URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Septembrie 2018, 18:45

Proba cu alerta: Autorităţile testează sistemul de avertizare şi alarmare a românilor (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă va începe să testeze aplicaţia RO-Alert, menită să avertizeze şi să alarmeze populaţia în situaţii de urgenţă. Anunţul a fost făcut sâmbătă, într-o conferinţă de presă a secretarului de stat Raed Arafat, transmisă în direct în toate prefecturile din ţară.

"Astăzi facem încă un pas cu sistemul RO-Alert, în sensul în care lansăm pagina web de informare a sistemului RO-Alert şi care este accesibilă populaţiei. În această pagină găsiţi toate informaţiile, inclusiv despre modul de configurare a telefoanelor", a declarat Raed Arafat, conform agerpres.ro.

Practic, românii sunt îndemnaţi să intre pe site-ul aplicaţiei, www.ro-alert.ro, şi să urmeze indicaţiile, pentru a-şi configura telefoanele. Doar aşa vor putea primi mesajele pe care DSU le va transmite, în situaţii de urgenţă, precum calamităţi naturale, fenomene meteo extreme, inundaţii de mari proporţii sau dezastre de origine umană.

Mesajele de avertizare vor fi transmise doar pentru anumite zone, ameninţate de situaţii de urgenţă, prin celulele tuturor reţelelor de telefonie mobilă, şi vor indica tipul evenimentului produs ori prognozat. Configurarea telefonului mobil nu necesită comunicarea numelui şi a numărului de telefon al utilizatorului.

Ro-alert.ro funcţionează în sistem cell-broadcast, prin celule radio, diferit faţă de sistemul sms. Alerta va fi însoţită de un semnal audio, indiferent dacă telefonul este într-un mod silenţios sau nu, semnal audio care nu va înceta decât prin citirea mesajului de pe ecran.

Între 17 şi 27 septembrie, aplicaţia va fi testată, aşa că românii care vor avea configurările făcute vor primi mesajele de test.

Vezi cum vor arăta mesajele de alertă în perioada de teste:

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Instalează aplicatia
Dar nu înainte de a studia ce tip de acces are nevoie in telefonul tau. O aplicație de alertare sa îmi acceseze mie conținutul foto al telefonului? La fel lista de apeluri și identificării apelanților? Oare ce are de spus DPA despre astea? Nu sunt puțin cam exagerate, scopurile fiind cu totul altele? Arafat, nu mă interesează, cu root pe telefon am dezactivat complet serviciul și componentele lui. Securiști ordinari, prin ce mijloace ajung sa spioneze fara nici un scop oamenii. Sa vedem și ce are eventya de spus autorităților europene.
Postat 15 Septembrie 2018, 19:08 de poiu
Acum un an
A fost o furtună ce a lovit puternic pe un front de la Timișoara până la Baia Mare,și meteorologii nu au știut nici măcar cu o oră înainte să o anunțe....
Postat 15 Septembrie 2018, 18:58 de crisan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON