URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Februarie 2016, 14:31

Preşedintele Klaus Iohannis, părăsit de fani: 6 unlike-uri pe minut pe Facebook

Preşedintele Klaus Iohannis, părăsit de fani: 6 unlike-uri pe minut pe Facebook foto: capital.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Klaus Iohannis îşi pierde fanii din mediul online, după o declaraţie controversată făcută miercuri seară, legat de evacuarea Antena 3. "Libertatea de exprimare nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. În al doilea rând, această abordare heirupistă din partea ANAF mi se pare nepotrivită, dacă nu discutabilă", a răspuns Klaus Iohannis, întrbărilor unui jurnalist, cu toate că demersurile ANAF vin în baza unei sentinţe penale definitive, din 2013.

Digi24.ro notează joi că declaraţiile lui Iohannis a stârnit o "hemoragie de fani" şi că în doar o zi şi jumătate, pagina oficială a acetuia a pierdut peste 10.000 de admiratori, iar trendul se păstrează. Specialiştii au calculat că preşedintele pierde, în medie, şase susţinători în fiecare minut.

"Putem să spunem că asistăm la o nouă formă de protest civic. Practic, dislike-ul şi comentariile înlocuiesc protestele efective. Efectul viral este acolo, însă este foarte mic, comparativ cu ce s-a întâmplat în perioada alegerilor. Ne putem aştepta la o viralizare mai accentuată dacă devine la modă să dai unlike paginii preşedintelui", a eclarat pentru Digi 24 Dragoş Stanca, expert în comunicare online.

De altfel, nemulţumirile românilor se văd şi în comentarii: "Am stat la coada la Londra 8 ore ca să vă votez. După declaraţia dumneavoastră de astăzi despre antena 3, aş mai sta la coadă 8 ore ca să nu vă mai votez. Ar trebui să vă fie ruşine, dar m-ar mira", îi scrie preşedintelui un fost susţinător, în vreme ce un altul îl ia la rost: "Păi cum vine asta, domnule Iohannis? Respectarea legii a ajuns să devină un abuz?".

Declaraţiile prin care şeful statului a criticat intervenţia ANAF i-au adus acestuia pe pagină peste 3.000 de comentarii noi, majoritatea critice.

Digi 24 mai scrie şi că în timp ce preşedintele îşi pierde admiratorii, premierul câştigă alţii noi. Mesajul lui Dacian Cioloş care a apărat legalitatea intervenţiei ANAF la Antene a primit câteva mii de likeuri. "Premierul Cioloş pare că se află pe un val de creştere, pentru că din punct de vedere al analizei seci pe date, vorbim de un patru la sută creştere. Iohannis pierde 0,4%, Cioloş creşte 4%", a mai adăugat Dragoş Stanca.

De altfel, şeful Guvernului nu s-a ferit să răspundă personal unor comentarii din mediul online.

"Încerc să găsesc echilibrul si bunul simţ, indiferent de presiune dintr-o parte sau alta. Unii interpretează căutarea echilibrului ca o ezitare sau o slăbiciune", i-a replicat premierul unui prieten din mediul virtual care îl îndemna să respecte legea şi să nu se lase influenţat de presiunea sistemului.

În tot acest timp, PSD ameninţă cu moţiunea de cenzură Cabinetul Cioloş. Liviu Dragnea, de pildă, a declarat că dacă ordinul de evacuare va fi pus în practică, atunci, "Guvernul acesta nu trebuie să mai existe. PSD va depune o moţiune de cenzură".

Cum se ştie, imobilele în care îşi desfăşoară activitatea posturile de televiziune Antena 1 şi Antena 3 trebuie evacuate în termen de cinci zile, în urma unei notificări primite de Antena Group, luni, de la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti, care pune în executare sentinţa penală din 2013, rămasă definitivă. Notificare a stârnit val de reacţii pe internet, şi mai ales din partea reprezentanţilor Antena 3, care au clamat că instituţiile statului vor să le încalce dreptul la liberă exprimare şi chiar au chemat românii să se solidarizeze cu ei într-un miting de protest. "Acţiunea ANAF, organizată sub forma unui desant, care a implicat dispozitive şi forţe nemaiîntâlnite, ameninţă direct libertatea de exprimare, prin punerea în pericol a emisiei posturilor Antena 3, Antena 1, Antena Stars, Euforia Tv şi Zu Tv'", arată Antena 3 într-un comunicat citat de Agerpres.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
8 unlike-uri pe minut ...
... are edilul nostru şef la fiecare gogomănie publică sau apariţie mediatizată !!! Păcat că apare aşa de rar !!!
Postat 18 Februarie 2016, 15:22 de WinDos
Nu este si nu va fi roman niciodata
Daca romanii stiau ce manevre a facut la Sibiu, cum au trecut o gramada de cladiri si bunuri de partea nemtilor, acum nu mai era Iohanis la conducere. Se vede si in privirea lui ce om "sufletist" este. A castigat alegerile nu pt ca l-a vrut lumea, ci pt ca nu l-a vrut lumea pe Ponta. Dar acum cred ca multi plang dupa Ponta. Ciolos, Dragnea, toti o apa si-un pamant.
Postat 18 Februarie 2016, 15:17 de detectiv
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON