URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 OCTOMBRIE 2018

Ediția tipărită

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Neisprăviţii de la Ministerul Educaţiei au mai fătat o mărgică. Au elaborat un Cod de etică prin care se interzice profesorului care predă la clasă să îşi mediteze propriii elevi. Hai să zicem că acest aspect e corect, chit că poate fi uşor de eludat dacă profesorii fac schimb de elevi între ei. Mă aşteptam să interzică total meditaţiile, dar probabil că nu i-a dus capul până acolo.
Zic şi eu
Adrian Cris
Nu mă număr între cei care consideră că o convingere religioasă exclude o gândire liberală. Nu cred că a gândi liber(al) înseamnă să fii fără niciun Dumnezeu. Un exemplu notoriu este cel al chirurgilor care mărturisesc că se roagă înaintea intervenţiilor dificile. Şi reciproca e valabilă. Poţi fi ateu, dar cât se poate de retrograd. Prin urmare, recunosc, ca orice om de bun simţ, dreptul oricărui membru PNL de a fi acţionat conform propriei conştiinţe la recentul referendum pentru "familia tradiţională".
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Conferințele 11even, în care 11 oameni vorbesc câte 11 minute, sunt ca nunțile românești - nimeni nu îndrăznește să le facă mai scurte. Teorema care spune că ce e frumos durează puțin nu funcționează... Majoritatea vorbitorilor a dat impresia că tema conferinței, „La trecutu-ți mare, care viitor?”, nu a fost înțeleasă prea bine. Cei mai mulți au vorbit despre ei înșiși, lăsându-le spectatorilor sarcina de a extrage esența și de a construi puzzle-ul.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Aţi votat la recentul referendum pentru redefinirea familiei în Constituţie?

De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Aşa cum arătam săptămâna trecută, în curând vor intra în vigoare modificările legii privind statutul judecătorilor şi procurorilor ca urmare a faptului că, recent, Curtea Constituţională a respins ultima obiecţie de neconstituţionalitate ce putea fi formulată de preşedintele României cu privire la această lege, iar, vineri, 12 octombrie, Klaus Iohannis a fost nevoit să promulge noul statut al magistraţilor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În cursul evoluţiei bolii, după faza septicemică urmează faza organică, în care reapare febra, simultan cu instalarea unor sindroame diferite. Dintre acestea, cele ma frecvente sunt meningita leptospirotică (manifestată prin dureri de cap, fotofobie, redoare a muşchilor cefei, simptome care se remit de cele mai multe ori), sindromul hepatorenal (cu icter şi mărire în volum a ficatului, cu posibilitate de evoluţie spre forme severe), manifestări hemoragice limitate (la nivelul gingiilor, conjunctivelor, mucoasei nazale etc.) sau grave (hemoragii digestive majore) şi insuficienţa renală.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Anxietatea este una din marile probleme psihologice ale secolului nostru. Alături de depresie, este subiectul cel mai des întâlnit în cabinetele de psihologie. Anxietatea variază de la om la om și se manifestă oarecum diferit ca intensitate în cazul fiecăruia.
31 Martie 2018, 00:27

Protocolul de colaborare SRI - Parchetul General, desecretizat. Era documentul legal sau nu?

Serviciul Român de Informaţii (SRI) a publicat, vineri, protocolul de colaborare încheiat de SRI cu Parchetul General în anul 2009. Printre altele, în document este stabilit modul şi momentul în care ofiţerii SRI puteau oferi asistenţă procurorilor în domeniul protecţiei informaţiilor, dar şi când ofiţerii serviciului de informaţii puteau supraveghea şi investiga informativ pentru procurori.

Protocolul mai stabileşte că ofiţerii SRI efectuează, în condiţiile legii, la cererea Parchetului, activităţi specifice în vederea obţinerii datelor şi informaţiilor privind pregătirea sau săvârşirea unor infracţiuni. Totodată, Serviciul trebuia să pună la dispoziţia Parchetului date, informaţii şi documente, „cu respectarea prevederilor legale referitoare la accesul la informaţii clasificate, care pot sprijini documentarea cauzelor aflate în lucru”. 

„Aceste informaţii trebuie să cuprindă suficiente elemente de identificare pentru adoptarea unor măsuri specifice şi pentru a putea fi valorificate în cadrul urmăririi penale”, se specifică în document. Ofiţerii SRI au mai acordat sprijin pentru completarea informaţiilor în cauzele complexe aflate pe rolul Parchetului, „scop în care desfăşoară activităţi de investigaţii şi supraveghere operativă (...) Acordă sprijin tehnic pentru activităţi care implică utilizarea mijloacelor tehnice specifice”.

Art 34 al Protocolului, specifică faptul că Serviciul Român de Informaţii „va asigura înregistrarea comunicărilor sau convorbirilor rezultate din interceptare pe suporţi de date înseriaţi, puşi la dispoziţie de procuror, precum şi trimiterea acestora Parchetului sau parchetelor teritoriale”, şi tot Serviciul va „va asigura transcrierea comunicărilor sau convorbirilor considerate relevante în cauză”. 

Totodată, documentul stabileşte că ofiţerii SRI şi procurorii pot constitui echipe operative comune „care să acţioneze in baza unor planuri de acţiune pentru exercitarea competenţelor specifice ale părţilor”. De asemenea, SRI se angajează să acordarea cu titlu gratuit „asistenţă în domeniul protecţiei informaţiilor clasificate deţinute şi utilizate de Parchet” şi să prevină scurgerea de date şi informaţii.

Mai mult, Serviciul de Informaţii spune că acordă „in condiţiile legii” asistenţă tehnică de specialitate procurorilor care efectuează urmărirea penală, dar şi asistenţă tehnică de specialitate procurorilor pentru administrarea unor mijloacele de probă „acolo unde se impun cunoştinţe ori dotări tehnice specifice sau in cauzele in care se ascultă persoane cu identitate protejată”. Ofiţerii SRI au mai ajutat la crearea unor mecanisme informatice „care să asigure comunicarea operativă”.

În ceea ce priveşte schimbul de informaţii Protocolul specifică că „schimbul de informaţii, date, documente şi materiale se efectuează de procurori şi ofiţeri anume desemnaţi, cu aprobarea conducerii Serviciului, respectiv a conducătorului structurii/unităţil de Parchet”, şi că „în situaţii excepţionale, pentru valorificarea unor oportunităţi operative, schimbul de informaţii se poate face şi la nivelul de execuţie, cu încunoştinţarea, de îndată, a conducerii Serviciului, respectiv a Parchetului”.

În plus, se menţionează că schimbul de informaţii „se realizează la sediul unităţilor centrale sau teritoriale ale Serviciului sau în locuri anume stabilite de şefii acestor unităţi şi conducătorii structurii/unităţii de Parchet (centrale sau teritoriale)”. Protocolul menţionează şi situaţia în care anumite informaţii sau documente clasificate „au o utilitate probatorie determinantă pentru soluţionarea unor cauze, fiind necesară introducerea lor în dosarele penale, Parchetul va solicita în scris şi în mod argumentat declasificarea acestora, urmând ca, la nivelul conducerii Serviciului, să se adopte decizii în sprijinul acestor solicitări, în condiţii care să prevină şi să înlăture orice riscuri care privesc protecţia metodelor şi mijloacelor activităţii de informaţii ori alte interese legitime privind realizarea securitătii naţionale”.

În ceea ce priveşte Domeniul Cooperării, protocolul prevede că cele două instituţii cooperează, „în activitatea de valorificare a informaţiilor din domeniul prevenirii şi combaterii infracţiunilor împotriva securităţii naţionale, a actelor de terorism, infracţiunilor ce au corespondent în ameninţările la adresa securităţii naţionale şi a altor infracţiuni grave, potrivit legii”, se arată în secţiunea a doua a documentului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
Nici n-a apucat să cânte cocoşul de trei ori şi Rodica „Sanda” Stănoiu s-a aplecat să ridice săpunul din baie arătându-şi punguţele de doi bani!
Într-un interviu „fast-food” în exclusivitate (cum altfel?) pentru Realitatea TV, ne-a prezentat meniul zilei la ofertă. Iniţiatoarea parteneriatului public-privat în justiţie, explica primul protocol ca fiind cel ce stabilea principiile secretelor băncilor de date şi ale optimizării fiscale ale acestora. Avea şi o oarecare tristeţe când îşi recunoştea incompetenţa, constatând că, probabil, enunţurile ei erau depăşite încă din faza de concept. Spre deosebire de notele informative semnate „Sandală”, amintirea funcţiei o obligă la circumspecţie. Poate de aceea „i-lustrata” doamnă foloseşte reflexivul impersonal „S-A considerat” când recunoaşte că respectivul protocol trebuia îmbunătăţit. Pentru a putea avea imaginea sexagenarei (la acea vreme) trebuie să ne amintim că Adrian Năstase îşi făcuse încălzirea timp de patru ani ca prim-ministru cu gândul că îl aşteaptă cel puţin două mandate ca preşedinte, după modelul Iliescu. Fiind unul „de-al locului” nu avea de ce să se grăbească să-şi implementeze planul până când nu avea echipa şi strategia gata. Pe mitomanul Ponta îl pregătise deja ca să preia P.N.A.. Emascularea a început cu numirea Amăriei. „Din nebăgare de seamă şi iuţeală de mână”, Băsescu i-a luat lui Năstase bastonul. A venit cu apucăturile de tătar, pârjolind tot ceea ce nu-şi putea însuşi, şi cu echipa de zece plus unu rame – femei. Mimetismul promovat cu succes în epoca sa, a făcut ca Stănoiu să fie înlocuită cu Săftoiu, argumentul fiind „dorinţa sufleţelului” şi ceva mai mult. Dacă „sufleţelul” Adrianei Săftoiu îl dorea pe Elvis la S.I.E., „fluturaşul” Rodicăi Stănoiu l-a vrut pe Şerban la C.C.R.. Năstase, mare colecţionar, a aşezat-o atunci în insectar pe „Sanda”, consfinţindu-i specia. În era Băsescu, mare colecţionar de sticle, locul i-a fost luat de Monica- Mamba- Macovei, impregnată cu formol încă din timpul vieţii pentru ulterioare studii şi aduceri aminte. Un fel de Făt foarte Frumos. Locul comun al tuturor este S.I.P.A., unde se tratau toţi ca la psihiatru crezând că reţetele celorlalţi erau mai eficiente. În final, revenind la Rodica, ne-a mai oferit o mostră (dacă mai era cazul, după stenogramele PSD) prin care ne arată - cu toată înţelepciunea vârstei, funcţiei uitate şi a pierdutei inamovibilităţi - că decizia revocării (după părerea mea, a revocărilor – Lazăr calificându-se din oficiu) trebuie luată după ce se cântăreşte bine şi cu măsură! ce s-a făcut curajos şi ce s-a greşit. Nimic raportat la lege! Şi tanti Miţa asta a fost ministru „de” Justiţie. Ar merita o statuie care să imite zeiţa Justiţiei în care să fie înfăţişată în pielea goală, aşa zbârcită cum e, având într-o mână o pungă cu silicon şi în cealaltă un bisturiu. Ambele folosind liftingului practicat cu ochii legaţi.
Postat 01 Aprilie 2018, 16:21 de eutanasiu
Desecretizarea protocolului ca sa meargă proștii după fenta
Pe ulița satului un bolid scump goneste cu viteza mai mult decat dublu fata de cea legala, depășește în curba carutele și tractoarele intalnite în cale, tăvălind prin praf găini, rate, curci, gaste. La trecerea de pietoni din mijlocul satului spulbera fără discriminare copii, bunici, muncitori navetisti. Politia sosește la locul accidentului sa facă investigații. Mărturiile pasagerilor din bolid nu pot fi luate în considerare deoarece șoferul declara ca denuntul acestora e făcut, fie la presiunea politiei, fie din invidie ca el are mașină iar ei doar biciclete. Noroc cu camerele de supraveghere care au înregistrat intregul eveniment nefericit. Din fericire șoferul vinovat scapa nepedepsit pentru ca intre timp s-a desecretizat înțelegerea dintre primar și electricianul care a instalat camerele video. Electricianul e var primar cu primarul, iar potrivit ANI, starea lor afladu-se în conflict de interese probele video nu mai sunt de luat în considerare. Cat despre victime, se știe vorba ceea: mortul e de vina! PS: Acesta e un pamflet, orice asemănare cu personaje reale nu e întâmplătoare.
Postat 01 Aprilie 2018, 02:17 de FaBULA
să vedem...l
@Florin Dănuț Ciucaș: sigur le veti șterge ! Așa simt eu în....pișu...PS: cămasă de forță? Adică sunt nebun? E o chestiune de a da pe cineva în judecată?
Postat 31 Martie 2018, 22:39 de TDS
m-a luat valul
...Ciucaș...
Postat 31 Martie 2018, 22:01 de TDS
te-a luat... febra
TDS-ule, eşti de cămaşă de forţă. Lăsăm aceste mesaje publice, pentru posteritate. Şi când va fi cineva care să-ţi regrete lipsa, o să le republicăm :)
Postat 31 Martie 2018, 22:13 de Florin Ciucas
d-le bolojan, este timpul să spuneți: STOP
D-le Ilie Gavril Bolojan, acceptați ce a scris d-l Florin Dănuț Bolojan ? D-na Bolojan nr. 1......completați cum doriți! Eu știu ce și cum! Și pot dovedi cu facturi! OPRIȚI-I PE CEI CARE VA CÂNTĂ ÎN STRUNĂ !
Postat 31 Martie 2018, 22:00 de TDS
are Bolojan ceva cu mine? aveti ceva cu mine? adresați-va mie
@Florin Dănut Ciucaș: Vă rog ȘTERGETI comentariul! Pe mine MA DOARE unde vreți! NU IMPLICAȚI ALTE PERSOANE ! Întrebați-o pe G. la ce vă expuneti! Porcăiti-ma cum vă vine ! Dar nu-i băgați pe alții !
Postat 31 Martie 2018, 21:53 de TDS
UM Calipso
Dar de cine ţi-e frică, TDS-ule, de toarşu colonel? Şi acum puşti din călcâie când îi auzi numele? :)
Postat 31 Martie 2018, 22:16 de Florin Ciucas
sper ca persoana nominalizată să vă dea în judecat
@Florin Dănuț Ciucaș: Înțeleg că nu mă suportati ! Dar ce aveți cu alții ? De ce vârâti numele altora ? Nu despre Dvs. era vorba ! Nu știu de unde ați tras concluzia ! Era vorba despre " un ziarist " in sens generic ! Așa a picat ca musca taman Mona Muscă !
Postat 31 Martie 2018, 21:41 de TDS
@tds
Acuma te rog un singur lucru, de prost nu ma lua. Adica era clar o aluzie la adresa cuiva de la bihoreanul. Nu le tin partea, nu ii cunosc personal, dar acuzele de colaboratori sau politie politica sunt aproape ca si cele de nazism sau neonazism. Stim amadoi cum se pedepseste a doua (se pedepsea, nu cred ca mai sunt in viata nepedepsiti, nazisti, securisti mai sunt si inca în funcții). Ti-am aratat respect si o fac mai departe ca nu imi sta in fire sa imi bat joc sau sa ponegresc oameni pe care nu ii cunosc. Crede-ma ca stiu sa citesc, practic ingineria sociala ca job, stiu sa iau ce am nevoie dintr-un chat sau mail, convorbire telefonica, etc. Stiu sa interpretez aluzii, deh, defect profesional. Si apoi sa folosesc ce colectez sa imi ating scopurile (la munca, in viata de zi cu zi nu ma patez cu activitati ce imi pot crea probleme legale ca nu merita). Dar nu e frumos sa etichetam oameni daca nu avem dovezi. Conform legii dreptul la propriul dosar e liber si neingradit. Fiecare ne putem verifica, eu eram copil prostut atunci, sunt curat (norocul meu) dar fiecare trebuie sa ne uitam in gradina noastra si la parinti (da, si la ei).
Postat 31 Martie 2018, 20:48 de poiu
" concert "
@poiu: Zi-mi și mie pe cine am acuzat ? Dă un nume ! Am vorbit generic ! Nu știi să citești? Ați sărit arși ! Mai ales....
Postat 31 Martie 2018, 18:28 de TDS
steaua fără nume
@Florin Ciucaș Dănuț: 1. Așa a scris unul în presă ! Acum mulți ani ! Nu am văzut nici o reacție ! 2. Nu am dat NICI UN NUME ! NICI UNUL ! DE CE SĂRITI AȘA ? 3. Am pretenția ( pretenție!, vorba vine) ca un om educat să mi se adreseze cu Dvs.! Pentru că mă cunoaște și îmi știe vârsta ! Dacă nu este posibil...asta e ! Înseamna că m-am înșelat în privința educației !
Postat 31 Martie 2018, 18:22 de TDS
mârlan, dar cu pretenţii
A da, legat de modul de adresare: n-am pic de respect faţă de dumneata, nu am de ce să răspund "pretenţiilor" dumitale, faptul că ai o vârstă nu ne arată decât că ai îmbătrânit urât, nimic mai mult.
Postat 31 Martie 2018, 20:35 de Florin Ciucas
TDS mincinosul
Domnule Teodor Dan Sarca, aşa cum bine a sesizat Poiu, dumneata eşti obişnuit să arunci cu mizerii fără niciun fel de dovezi aşa cum respiri, iar acum era cazul să-ţi demonstreze cineva asta. Chestia cu Securitatea vine după o lungă serie de aluzii pe care le faci la adresa mea, care mai de care mai penibile, exact în stilul securistic pe care, chipurile, îl condamni, după ce ai lucrat ani şi ani în subordinea unui securist la Calipso. Dacă dumneata ştii sigur că eu (unul de la Bihoreanul, mă rog) a colaborat cu Securitatea, trebuie să aduci o probă, nu să zici că „a scris unul cândva” şi că nu ai văzut nicio reacţie, pentru simplul motiv că ce a scris un penal cândva într-o fiţuică poate să nu fie un adevăr, iar dacă matale nu ai văzut o reacţie, asta nu înseamnă că acea reacţie nu a existat. Uite, pentru că meriţi să ţi se facă proba ticăloşiei, în văzul lumii, înainte de a te expulza de pe acest forum, unde n-ai făcut decât mizerii, ţi-am creat un link lămuritor, cu decizia CNSAS în ce mă priveşte: http://www.ebihoreanul.ro/stiri/de-tiut-39/decizie-cnsas-ciucas-florin-danut-140696.html
Postat 31 Martie 2018, 20:29 de Florin Ciucas
Arhivele securității
Tds, ai acces la alea? Pe ce principii pui etichete de colaboratori? Pe vorbe nu se poate, fara documente concerte poți să te trezești cu o invitație la ușă într-o zi. Și grija, sfat de la cine cunoaște cum merg astea, vecin de spion al fostei securității in Elveția ;) Acuzatorii deși de-ai lui au luat-o tau de tot pentru astfel de scuze, chiar daca erau reale. Iar persoana acuzată e bine mersi și azi in Lugano (nu cred că mai e activ dar în viața e cu siguranță)
Postat 31 Martie 2018, 14:19 de poiu
RE: Arhivele securității
Ai intuit bine, e un nea Caisă nefericit care vorbeşte să se afle în treabă. I-am răspuns mai sus cum se cuvine. E timpul să ne despărţim de el, fiindcă nu face decât să polueze, de ani de zile, atmosfera peste tot unde comentează.
Postat 31 Martie 2018, 20:37 de Florin Ciucas
Două vorbe despre Protocol. Una de formă şi alta de fond.
Acceptând că documentul prezentat în forma scanată este conform cu originalul, observ că pagina 17/18 este numerotată „manual”. Ca urmare, suspiciunea că respectiva pagină ar fi fost modificată, e cel puţin rezonabilă. Apoi, fiecare filă poartă ştampila Serviciului (S.R.I.), color, cu excepţia filei 17! Mai observ că semnatarii care au întocmit şi, ulterior, aplicat prevederile Protocolului au semnat pe o pagină GOALĂ! Asta ar fi despre formă. Despre fond, ar fi de remarcat că Protocolul este unul de cooperare între Parchet şi S.R.I. Adică, la iniţiativa Pachetului! Aşa cum se întâmplă în orice situaţie care presupune semnarea bilaterală a unui act, fie el şi oficial, cel care are iniţiativa redactează actul, îl semnează şi, ulterior, îl transmite celeilalte părţi spre semnare. Aşadar, Kovesi împreună cu Niţu au fost iniţiatorii, S.R.I., prin Maior şi Coldea, „cooperatiştii”. La o privire mai atentă a paginii nr. 17, tocmai cea care prevede „Dispoziţiile” (în termeni militari – ordinele), putem observa că, fără excepţie, protocoalele anterioare sunt „emanaţia” S.R.I., fapt confirmat de numerele de înregistrare ANTERIOARE celor ale Parchetului. În graba lui Lăzărică de a modifica convenabil conţinutul, lacheii au greşit şi anul la art. 64 lit. a). Referitor la semnăturile în alb ale lui Tandea şi Mandea (Niţu şi Coldea) nu ne arată decât valoarea lor actuală. Nulă. Au fost eliminaţi şi acum semnează ex-ante ORICE! Păstrând proporţiile, ar fi interesant de verificat, de exemplu, câte dintre Hotărârile Consiliilor de Administraţie al instituţiilor subordonate P.M.O. şi actelor care au stat au la baza emiterii lor au semnăturile celor plătiţi ca membri în C.A.-uri pe pagini goale! Pentru început, am putea afla multe de la Compania de Apă Oradea şi de la Termoficare.
Postat 31 Martie 2018, 13:13 de eutanasiu
ani de liceu
@Fradi: nu știu dacă toți! Unul, sigur! Dacă elev fiind a colaborat cu securitatea, ce l-ar opri acum ? PS: DNA și Lascu nu au lucrat corect ! Dacă există corupți sa fie dovediți CLAR!
Postat 31 Martie 2018, 12:46 de TDS
RE: ani de liceu
Dar de unde ştii dumneata că unul "sigur" a colaborat cu securitatea? Dacă ştii sigur, înseamnă că poţi proba. Dacă nu probezi, vine sau cenzurarea, sau suspendarea!
Postat 31 Martie 2018, 14:31 de Florin Ciucas
oare toti redactorii sunt acoperiti?
pt intrebarea din titlu si semnatarii articolului ar trebui anchetati!evident ca nu semneaza nimeni,deci toti redactorii sunt aserviti!
Postat 31 Martie 2018, 12:28 de Fradi
Hai, maaa...!
Chiar ne credeti prosti pe toti?! Sau cat credeti ca va mai merge!?
Postat 31 Martie 2018, 10:56 de carlos
Asta e!
Ca orice document, lege in Romania toate sunt interpretabile politic, pe interes personal. Nici o lege nu se poate aplica in Romania fara norme. Legile sunt elaborate de legiuitir, normele sunt elaborate de lefegii, fiecare cu vrerea lui. Asa ajung sa fie de multe ori cap in cap, interpretabile si "miscatoare". Unii zi da altii zic ba fiecare cu multe argumente pentru pozitia lui si nimeni nu raspunde pentru nimic nici justitiabili pentru hotatrarile lor. Aste e, traim in Romania si asta ne mananca sanatatea, banii, viata. O colaborare pe teme anticoruptie mi se pare pertinenta, normal.
Postat 31 Martie 2018, 09:30 de scortosul
count display

FOTO BIHOREANUL

 • Cum arată Podul Centenarului. Va fi inaugurat înainte de termen, pe 1 Decembrie (FOTO/VIDEO)
 • Copţi, dar buni! Oradea a dat trei campioni la Openul Austriei de Judo Masters! (FOTO)
 • Nu vă jucaţi cu focul! Opt incendii de vegetaţie uscată, într-o singură zi (FOTO)
 • Să tragem linie! Lucrările pentru reamenajarea liniei de tramvai vor bloca cel puţin o lună circulaţia prin Calea Aradului (FOTO)
 • Statuia Evei Heyman din Parcul Bălcescu a fost donată Primăriei Oradea (FOTO/VIDEO)
 • Accident pe Calea Borşului: Ambulanță în misiune, lovită de un Ford și proiectată într-un TIR. Două persoane au ajuns la spital (FOTO)
 • Sprijin pentru persoanele cu dizabilităţi. A fost lansată filiala orădeană a asociaţiei 'Ridică-te şi umblă' (FOTO)
 • Luceafărul s-a revanșat: 4-1, sâmbătă, acasă cu CS Balotești! (FOTO)
 • Cetate 'de vânzare': Cetatea Oradea continuă să fie slab vândută, în ciuda atuurilor care o fac unică în Sud-Estul Europei (FOTO / VIDEO)
 • Ziua oraşului, în IMAGINI. Cele mai frumoase instantanee de la festivităţile dedicate Oradiei (FOTO)

TIMP LIBER

Timp liber

CURS VALUTAR

 • 1 USD = 3.8697 RON
 • 1 EUR = 4.5959 RON
 • 1 HUF = 0.015 RON