URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Aprilie 2020, 18:01

Președintele Braziliei a participat la un protest împotriva restricțiilor impuse din cauza pandemiei de Covid-19 (VIDEO)

Președintele Braziliei a participat la un protest împotriva restricțiilor impuse din cauza pandemiei de Covid-19 (VIDEO) (sursa foto: cnn.com)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele extremist al Braziliei, Jair Bolsonaro, a ţinut un discurs încurajator în faţa a sute de cetăţeni care s-au adunat în faţa sediului armatei din capitala ţării pentru a cere ridicarea restricţiilor impuse pentru a limita răspândirea noului coronavirus. 

Protestatarii "patrioţi"

În ultimele săptămâni potrivit BBC, Jair Bolsonaro a avut mai multe conflicte cu guvernatorii de state din Brazilia care au impus izolarea la domiciliu a cetăţenilor. El a numit aceste practici ca fiind "dictatoriale".

Astfel, el s-a alăturat unui protest. "Sunt aici pentru că eu cred în voi. Voi sunteţi aici pentru că aveţi încredere în Brazilia. Noi nu vom negocia nimic. Ceea ce ne dorim este ca Brazilia să se pună în mişcare", a spus Bolsonaro în faţa cetăţenilor. De asemenea el i-a numit pe protestatari ca fiind "patrioţi".

Jurnaliştii de la BBC au mai notat şi că politicianul nu avea mască sau mănuşi, deşi aceste echipamente de protecţie sunt folosite de restul autorităţilor. 

 
(Sursa foto: Afp.com)

Pe lângă oprirea carantinei, protestatarii au cerut şi închiderea instituţiilor democratice ale ţării precum Parlamentul sau Curtea Supremă. Alţii au cerut ca armata să se ocupe de răspunsul la criza de coronavirus.

În trecut, preşedintele Braziliei a spus despre COVID-19 că este "puţin mai mult decât o gripă".

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Rodrigo Maia, a scris pe Twitter, referitor la acţiunile preşedintelui brazilian că "întreaga lume este unită împotriva coronavirusului. În Brazilia, trebuie să luptăm şi împotriva coronavirusului, dar şi împotriva virusului autoritarismului".

Brazilia este cea mai afectată ţară din America Latină, cu aproape 41.000 de mii de cazuri şi peste 2.500 de decese înregistrate până în prezent.

Trump încurajează protestatarii

Un alt conducător care critică unele măsuri luate pentru prevenirea răspândirii Covid-19 este preşedintele SUA, Donald Trump.

Prin mesaje pe Twitter, acesta încurajează americanii care se adună la protestele anti-izolare. "Cred că unele lucruri sunt prea dure. Sunt oameni care îşi exprimă opinia. Îi înţeleg şi văd că sunt oameni muncitori. Mie îmi par oameni responsabili. Au fost trataţi cam dur. Sper să organizăm mitinguri. Este bine pentru ţară, este bine pentru moral, este bine din multe puncte de vedere. Este un mod excelent de a transmite un mesaj. Câştigăm acolo unde facem mitinguri", a scris duminică preşedintele, potrivit Digi24.ro.  

Pe aceeaşi platformă el a mai scris şi mesajele "Eliberaţi Michigan!", "Eliberaţi  Minnesota!", "Eliberaţi Virginia!", asta pentru că cele trei state au fost închise din cauza numărului mare de cazuri. În primul stat s-au înregistrat aproape 2.000 de morţi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
dar vai, si in bihoreanul dreapta a ajuns sa fie extremism? Brailia cu Bolsonaro, Columbia, Chile si Ecuador sunt sperantele Americii latine pentru econ de piata (si Mexic a fost pana la alegerile de anul trecut)
Stirile astea internationale preluate de la organizatii de presa cu inclinatii progresist-leftiste sunt progaganda de proasta calitate! Poate trebuia mentionat ca Rodrigo Maia a fost anchetat pentru coruptie, sau ca protestele din SUA acuza faptul ca unii politicieni locali (guvernatori in anumite state) au favoritism pentru anumite industrii cand au selectat ce e business esential si ce nu e esential: punand oamenii in carantina acasa, insa lasand deschise afacerile de vicii (loterie, marijuana, alcool), "clinici" ce fac doar avorturi, magazine pentru animale de companie, dar inchizand magazinele DIY si desi magazine precum Carrefour sunt deshise si pline de oameni, au fortat sa inchida doar raionul de DYI cu vopsele, gradinarit, lucrat pe langa casa.
Postat 22 Aprilie 2020, 00:18 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON