URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Februarie 2019, 12:03

Preşedintele Iohannis nu promulgă "bugetul ruşinii naţionale": "Voi sesiza CCR"

Preşedintele Iohannis nu promulgă 'bugetul ruşinii naţionale': 'Voi sesiza CCR' (sursa foto: presidency)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat, vineri, printr-o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni că nu va promulga bugetul propus de guvernul PSD-ALDE şi aprobat de Parlament, numindu-l un buget "al ruşinii naţionale" şi anunţând că va sesiza Curtea Constituţională a României pe tema bugetului. Şeful statului a spus că PSD vrea să pună mâna pe Justiţiei şi că nu guvernează pentru ţară, ci pentru Dragnea.

PSD guvernează pentru Dragnea

"Un lucru este clar: Guvernarea PSD a eşuat. În spitale, probleme peste probleme. Educaţia este subfinanţată. Economia României este bulversată, mai ales după ordonanța 114 dată în mare taină la sfârşitul anului trecut. De autostrăzi, nici nu poate fi vorba. Despre Justiţie, întrega guvernarea pesedistă a fost un asalt asupra Justiţiei şi a statului de drept din România, cu obiectivul clar din partea PSD de a pune mâna pe Justiţie ca ei să-şi rezolve dopsarele penale. PSD nu guvernează pentru România, guvernezează pentru Dragnea. PSD e incompetent şi incapabil să conducă România", a afirmat Klaus Iohnannis. 

"Nu au bani, de asta au întârziat bugetul cu trei luni. Nu vor să realizeze spitale, nu vor să realizeze investiţii publice. Promit, dar nu fac. În schimb, dacă este vorba despre ei, au de unde: PSD a avut grijă să aloce sume imense pentru finanţarea partidelor politice. 150 de milioane va primi PSD din finanţarea partidelor. 150 de milioane din 270 de milioane propuse pentru finanţarea partidleor. De 20 de ori mai mult decât anul trecut. Pentru asta, au bani", a mai adăugat preşedintele.

Acesta a criticat şi alocările slabe pentru bugetele locale. "Comunităţile locale pimesc un miliard de lei mai puţin decât anul trecut. Voi sesiza azi CCR pentru bugetul pe 2019, bugetul ruşinii naţionale", a încheiat Iohannis.

PSD: Iohannis minte

PSD a reacționat, vineri, la scurt timp după ce Klaus Iohannis a anunțat că va sesiza CCR cu privire la bugetul de stat pe 2019, acuzându-l că ”minte”. Iată mesajul integral:

”IOHANNIS MINTE! Tot ce a spus despre bugetul propus de PSD+ALDE este o minciună! Azi nu a vorbit președintele României, ci președintele PNL aflat în campanie electorală prezidențială. Iohannis Bețe-n Roate nu vrea ca economia națională să meargă bine în Guvernarea PSD. Este hotărât să-i facă pe români să sufere, doar pentru a putea da vina pe PSD la viitoarele alegeri prezidențiale.

Dacă bugetul propus de PSD+ALDE nu este bun, cum a putut Iohannis să aprobe bugetul Guvernului Cioloș care prevedea cu 10 miliarde mai puțin la Educație, cu 16 miliarde mai puțin la Sănătate și cu 10 miliarde mai puțin pentru comunitățile locale! Este o minciună că autoritățile locale ar fi primit mai puțin cu 1 miliard față de anul trecut! Au primit cu 4,6 miliarde în plus! Este o minciună sfruntată că bugetul pentru partide a crescut de 20 de ori, a crescut de 1,6 ori, inclusiv pentru partidul lui Iohannis. PNL a fost cel care a cerut în Parlament majorarea banilor pentru partide și același Iohannis a promulgat legea fără obiecții.

Este o minciună că Educația e subfinanțată! În 2019, Educația a primit cel mai mare buget din istorie: 31,2 miliarde lei, față de numai 21,6 în „Guvernul lui Iohannis”. Motivul real pentru care Iohannis nu a aprobat bugetul este că PSD a tăiat bani de la serviciile secrete și i-a alocat pentru educația și sănătatea copiilor din România!”.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON