URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Ianuarie 2019, 17:33

Protest în fața Ministerului de Justiție: Scări pătate de vopsea roșie, cuțite și poze cu Tudorel Toader (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cuțite, fotografii cu Tudorel Toader și o găleată cu vopsea roșie au fost aruncate, luni, pe scările Ministerului de Justiție din Bucureşti. Patru cetățeni au protestat în acest mod, impulsionați de moartea unui tânăr, ucis de un criminal eliberat mai devreme din închisoare

Potrivit Digi24.ro, protestatarii l-au acuzat pe ministru că s-a mânjit cu sânge, după ce un condamnat pentru omor, eliberat în mai, a ucis un tânăr de 25 de ani duminică noapte, într-un club din Mediaș. Individul a fost eliberat în baza legii recursului compensatoriu, lege la care ministrul justiției are o participare însemnată, de la proiect, până la adoptare. Cei patru protestari sunt cunoscuți ca lideri ai mișcării #rezist, Sandu Matei și Cristian Dide fiind doi dintre ei.

Digi24.ro mai adaugă că Toader a luat o oarecare distanță fața de această lege. "In repetate randuri, am aratat urmatoarele: ca proiectul de lege a fost initiat de catre guvernarea tehnocrata, faptul ca CSM (in componenta anterioara) l-a avizat si a propus considerarea zilelor ca fiind executate, ca a fost adoptat de parlament, ca a intrat in vigoare la scurt timp dupa ce eu am devenit ministru si ca studiul de impact nu se face dupa ce legea intra in vigoare!", a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Victima de duminică seara a murit în urma unei hemoragii externe provocate de 11 lovituri de cuțit. După crima săvârșită la Mediaș, au fost reținuți trei suspecți. Doi dintre ei au fost eliberați recent, după ce au fost închiși pentru omor, în baza legii recursului compensatoriu, iar cel de al treilea este un recidivist.

Digi24.ro scrie că nu mai puţin de 13.000 de deținuți au fost eliberați din 2017 și până acum din penintenciarele din România, înainte de termen, tot „grație” legii în cauză, pentru condiţiile proaste din penitenciar, iar liderii PSD încurajează încă această practică. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
UM24
Vad ca ebihoreanul nu se incurca cu faptele. Cum puteti scrie ca "individul a fost eliberat în baza legii recursului compensatoriu, lege la care ministrul justiției are o participare însemnată, de la proiect, până la adoptare", chiar daca ati preluat stirea de la digi24!? Vad ca e mare jale cand interlopii se casapesc intre ei in schimb acelasi Dide era tare fericit cand o femeie a fost ucisa de o masina pe trecerea de pietoni.
Postat 16 Ianuarie 2019, 11:09 de 1x1
Respect #Rezist! Rusine, TT!
Se cuvine sa demontam minciunile penalilor care ne conduc! 1. De ce Ministerul Justiţiei (MJ) a girat prin prezenţa secretarului de stat Moţ toate dezbaterile şi amendamentele la proiectul de lege, arătând că susţine proiectul iniţial al Guvernului, adoptat când premier era Grindeanu, ca acum să ne spună în mod public că nu e de acord cu acesta? 2. De ce atunci când acest proiect de lege a fost atacat la Curtea Constituţională nu s-a formulat de către Guvern (prin MJ) niciun punct de vedere şi astfel CCR prin decizia 515/2017 nu a putut analiza problemele de legalitate? 3. Este adevărat că Guvernul, din 2014 până în prezent, nu trimite punctul său de vedere la CCR atunci când sunt contestate acte normative de importanţă capitală, precum cel de mai sus? 4. De ce MJ nu a iniţiat modificarea sau abrogarea Legii recursului compensatoriu dacă tot a văzut că produce efecte devastatoare? ATENTIE! 5. Ştie ministrul justiţiei că Bulgaria a fost condamnată de către CEDO pentru liberare condiţionată prea uşoară care a permis uciderea victimei? 6. E firesc să fie criminali, violatori şi tâlhari scoşi iraţional pe stradă fără să fie funcţional sistemul de probaţiune aflat sub autoritatea MJ? 7. A făcut MJ calculele cu privire la impactul proiectului de lege aflat acum în Parlament şi validat de CCR prin decizia din 25.10.2018 (vezi aici) care uşurează şi mai mult modul de aplicare a liberării condiţionate? Este adevărat că încă 7000 de deţinuţi urmează a fi eliberaţi imediat ce intră în vigoare noua lege de modificare a Codului penal, fără ca MJ să obiecteze cu privire la acest aspect nici în Parlament, nici în faţa CCR? (sursa: Cristi DANILET)
Postat 15 Ianuarie 2019, 13:16 de pinonel
Mulți prostalăii se bagă-n seamă și bat câmpii, fără să știe că ...
... recursul compensatoriu s-a introdus prin OUG de către guvernarea Cioloș, urmare minții geniale a lui Prună care a permis oricui care îndeplinește 3/4 de pedeapsă, să poată fi eliberat !?! Greșeala actualei guvernări, printre alte multe erori exprimate la liber de doi ani încoace, e că trebuia să înainteze Parlamentului o solicitare de abrogare sau modificare a legii de adoptare a acelei OUG, înăsprind drastic condițiile de eliberare pentru cei nerecuperabili d.p.v. psihic !?!
Postat 15 Ianuarie 2019, 12:30 de CrisDumi
Parnaie
Sa-l bage si pe Toader asta la parnaie cu criminalii, violatorii, etc care au comis-o iar dupa ce i-a "liberat".
Postat 14 Ianuarie 2019, 19:19 de Alcor
Penalii vor penalii
Liberi
Postat 14 Ianuarie 2019, 18:34 de Sandu1206
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON