09 Decembrie 2018, 14:37 de User anonimizat
Far west
Zicea ginditorul CTP mai deunazi ca nu ii este frica ca ungurii din transilvania vor separatism ci de romanii din transilvania care vor pleca din romania...cu tara cu tot
Postat 09 Decembrie 2018, 14:10 de excalibur
Cei 4 Ciudati
Cum arata astia 4 ! Vai de capul nostru cu asa primari !! Cei 4 $ ciudati !
Postat 09 Decembrie 2018, 14:10 de bogdan1
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON