URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Iunie 2017, 14:12

Propunerea PSD - ALDE pentru funcția de premier: deputatul Mihai Tudose

Propunerea PSD - ALDE pentru funcția de premier: deputatul Mihai Tudose foto: mediafax foto Marius Dumbrăveanu
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deputatul PSD Mihai Tudose, ministru al Economiei, a fost votat de Comitetul Executiv Naţional al PSD pentru funcţia de premier, a anunţat luni liderul PSD, Liviu Dragnea.

Potrivit acestuia, Mihai Tudose a fost votat cu doar patru abţineri şi niciun vot împotrivă. ALDE a anunţat că susţine această propunere.

Întrebat dacă Tudose îndeplineşte criteriile de integritate, dat fiind că a fost suspectat de plagiat, Dragnea a răspuns că da, căci a făcut cerere pentru a-şi retrage doctoratul. Întrebat, de asemenea, dacă nu cumva consideră că Tudose "are dublă comandă", liderul PSD a spus că nu crede că este aşa. "Convinerea mea este că nu are dublă comandă", a zis Dragnea.

La ora 15.00, delegaţia PSD va merge la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis.

Potrivit Digi24.ro, celelalte cinci persoane aflate pe lista scurtă de candidaţi a PSD au refuzat să preia conducerea Guvernului.

Lia Olguţa Vasilescu a spus că au fost şase nume pe lista scurtă pentru premier, dar cinci persoane au refuzat. "Tocmai pentru că planează anumite suspiciuni asupra domniei sale, va avea obligaţia – într-un termen cât mai scurt – să ne arate că nu are dublă comandă", a adăugat Vasilescu, potrivit Digi24.ro.

Absolvent de "Cantemir", cu plagiat

Agenția de știri Mediafax scrie că Mihai Tudose a absolvit în 1995 Facultatea de ştiinţe juridice şi administrative din cadrul Universităţii Creştine „Dimitrie Cantemir”. Tudose a absolvit un curs post-universitar în domeniul securităţii naţionale la Colegiul Superior de Securitate Naţională, Serviciul Român de Informaţii, în 2006. În acelaşi an a participat la un curs de specializare post-universitar la Colegiul Naţional de Apărare – Bucureşti.

În 2010, Tudose a obţinut diploma de Doctor în domeniul Ştiinţe Militare şi Informaţii, la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”, Serviciul Român de Informaţii. Lucrarea s-a intitulat „Protecţia infrastructurile critice”. Un an mai târziu era lector universitar în cadrul aceleaşi instituţii, iar în 2013 ocupa postul de conferenţiar universitar la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Vitează”, SRI.

Mihai Tudose a cerut, în 2016, retragerea titlului de doctor, în urma acuzaţiilor de plagiat.

Pesedist de 25 de ani

Potrivit CV-ului, Mihai Tudose este preşedinte al Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare din Camera Deputaţilor; comisie pe care a mai condus-o în perioada 2004-2014, iar din 2000 până în 2004 a fost membru. În perioada 2014-noiembrie 2015, Mihai Tudose a fost ministru al Economiei, Comerţului şi Turismului, în guvernul Ponta.

Mihai Tudose a fost ales deputat PSD de Brăila la alegerile parlamentare din 2016. Ministrul propus a fost preşedinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Elenă şi este din 2012 preşedinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Federală Germania.

Tudose a ocupat mai multe funcţii în PSD în ultimii 25 de ani. Acesta este membru în FDSN din 1992. Din 1994 până în prezent este membru în Consiliul Naţional PSD. În perioada 2004-2008, Tudose a fost preşedintele organizaţiei PSD din municipiul Brăila, iar din 2014 până în 2015 a fost preşedinte al Organizaţiei Judeţene PSD Brăila. Din 2015 până în prezent este vicepreşedinte PSD Naţional. Potrivit declaraţiei de avere, deputatul deţine un apartament în municipiul Brăila, două autoturisme Mercedes şi o colecţie filatelică estimată la 30.000 de euro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON