URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Mai 2018, 14:14

Preşedintele PNL, Ludovic Orban: Toate scroafele suite în copac populează administraţia!

Preşedintele PNL, Ludovic Orban: Toate scroafele suite în copac populează administraţia! Sursa foto: Gandul.info (Mediafax Foto, Alexandru Dobre)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Declaraţii pestriţe, făcute de preşedintele PNL, Ludovic Orban, sâmbătă, în cadrul unui eveniment, la Tulcea. Potrivit site-ului gandul.info, acesta a spus că este nevoie de o reformare a aparatului administrativ, dat fiind că sunt prea multe agenţii şi ministere, dar şi angajaţi "luaţi de la coada vacii, toate scroafele suite în copaci" care ocupă posturi pe alte criterii decât competenţa. Orban a făcut referire şi la "beizadelele plantate de PSD şi ALDE".

"Nu poţi ţine 160 si ceva de agenţii care se calcă în picioare. Avem deconcentrate în agricultură - seminţe, zootehnice, e ceva de noaptea minţii. În condiţiile în care avem criza pe piaţa forţei de muncă, investitori care vor să investească în România nu iau decizia pentru că nu este mână de lucru calificată. Şi noi ne permitem să ţinem beizadelele planatate de PSD şi ALDE şi toate celelalte partide, şi incompetenţii, toţi oamenii luaţi de la coada vacii, toate scroafele suite în copac, care populează administraţia şi care şi-au bătut joc de adevăraţii funcţionari care au încercat să facă o carieră în adminstraţie bazată pe profesionalism", a declarat Ludovic Orban.

Liderul PNL a mai spus că este nevoie de o remaniere guvernamentală şi de reducerea numărului de ministere la o treime. "Este o zăpăceală în administraţie cum nu a existat niciodată. Trebuie să facem reformă. Guvernele PNL aveau 8-9 miniştri. În Europa media e de 13-14 miniştri. Ce să faci cu 28 de ministere care se calcă pe bătături şi îşi inventează atribuţii?", a mai declarat liberalul.

Cu aceeaşi ocazie, Orban a mai spus şi că premierul este o marionetă pentru PSD, iar alţi membri ai Cabinetului au fost aleşi fără a fi recomandaţi de performanţele anterioare, ci de raportarea la şeful partidului. "Dăncilă e pe post de mobilă. Cred că şi jandarmul ce o păzeste are mai multe putere. Nici măcar în interviul regizat, în care exista sufleor ca la teatru - doamna Dăncilă la Ciutacu avea un sufleor - nu au fost în stare să o împiedice să facă iarăşi nişte gafe. De asta am şi spus, am o uşoară milă, dacă are familie care o iubeşte, sper să aibă, prieteni să îi spună să meargă acasă", a mai spus Orban.

"Nu cred că a existat dupa Revolutie atâta prostie în guvern. Cum să pui premier profesoară de lucru manual, măcar de o punea pe cealaltă că aia a fost secretară la şcoala din Videle, ministrul Economiei să te uiţi ce diferenţă are între şcoală şi facultate (i se spunea Debilul, asta era porecla lui, să îl pui la Economie, este ceva de noaptea minţii). Dragnea este paranoic, nu suportă decât oameni mai proşti decât el. Dacă îi spune unul la ureche ca Fifor vrea să îi ia locul, îl execută instant. A distrus orice logica de numire. Nu mai conetază criteriile de competenţă, cât de prost să fii, dacă asculţi poruncile lui Dragnea, eşti bun pentru orice poziţie în România", a mai spus şeful PNL.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Romania locul I in lume...
Este garantat 100% ca nici o tara din lume nu mai are asa incompetenti la conducere, folosesc termenul incompetent cu o mare indulgenta. @dani-e-let Cred ca sunt unul dintre foarte putinii useri care nu v-am contrat, dar credeti-ma, in prezent PSD, si aici ma refer in special la cei mai de sus, a ajuns ceva insuportabil, Dragnea e un diabolic, e un dement turbat care trebuie internat la Jilava, nu are sens sa va mai identificati cu PSD, nu are rost. E cea mai ipocrita si dementa conducere de dupa '89, sunt niste tantalai, nu am cuvinte,....si cu toate acestea prostimea ii voteaza pt 1kg de "riscas si unu de farina". PSD e o ciuma.
Postat 06 Mai 2018, 23:50 de detectiv
Dani-e-let
Tu o să-l votezi pe Bolojan, tocmai ai recunoscut că ești un TRASEIST. CDR. PNL. USR. PSD.
Postat 06 Mai 2018, 17:57 de Sandu1201
!!!
Bravo Pnl...Asa ceva...va autodesfintati...daca luati 5% e mult...
Postat 06 Mai 2018, 17:30 de Tinas
Pam pam
@alpi: Măi ce să zic...a fost o vreme când am votat cu dreapta! Și? L-am votat "pă" Bolojan si mi-am luat-o de nu m-am văzut! M-a distrus pe mine(treaba mea) dar a distrus Oradea! Iar el crede că tot ce a făcut e super! A mai crezut cineva la fel (chit că au fost și lucruri bune...) sa ce să vezi... sfârși nasol!
Postat 06 Mai 2018, 16:13 de dani-e-let
pnl e vara vizibilitate si plan de actiune. gargara nu ajuta!
observatiile facute de orban sunt stiute. deci se pune problema: 1. ce faci tu (partid si conducator) ca sa indrepti asta? care e planul vostru de actiune? pt ca fara unul inteligent, ce zici e doar gargara politica. 2. orban este jenant ca personaj politic. scuze, dar asta e. nici gandire analitica, nici practica, nici strategica, nici inovatoare. cata vreme nu ies oameni capabili si calificati in fata, acest partid nu are mari sanse sa convinga la alegeri. trebuie promovati oameni care au experienta in administratie si care au viziune. deocamdata nu vad nici o miscare pnl-ista in acest sens. inclusiv bolojan sta ascuns. degeaba ai un sef de galerie - orban, iti trebuie echipa de cel putin 11 pers - ca la fotbal, care sa lupte si sa castige. doar cu un domn relaxat gen orban pnl nu are nici o sansa. nici argumente sa fie votat. nici vizibilitate.
Postat 06 Mai 2018, 16:08 de roger
Discurs frumos
Dar cam atat. Ce face psd-ul este incredibil. Daca "poporul" in doua zeci doua zeci va vota cu socialistii, cam gata va fi cu tara asta. In primul romanul de rand e vinovat #1. Somn usor...
Postat 06 Mai 2018, 15:50 de alpi
bun îi vinul...
Corect! Băi, știu și eu niște "scroafe" penelisto-pedeliste de toată frumusețea! PS: mi-a fost jenă să nu pun ghilimele...
Postat 06 Mai 2018, 14:22 de dani-e-let
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON