URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Iunie 2018, 21:22

Prima declaraţie a lui Liviu Dragnea, după condamnare: "Am decis să fim mult mai fermi şi mult mai radicali" (VIDEO)

Prima declaraţie a lui Liviu Dragnea, după condamnare: 'Am decis să fim mult mai fermi şi mult mai radicali' (VIDEO) captură Digi24
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a făcut, vineri seară, prima declaraţie după ce a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

Declarațiile au fost făcute după reuniunea Comitetului Executiv Naţional al PSD, care a decis să îl susţină în continuare pe Dragnea în toate funcţiile politice deţinute de acesta la conducerea partidului şi la conducerea Camerei Deputaţilor.

În esenţă, liderul social democrat s-a victimizat, a spus că a asistat la o execuţie în masă şi că a fost nevoie să fie condamnaţi 9 oameni ca să se justifice şi condamnarea sa şi chiar şi-a cerut scuze pentru că PSD nu a modificat mai repede legile penale, subliniind că nu se teme de nimeni: nici de procurori, nici de preşedinte şi nici de şeful SRI.

"Îmi cer iertare acum în faţa dvs şi în faţa celor care ne privesc miilor de români care unii stau în puşcărie pe un articol neconstituţional, alţii sunt târâţi în tribunale pe baza aceluiaşi articol sovietic şi alţii sunt târâţi pe la DNA şi mai sunt şi alte mii sau zeci de mii care nici măcar nu ştiu că au dosar. Îmi cer iertare pentru că s-a lungit atât de mult elaborarea Codului Penal. Probabil că n-o să mă ierte", a spus Dragnea.

"Nu va trece moţiunea de cenzură, în schimb şi eu, şi colegii mei am decis astăzi să fim mult mai fermi şi mult mai radicali cu tot ceea ce trebuie să facem", a mai spus președintele PSD. 

În presă apar informații cum că PSD se gândește să modifice legile penale prin ordonanță de urgență.

De altfel, scrie Digi24.ro, la finalul ședinței CEx, liderii PSD au adoptat o declarație în care vorbesc și de „accelerarea procedurilor privind adoptarea modificărilor la legile justiţiei şi a codurilor penale”, „utilizarea cu fermitate a tuturor mecanismelor şi procedurilor legale şi parlamentare pentru denunţarea abuzurilor din Justiţie, realizate în baza unor protocoale secrete ilegale” și „consolidarea autorităţii Curţii Constituţionale”.

După cum se știe, șeful Partidului Social Democrat şi în acelaşi timp preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a fost condamnat, joi seară, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copiilor Teleorman, pentru instigare la abuz în serviciu. 

Vezi mai jos discursul lui Dragnea, aşa cum a fost redat de Digi24.ro:

"Am avut o şedinţă a Cex şi vreau să vă spun câteva lucruri.

Despre sentinţa de ieri: am fost târât în acvest dosar pe baza declaraţiilor a două doamne, inclupate în dosar. Şi-au schimbat declaraţiile.

Avocatul meu şi alţi oameni au spus că nu poate fi decât achitare.

Ieri am asistat la o execuţie în masă, au fost condamnaţi 9 oameni ca să fiu eu condamnat.

Am avut discuţie în CEx cu cele două mandate, de preşedinte PSD şi preşedinte al Camerei Deputaţilor pe masă, în mod simbolic. Fiecare coleg şi-a exprimat liber părerea şi susţinerea şi mi-au cerut în unanimitate să nu am o abordare personală a acestei situaţii, pentru că mai importante decât mine sunt câteva lucruri - stabilitatea ţării, stabilitatea guvernării, îndeplinirea fiecărei prevederi din programul de guvernare, care a început să producă efecte pozitive şi va produce în continuare, dar şi stabilitatea partidului, pentru că riscul este uriaş, au spus ei, ca PSD să se destructureze.

De asemenea, au spus că nu putem să ezităm în a duce la capăt lupta pe care am început-o şi anume pe de o parte de normalizare a legilor justiţiei şi a codurilor penale, iar pe de altă parte de destructurare a acestui sistem ocult.

Nu am nicio ezitare. Am spus în faţa Congresului, am spus-o şi în faţa a sute de mii de oameni la miting că am de gând să merg până la capăt, am ştiut că atunci când am organizat mitingul că acea manifestare va mări presiunea pe completul de judecată - pentru că acel miting i-a speriat foarte tare Mi-am dat seama că acel miting va contribui al condamnarea mea.

Am văzut la o televiziune cum judecătorul care a avut opinie separată a fost ameninţat în direct.

Obiectivele mele rămân aceleaşi: programul de guvernare să fie pus în practică - şi va fi pus, iar statul paralel, aşa cum îl numim noi, să fie zdorobit - Şi va fi zdrobit.

Îmi cer iertare acum în faţa dvs şi în faţa celor care ne privesc miilor de români care unii stau în puşcărie pe un articol neconstituţional, alţii sunt târâţi în tribunale pe baza aceluiaşi articol sovietic şi alţii sunt târâţi pe la DNA şi mai sunt şi alte mii sau zeci de mii care nici măcar nu ştiu că au dosar.

Îmi cer iertare pentru că s-a lungit atât de mult elaborarea Codului Penal. Probabil că n-o să mă ierte.

Maniera pe care noi am avut-o, pe care eu am avut-o de a avea o abordare procedural corectă în Parlament s-a dovedit că a fost una greşită, pentru că în Parlament nu se poate vorbi de adoptarea în procedură normală, dezbateri, adoptare şi promulgare. Orice lege, toate sunt atacate, toate sunt retrimise,  doar-doar până atunci reuşesc să dea Guvernul jos.

Decizia mea este foarte fermă. Rămân la conducerea PSD pentru a duce toate aceste lucruri la capăt - şi le voi duce. Rămân şi în conducerea majorităţii parlamentare împreună cu domnul preşedinte Călin Popescu Tăriceanu.

Nu va trece moţiunea de cenzură, în schimb şi eu, şi colegii mei am decis astăzi să fim mult mai fermi şi mult mai radicali cu tot ceea ce trebuie să facem.

Nu mă sperie nici Iohannis, nici Hellvig, nici Pahonţu, nici Kovesi, nici Băsescu, nici Ponta, nici Oprea, nici alţii. Obiectivele la care m-am angajat şi pentru care mi-am asumat responsabilitatea rămân aceleaşi şi împreună cu colegii mei le vom duce la capăt."

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
!!!!
@poiu:Nu știu cine este Bondor! Ideea este următoarea: nu te legi că unii au plagiat iar alte persoane ( gen Lascu ) sunt Maica Domnului pogorâtă pe pamânt! Ori au plagiat toți, ori nici unul....
Postat 25 Iunie 2018, 09:52 de cainerau
Cainerau
Din păcate nu e asa cum zici. Azi nimic nu mai e de inventat, maxim de imbunatatit. Cel putin in Romania. Si atunci ar insemna sa nu mai ai doctori in stiinta? Sau Ingineri? Pai ce avem since putem imbunatati se bazeaza pe descoperiri anterioare pe care nu ni le putem insusi, dar le citam ca sa le punem in valoare. Sau sa afle si altii care ar vrea sa plagieze. Din pacate, lucrari valoroase nu au mai fost tiparite de mult in Romania. Vezi pe site la UO sau la alte universitati, altele "de prestigiu" ce teme de lucrari de licenta au la dispozitie studentii. Apoi zi-mi una ce ar putea deveni inventie. In Oradea era (sper ca mai e) un inventator real (poate mai sunt si nu stiu eu) ce se chema Bondor Karoly. Omul are brevete real gen pico ampermetru, si altele (avea vreo 6 cand citeam ultima data). Dar erau inventii, adică ceva nou.
Postat 24 Iunie 2018, 20:02 de poiu
!!!
@poiu: Eu zic că e plagiat și dacă citezi indicând sursa! Se poate ajunge la o lucrare formată numai din citate! O lucrare valoroasă trebuie să fie originală!
Postat 24 Iunie 2018, 08:52 de cainerau
@cainerau
Stii ce e mai grav? Ca la noi nu exista definitie pt plagiat. Toti plagiaza, poate chiar si tu. Poate chiar si eu. Atata timp cat in Romania un software ce s-ar vrea A.I. decide carcaterul de plagiat sau nu, e trist. Cantitativ, cat inseamna plagiere? Nu procente din textul total trebuie calculat, trebuie gândită o alta metoda. Plus legea zice ca daca renunti la lucrare si titlul adus scapi de acuzatia de frauda intelectuala. Waw. Adica dai in cap la om da iti ceri iertare si il lasi la spital. Asa absurde sunt legile la noi. Plagiat inseamna si ca uiti sa numesti in bibliografie un citat. Fie el de 2 randuri. Softurile alea ale CNATDCU or sa il marcheze. Pacat ca la asta recurgem in ultima vreme. Apropo, tot furt ii zice, nu? Deci sa inteleg ca ar avea dreptate "strainii"?
Postat 24 Iunie 2018, 07:43 de poiu
Cuțu rau
Ahahaha
Postat 23 Iunie 2018, 16:55 de Sandu1201
vreau
@Sandu1201: Te referi cumva la D-na Lascu? Ea a plagiat doar 4%... nu, toate tezele de doctorat VERIFICATE! TOATE! Vă fi un dezastru national!
Postat 23 Iunie 2018, 14:26 de cainerau
ce va face Dragnea si PSD
Lasand gluma la o parte, se va merge pana la capat probabil. Va fi o Lunga vara fierbinte pentru romani. Dar cred ca e Mai bine Asa, daca Pleca Dragnea, altul la fel de corupt venea in loc, continuand atacurile la justitie. Asa ori castigam ori pierdem.
Postat 23 Iunie 2018, 13:52 de cetateanbihorean
bihoreanul autocorrect
Nu inteleg, nu Mai functioneaza functia autocorrect pe bihoreanul si unii de pe aici se fac utili si ne demonstreaza cat de buni sunt la gramatica???
Postat 23 Iunie 2018, 13:49 de cetateanbihorean
Cuțu rau
Mai bine așa decât PLAGIATOR
Postat 23 Iunie 2018, 12:22 de Sandu1201
Keep calm and write right...if you can!
@Sandu1201: Iar greșeli cu nemiluita? "Sânt", "VA"?
Postat 23 Iunie 2018, 11:47 de cainerau
asta nu pricepe numai de..
asta nu pricwepe numai de "pusca si cureaua lata" .... asa ca haideti sa ii explicam, hadeti in piata!
Postat 23 Iunie 2018, 11:31 de scortosul
FaBULA
Onoare este în Cosa Nostra ( OMERTA), tu vrei și în sistemul politic Românesc. PSD-ESCU nu mai face nici autostrada Comarnic- Brașov pe care Tudose a dat-o sa o facă Banca Mondială, mulțumim PSD-ESCU sa nu le faceți că așa ajungem mai repede la București. Unde sunt sânt minerii FSN-ului . Aaaa am uitat VA TRAS IN ȚEAPĂ PSD-ESCU muriți de foame acuma.
Postat 23 Iunie 2018, 10:16 de Sandu1201
Unde onoare nu e
Ai greșit, plătești! Altfel, schimbând legile și regulile ca să nu suporți consecințele îți bați joc de ceilalți care le-au respectat. Înseamnă că cei care nu au încălcat legea sunt niște proști. Iar dacă nu ai onoare nici nu îți pasă că proștii te-au votat.
Postat 23 Iunie 2018, 07:54 de FaBULA
Unde ne gasim nene?
Cu a cui sprijin mai sta liber acest derbedeu? Cu sprijinul multor conationali tembeli. Nu stiu daca de la revolutie a mai existat un asemenea personaj politic, ideea este ca trebuie redus la tacere, apoi inchisi TOTI din gasca lui.
Postat 22 Iunie 2018, 22:51 de detectiv
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON