URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Octombrie 2019, 22:36

Primăriţa "căcare" a luat-o razna: Gabriela Firea le-a atacat pe activistele care construiesc un spital pentru copiii bolnavi de cancer 

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul general PSD al Capitalei, Gabriela Firea, a declanşat un scandal naţional după ce a distribuit pe Facebook un mesaj care îi ridiculiza pe ”ăştia căcare face ei un spital”, adică voluntarii implicaţi în ridicarea din fonduri private a unui spital destinat copiilor bolnavi de cancer. Primarul Capitalei s-a arătat şi extrem de deranjată pentru că nu îi este recunoscut meritul de a fi pus un teren la dispoziția Asociației Dăruiește Viață pentru construirea spitalului.

Ea le-a atacat pe Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, fondatoarele asociației, spunând că sunt interfața lui Vlad Voiculescu, candidatul PLUS la Primăria București. Întrebată la Digi24 dacă are dovezi pentru afirmație, Firea a spus că ”Sunt toate dovezile de pe planetă, nu cred că dvs nu știți aceste lucruri. Doamnele sunt interfața. Este ONG-ul patronat de către acest domn. Și nu este nimic rău”.

Oana Gheorghiu a reacționat imediat pe Facebook, catalogând afirmațiile lui Firea drept ”o mârșavă manipulare… un atac mizerabil la munca și reputația noastră”. Și Carmen Uscatu i-a dat replica lui Firea, scriind că ”din cauza acestor incompetenți nu există medicamente, nu există spitale, ne-au plecat doctorii și asistentele. Noi mergem mai departe. Și da, căutăm avocați! Iar cu banii câștigați din proces vom mai face ceva pentru copiii noștri”.

Vlad Voiculescu a respins acuzațiile și, într-o postare pe Facebook, a scris că ”Nici Gabriela Firea, nici Dragnea, nici Dăncilă, nici atâția alții din vechea politică nu își pot imagina că inițiative precum #NoiFacemUnSpital, ca MagiCAMP, MagicHOME sau MagicHELP – Rețeaua solidarității, ca HOSPICE Casa Sperantei sunt instrumente prin care societatea își face un serviciu sieși, ajutându-i pe cei lăsați fără speranță de stat. Nu își pot imagina că suntem deja milioane în țara asta care nu mai avem nevoie de stăpân. Nu suntem și nu am fost niciodată slugi. Nu avem nevoie de domni”.

„Aştia căcare face ei un spital..."

Scandalul a pornit după o postare controversată pe Facebook a creatorei de modă Dana Budeanu, postare care a fost apreciată și distribuită de primarul general Gabriela Firea, prietenă foarte bună cu Budeanu.

„Astia cacare face ei un spital vrea sa doneze Pintea un aparat dă radioterapie. Dă ce? Luați unu din ăia 35 de milioane euroi donați. Nu așa ați măcănit la teveu, caca luati voi? Sa dea la saraci Pintea! Da mai stati putin caca vine Vladut regele medicamentelor si va da el din aia 15 milioane dă la PLUS scuzi de la Magicacamp! # Marscumanipularile" a scris Dana Budeanu pe contul ei de Facebook, în urmă cu o săptămână.

Firea a refuzat să răspundă de ce a distribuit această postare în care Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, de la Asociația Dăruiește Viața, au fost acuzate de Budeanu că nu administrează corect banii din donații și cer investiții de la Ministerul Sănătății.

Ulterior, Gabriela Firea a acuzat la Digi 24 că ”meritele” ei în construirea acestui spital nu sunt apreciate, pentru că terenul pe care se ridică construcția este al Primăriei și valorează 1 milion de euro. Firea a spus, miercuri, într-o nouă intervenție Digi24, că susține pe fond postarea controversată, dar nu ca formă, însă în momentul în care jurnalistul Florin Negruțiu a început să îi citească postarea distribuită de primarul Capitalei, Firea a închis telefonul.

Totodată, primarul general al Capitalei a spus că atunci când ”o să le pară lor rău pentru că orice propunem noi strigă ciuma roșie, o să ne pară și nouă rău când le spunem accidental ciuma roz”. Firea a încercat să se scuze pentru distribuirea controversatei postări a Danei Budeanu spunând că era pe pagina personală de facebook, a cetățeanului Gabriela Firea, nu a Primăriei.

Dăncilă şi Pintea să răspundă

„Doamna Gabriela Firea se pare că a devenit statul român. E ceva șocant”, au reacţionat miercuri cele două fondatoare ale Asociaţiei „Dăruiește Viață” la Digi24. „Gabriela Firea este cea care a introdus copiii bolnavi de cancer în lupta politică și eu cred că este momentul ca doamna premier încă în funcție până la noul Guvern să intervină și să clarifice, pe de o parte, atacul mizerabil pe care-l realizează Ministerul Sănătății la adresa acestui proiect și atacul doamnei Gabriela Firea. Ambele îi sunt subordonate, una în Guvern, alta pe linie de partid", a declarat Oana Gheorghiu.

Cele două reprezentante ale ong-ului „Dăruieşte Viaţa”, au mai declarat pentru G4Media.ro că ministrul Sănătăţii Sorina Pintea le-ar fi ameninţat şi le-ar fi spus că, dacă nu virează în conturile statului cele 26 de milioane de euro strânşi până acum pentru construirea spitalului, va sesiza mai multe instituţii de control ale statului.

”A vorbit foarte mult despre ilegalitățile pe care noi le-am fi făcut. Doamna Sorina Pintea ne-a spus că banii pe care noi i-am strâns ar fi trebuit să-i vărsăm în conturile spitalului (Spitalul Marie Curie -n.r), în conturile statului român. Ne-a spus foarte clar că o să sesize toate organele competente, Parchet, DNA, Curtea de Conturi. Sugera cumva că noi nu am făcut legal construcţia şi că trebuia să o facă statul român prin licitaţii și prin urmare, trebuia să dăm banii statului român. Discuţia a avut loc vinerea trecută, în şedinţa de administraţie a Spitalului Marie Curie. Ne-a chemat special. Noi ne-am închipuit că ne-am întâlnit să discutăm despre cum putem face mai bine acest proiect şi cu sprijinul Ministerului Sănătăţii. Doamna Sorina Pintea ne-a chemat ca să ne ameninţe şi să ne certe”, a declarat pentru G4Media.ro, Oana Gheorghiu, reprezentanta ONG-ului „Dăruieşte Viaţa”.

Sorina Pintea a refuzat să răspundă unei întrebări punctuale adresate de G4Media.ro legată de acuzațiile celor două fondatoare ale Asociației Dăruiește Viață. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
Suspendare sau suspensoare...
Dupa 1206 vine 1207, nu? Doar n-o sa ne intoarcem la 1200,de unde am plecat...Si mail-uri are tot 6,cu care se inregistreaza?E genial,il dai afara pe usa si intra pe geam.Noroc ca era geamul deschis...
Postat 01 Noiembrie 2019, 00:57 de excalibur
Sa-l opreasca cinevaaaa...
Opritul nu e solutia corecta,de cind s-a inventat electrosocul.Mai degraba emascularea sa ajute,cu atita exces de testosteron.Se rezolva si problema prezervativului,in acelasi pret.
Postat 01 Noiembrie 2019, 00:24 de excalibur
excalibur
Tu nu poți să te bagi...
Postat 01 Noiembrie 2019, 00:01 de Sandu1206
RE: excalibur
Sandu1206, eşti la un pas de suspendare! Controlează-ţi limbajul!
Postat 01 Noiembrie 2019, 00:46 de Moderator
O restanta,scuze...
Daca tot mi-am ingalat cizmele,tin sa-i raspund domnului feedback.Stii ce inseamna feedback? Mot a mot inseamna sa regurgitezi, e un fel de rumegat.Scatofagia chiar e o metoda de tratament,nu mai e nevoie de pastile.Astfel ai gasit si tema articolului, e vorba despre ,citez,"căcare" .Nu e vorba despre scroafe.
Postat 31 Octombrie 2019, 23:13 de excalibur
Termoficare
...nu conteaza unde te bagi,important e sa fii bagat.Pot sa-ti dau si eu o LABA de ajutor.Uitasem, ai si tu laba ta,pe care o cunosti mai bine.Las bas dans la valee...Problema e ca nu te poti spala in vale ,ca-i avarie la termoficare.Defapt spalatul la tine nu are efect,same shit,treci in eco mode.
Postat 31 Octombrie 2019, 22:43 de excalibur
Wow...
Inseamna ca ai si doua partide de sex pe saptamina.Obligatorii.Ce zici,te bagi?
Postat 31 Octombrie 2019, 21:40 de excalibur
excalibur
De ce nu te muti in București , e mai ieftin căldura , dar ai de 2 ori pe săptămână.
Postat 31 Octombrie 2019, 14:29 de Sandu1206
Mda..
Asta înseamnă din stirista sa ajungi primar...doamna a iscat cu liftul etapele vieții nu cum ar fi trebuit ..pas cu pas...treapta cu treaptă...va dați seama femeie tânără fiind a putut urca in lift :)))Un fel de Udrea doar puțin mai vestejita:)))
Postat 31 Octombrie 2019, 14:26 de Adrian_Preda
@excalibur
Prostanac comunist si iubitor de psd.....aici era vorba de scroafa asta. Orasul e alta poveste. Ai uitat sa-ti iei tabletele ?
Postat 31 Octombrie 2019, 11:56 de feedback
Ma iertati...
La revolutie am strigat si eu "jos comunismul",deci nu sunt psd-ist.Vreau doar sa spun ca un oras de kkt are si preturile de kkt: bilet transport in comun 1.3 lei, tarif taxi/km 1.39 lei, gigacalorie 160lei.O zi buna...
Postat 31 Octombrie 2019, 09:31 de excalibur
psd=gunoi
psd = gunoi. Ce poti astepta de la o pesedista larga la gura? Nu trebuie cautata la gura ca pute a hazna! Ar trebui intai dat cu clor!
Postat 31 Octombrie 2019, 09:28 de scortosul
Modelul ciumei
Asta e modelul ciumei. Analfabeti si ignoranti pusi in functii. Primar dupa ce inainte ai fost...prezentatoare tv. Adica nici macar pe de-aproape in funcție de conducere, coordonare, orice. Radet pierde 2m de litri de agent termic, atata incat deja baga aia apa netratata din dambovita in instalatii. Oxigenu care e doar o masura de ampula a corectarii unei alte ampule a ciumei, scoaterea taxei auto => cazanele europei la noi pe drumuri. Cum zicea tepes, bucurestiul e un fel de ghena, de exemplu de asa nu! Sau dupa Sandu, un birlad mai mare.
Postat 31 Octombrie 2019, 08:57 de poiu
.........
O scroafa psd-ista. Orice comentariu e de prisos.
Postat 31 Octombrie 2019, 07:19 de feedback
ciocu mic
Revolutia traficului s-a dovedit o gogoasa expirata, RADET a intrat in faliment, tevile crapa intr-o nebunie pentru ca sunt vechi de peste 50 de ani si se inlocuiesc in ritm de melc, pierderile pe retea sunt imense, iar lumea sta zile la rand fara apa si caldura, Primaria pare aparatoare a taximetristilor in razboi cu oricine ii deranjeaza, transportul in comun este o rusine nationala, poluarea a atins niste cote atat de inalte incat statul roman nici macar nu mai are curaj sa o masoare, ambuteiajele au devenit un cosmar cotidian (dar Firea este dusa la Primarie cu echipaje de politie, asa ca o fenteaza ca un fotbalist brazilian, din glezna), autobuzele turcesti sunt o gluma proasta, orasul e mai mizerabil ca oricand, parcarile necesare nu s-au construit, consolidarea cladirilor inseamna montarea de mesh-uri pe fatade, spitalele au ramas focare de infectie, fondurile europene nu au fost accesate...
Postat 31 Octombrie 2019, 06:12 de tepes
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON