URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Martie 2018, 08:31

Poveste şocantă: Individul care şi-a ucis soţia şi cei doi copii crede că aceştia au acum “o viaţă mai bună”

Poveste şocantă: Individul care şi-a ucis soţia şi cei doi copii crede că aceştia au acum “o viaţă mai bună” foto: Adevărul
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Filmul complet al crimei din Braşov, în care un afacerist şi-a ucis soţia şi cei doi copii, în timpul somnului, inspirat de o vizită făcută la o mănăstire, relevă detalii şocante. “El zice că le-a ales o viaţă mai bună şi că acum sunt îngeri”, a reprodus avocatul spusele criminalului.  

Florin Mircea Buliga (43 de ani) a fost arestat preventiv, miercuri după-amiază, sub acuzaţia de omor calificat, după ce s-a prezentat la Poliţie marţi, şi a recunoscut că şi-a ucis soţia şi pe cei doi copii.

A încercat să se sinucidă

Potrivit anchetatorilor, ziua crimei, luni, 26 martie, a început ca fiind una obişnuită. Florin Mircea Buliga a mers la seviciu, unde a stat până la prânz. Apoi, s-a urcat în maşină şi a condus până la Mănăstirea de la Şinca Veche, la 50 de km de Braşov. Le-a povestit anchetatorilor că a stat aici cam 45 de minute, s-a rugat şi a asistat la o prezentare pe care o măicuţă o ţinea pentru un grup de turişti. A plecat apoi acasă spre Braşov.

Pe drum, a oprit maşina şi s-a înjunghiat în piept cu un cuţit de vânătoare pe care îl avea în autoturism. Rana a fost una superficială. Şi-a continuat drumul şi a oprit la o piaţă din centrul oraşului, de unde a cumpărat o orhidee albă. Buliga a spus în timpul audierilor că a ajuns acasă la ora 21.30. A avut o discuţie cu soţia, căreia i-a spus că a vrut să se sinucidă, dar femeia nu a vrut să îl asculte. Femeia i-ar fi spus că nu se simte bine, iar Florin Mircea Buliga i-a sugerat să-i facă un masaj folosind o masă specială pe care o aveau într-un dormitor.

„A povestit în timpul audierilor că a aşteptat ca femeia să adoarmă pe masa de masaj şi apoi a înjunghiat-o de trei ori în piept cu acelaşi cuţit cu care a încercat şi să se sinucidă. A învelit-o apoi cu o pătură şi i-a aşezat pe piept ordideea albă. În tot acest timp, el susţine că fiul său era îl altă cameră şi se juca la calculator. A mai povestit că s-a mai rugat un timp, după care şi-a sunat fiica, iar fata i-a spus că vine imediat acasă. Odată ajunsă la domiciliu, fata i-a spus că este obosită şi că merge la culcare. A mai aşteptat până la ora 24.00, după care şi-a înjunghiat fiica de opt ori tot în zona inimii. Apoi a mers în camera băiatului, pe care l-a înjunghiat de trei ori. A lăsat cuţitul pe patul băiatului“, a declarat Daniel Dancă, procurorul de caz şi prim-procuror la Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov, citat de Adevărul.

După ce a comis crimele, bărbatul susţine că a mai stat acasă până la ora 01.00, după care a plecat la sediul firmei sale, unde a stat până marţi dimineaţă. Cu hainele pline de sânge, bărbatul a intrat la ora 13.30 în sediul poliţiei, unde s-a predat. A fost audiat mai multe ore a fost reţinut pentru 24 de ore. Magistraţii Tribunalului Braşov au emis pe numele bărbatului un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Avocat şocat

“Şi-a recunoscut faptele în integralitate. N-a dat un motiv foarte clar pentru care le-a săvârşit, a vorbit de forţe exterioare, care l-au împins să facă această crimă triplă. Spune, într-un final, că copiii şi soţia lui au o viaţă mai bună de acum înainte”, a declarat Daniel Diaconu, avocatul din oficiu al inculpatului, şocat şi el de mărturia auzită.

“Povestea legată de decizia lui de a îşi lua viaţa e destul de amplă şi este legată, spune el, de simbolul cifrei 6, care, practic, toată viaţa l-a urmărit. Numele lui are trei cuvinte, toate din cifra 6, este născut în ziua de 6, spunea că la vârsta de 38 de ani, deci practic acum şase ani, a mai avut o tentativă de sinucidere. Este un om care vorbeşte mult despre Crist, despre Anticrist, despre faptul că cei din jurul lui aduceau aminte şi discutau mult cu el despre posibile legături de sinucidere şi de cât de grea este viaţa pe acest Pământ şi că copiii lui ar dori să aibă o altă viaţă şi, într-un final, el zice că le-a ales o viaţă mai bună şi că acum sunt îngeri”, a mai spus Diaconu.

Familie cu probleme

Florin şi Monica Buliga s-au mutat la Braşov acum zece ani, Monica fiind din Neamţ, iar Florin - din Suceava. Au deschis o firmă de produse naturiste şi un cabinet cu aparatură medicală de kinetoterapie, iar afacerea mergea bine. Cei doi soţi nu aveau probleme financiare. Chiar dacă păreau o familie fericită, căsnicia celor doi soţi nu mai mergea. Aveau dormitoare separate. Potrivit unor surse din rândul anchetei, Monica Buliga mergea de şapte ani la un psiholog, iar de trei ori şi-a dus şi soţul.

O apropiată a familiei a povestit, sub protecţia anonimatului, că femeia ar fi suferit mult alături de soţul ei. Florin Mircea Buliga s-ar fi luptat ani la rând cu alcoolismul şi, de asemenea, în acea perioadă şi-ar fi înşelat soţia de mai multe ori. Apropiata familiei mai spune că Monica l-ar fi iertat, cu condiţia să scape de patima alcoolului. Florin Mircea Buliga a recunoscut în faţa anchetatorilor că a avut o relaţie extraconjugală, dar că aceasta nu i-a afectat relaţia cu soţia.

După mai multe tentative nereuşite, bărbatul a reuşit în urmă cu un an să renunţe la băutură. De atunci şi-a schimbat complet viaţa. A început să fie preocupat de tot ce înseamnă viaţă sănătoasă. De asemenea, a început să meargă foarte des la biserică. „A declarat în timpul audierilor că nu mai consumă alcool, dar că mai consuma ocazional marijuana şi că şi soţia sa mai fuma, tot ocazional. A susţinut că nu a consumat nimic în ziua crimei, dar în maşină au fost găsite droguri, care fac obiectul unui dosar pe care îl vom înainta la DIICOT. Am cerut prelevarea de probe de sânge şi de urină. El şi-a dat acceptul, a fost dus la spital pentru prelevare şi aşteptăm rezultatele“, a mai declarat procurorul Daniel Dancă.

Regretă... afacerea

Bărbatul nu îşi regretă fapta şi susţine că a făcut un bine familiei sale şi că le-a salvat sufletele. Singurul regret era legat de afecerile familiei sale, care de-acum se va nărui. „Regretă că vor fi distruse, practic acesta era singurul său regret din câte am remarcat, că a muncit mult să îşi construiască această afacere şi nu va mai fi nimica de ea”, a declarat avocatul său.

„El susţine că nu are probleme psihice şi că nu a urmat vreodată un tratament de specialitate. Având în vedere declaraţiile sale, vom dispune efectuarea unei expertize psihiatrice în acest caz. Din concluziile la care am ajuns după audieri, nu îşi regretă fapta. El consideră că le-a făcut un bine membrilor familiei sale. A mai afirmat că, după ce i-a ucis pe fiecare în parte, ar fi comunicat telepatic cu sufletele lor, care i-au transmis că sunt bine“, a mai spus procurorul Daniel Dancă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON