URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Mai 2018, 23:38

Preşedintele Iohannis cere din nou demisia Vioricăi Dăncilă: “Dragnea şi ai lui nu fac faţă guvernării”

Preşedintele Iohannis cere din nou demisia Vioricăi Dăncilă: “Dragnea şi ai lui nu fac faţă guvernării” foto: Cotidianul
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pornind de la datele privind execuţia bugetară din primul trimestru al 2018, preşedintele Klaus Iohannis a atacat luni programul PSD, spunând că acesta este pe contrasensul logicii economice, iar PSD nu reuşeşte să urmeze nici măcar propriul program, ajungând să amaneteze viitorul ţării. Şeful statului a cerut din nou demisia premierului Viorica Dăncilă, acuzând Executivul că nu atrage fonduri şi nu se ocupă de investiţii.

Execuţia bugetului general consolidat pe primul trimestru al anului 2018 s-a încheiat cu un deficit – cheltuieli mai mari decât veniturile - de 4,46 miliarde de lei, respectiv 0,48% din PIB, arată datele comunicate, în 27 aprilie, de Minsterul Finanţelor Publice (MFP).

“PSD e incapabil să ţină ordine în finanţele publice”

"Programul de guvernare PSD s-a aflat de la bun început pe contrasensul unei logici economice elementare. PSD a propus românilor scăderea taxelor şi impozitelor, pe de altă parte au propus o creştere puternică a cheltuielilor bugetare pentru salarii, pensii, drumuri, au spus ei, pentru şcoli, au spus ei. Este vorba de un fel de magie economică propusă de PSD. Scăderea impozitelor, creşterea salariilor şi realizarea tuturor celorlalte lucruri este o ecuaţie care va fi dusă cu greu la bun sfârşit. Tebuie să vedem cât va mai ţine această iluzie creată de PSD", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele a acuzat guvernarea că ignoră investiţiile importante. "Până şi cei cărora le-au crescut salariile sunt nemulţumiţi. S-a promis creşterea cu 25% a salariilor bugetarilor, dar ea a a rămas pe hârtie, deoarece au fost trecute contribuţiile de la angajator la angajat şi s-au anulat practic creşterile. După ceva timp de la guvernarea PSD, nu vedem nici drumuri, nici străzi, nici şcoli, nici spitale, nimic. Totuşi lumea se întreabă de unde vin aceşti bani pentru care vin aceste creşteri. PSD, de fapt, amanetează viitorul ţării, creşte salarii, pensii şi neglijează investiţii importante şi în infrastructură şi în alte domenii în general. Din contră execuţia bugetară arată că nici măcar propriul program nu l-au îndeplinit. Asta arată un lucru trist, că PSD e incapabil să ţină ordine în finanţele publice", a mai spus Iohannis.

"În 2017 am avut o creştere de peste 7%, dar ce să vezi, veniturile nu au crescut în proporţie cu economia, ba dimpotrivă, au fost cu 3 miliarde mai mici decât cele prevăzute în programul PSD. Este prima dată când veniturile fiscale au scăzut din anul anterior. Veniturile din impozitul pe profit au scăzut faţă de veniturile pe primul trimestru al anului trecut. Arată că într-adevăr economia duduie, dar la bugetul statului duduie numai cheltuielile, veniturile pauză. Veniturile TVA, aici nerealizarea faţă de program este de 9%. Poate vă amintiţi că am zis că se bazează pe un optimist nemotivat. PSD promitea creşterea cu 16% a veniturilor din TVA. Colectarea de către ANAF se află la 12% sub program. Aceasta este performanţa PSD: cu toate că românii plătesc preţuri mai mari pentru aproape tot, statul nu colectează veniturile cuvenite", a afirmat preşedintele.

“Este imperioasă demisia doamnei Dăncilă”

Klaus Iohannis a cerut din nou luni demisia premierului Viorica Dăncilă, acuzând Executivul că nu atrage fonduri şi nu se ocupă de investiţii.

"Invit să-şi revină pe guvernanţii PSD. Este imperioasă demisia doamnei Dăncilă pentru a face loc unor oameni responsabili şi competenţi. În acest context este din ce în ce mai vizibil că Dragnea şi ai lui nu fac faţă guvernării şi nu au nicio soluţie pentru o guvernare bună", a declarat, luni, Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut public demisia premierului Dăncilă şi în 27 aprilie, după ce a anunţat că îi retrage încrederea pentru că nu face faţă poziţiei de prim-ministru şi transformă Guvernul într-o vulnerabilitate pentru România.

Dragnea: “Nu putem schimba premierul de câte ori vrea preşedintele”

Liviu Dragnea a replicat că toate datele economice indică o creştere şi o evoluţie pozitivă, iar premierul nu are niciun motiv să demisioneze. Președintele PSD a spus că, de fapt, toate datele economice indică o creştere. Potrivit acestuia, au crescut faţă de 2017 încasările la buget, producţia industrială, exporturile, în timp ce datoria guvernamentală este în scădere, iar România are cel mai mic şomaj înregistrat vreodată. „Indicele Robor sigur că afectează pe toata lumea, dar, dacă ne uitam pe un grafic, din 2007 şi până în prezent suntem la un nivel foarte scăzut”, a susţinut Dragnea.

„Suntem în creştere pe toate datele economice, toată evoluţia e pozitivă şi nu ne oprim aici. Cu toate piedicile puse de preşedinte, acest guvern îşi va implementa programul de guvernare. Această ieşire a preşedintelui a avut mai multe obiective - să încerce să justifice cererea de demitere a doamnei Dăncilă, legând-o de nişte date economice false şi de nişte miniciuni”, a declarat Liviu Dragnea.

El a mai spus că a vorbit în această seară cu premierul Dăncilă, iar marţi va avea loc o conferinţă de presă „astfel încât aceste informaţii nereale lansate de preşedinte să fie demontate pentru ca oamenii să nu mai fie speriaţi”. „Oamenii sunt confuzati din cauza acestor informaţii false repetate la nesfârşit. Doamna Dăncilă nu poate demisiona pentru că îl deranjează pe domnul preşedinte un program de guvernare care produce efecte bune şi genereaza creştere economică serioasă. Nu are de ce să demisioneze, nu putem să schimbăm premierul de câte ori vrea preşedintele”, a mai spus Liviu Dragnea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
subscriu la @anticomunist
...Cu toate astea, cam are dreptate KWI !
Postat 08 Mai 2018, 13:14 de eraclid
Apoi
n-are Dancila prea multa treaba cu Guvernul Romaniei, da' nici KWI cu Presedintia!
Postat 08 Mai 2018, 11:57 de User anonimizat
Bla bla bla
Nenea werner pe vremuri era o râșniță celebră" râșniță werner " nu te mai cacă pa tine că nu are rost în patru ani de mandat ai fost marele mut acum incepi sa dai din limba ,dar oare nu tu ai semnat numirea premierului că să poți fugi repede in vacantă cu profesoara ta sau te-a lovit amnezia lumea aștepta altceva de la tine dar i-ai dezamăgit pa toți .Si pa cine ai propune premier sa nu-mi spui că pe Ludovic chitaristul drunker sau purtătorul de geanta al defunctului matriciu că mor nu alta.
Postat 08 Mai 2018, 09:07 de sss
CU NOROC
va fi a treia oara.
Postat 08 Mai 2018, 08:18 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON