URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Martie 2019, 23:33

PNL a definitivat lista candidaţilor pentru alegerile europarlamentare. Jurnalistul Rareş Bogdan, pe primul loc, Vasile Blaga - pe 6

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Biroul Politic Naţional a validat, joi, lista cu candidaţii pentru alegerile europarlamentare. PNL a votat pentru 21 de candidaţi, însă doar 12 sunt eligibili, anunţă HotNews.ro. Cap de listă este realizatorul TV Rareş Bogdan, recent reînscris în partid, iar pe locul 2 este primarul de Alba Iulia, Mircea Hava, orădean de origine. Bihoreanul Vasile Blaga ocupă locul 6.

Potrivit sursi citate, lista cu candidaţii eligibili, validaţi în Biroul Politic Naţional al PNL este următoarea:

1. Rareş Bogdan, jurnalist Realitatea TV

2. Mircea Hava, primar Alba Iulia

3. Siegfried Mureşan, europarlamentar

4. Daniel Buda, europarlamentar

5. Adina Vălean, europarlamentar

6. Vasile Blaga, fost co-preşedinte PNL, fost preşedinte PDL

7. Dan Motreanu, fost deputat, fost secretar general PNL

8. Gheorghe Falcă, primar Arad

9. Cristian Buşoi, europarlamentar

10. Marian-Jean Marinescu, europarlamentar

11. Vlad Nistor

12. Mihai Ţurcanu, europarlamentar

Chestionat de jurnalişti, liderul PNL, Ludovic Orban, a spus că Rareş Bogdan are profil de luptător împotriva abuzurilor. "Un partid este într-un proces continuu de atragere de valori din societate, de atragere de lideri care apără aceleaşi principiii şi valori. Rareş Bogdan este un om foarte bine cunoscut, este un profil de luptător împotriva abuzurilor, sistemului de putere construit de majoritatea PSD-ALDE, este un om care îşi iubeşte ţara şi se va bate cu toată forţa pentru a promova interesele României în lume", a declarat liderul PNL, conform HotNews.ro.

Cu acelaşi prilej, Orban s-a declarat convins că preşedintele Klaus Iohannis, cu care se consultă periodic, "priveşte cu ochi buni" candidatura lui Rareş Bogdan din partea liberalilor la alegerile pentru Parlamentul European.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Noul imn liberal: It's a Man's World
Lista asta oficializeaza inghitirea PNL de catre PDL. Doar trei liberali in primii zece, iar doi din primii trei nu au nici o treaba cu liberalii. Primul e membru de o zi, iar celalalt e un basist traseist, parasutat de servicii. Ma intreb daca Rares Bogdan simpatizeaza cu liberalii, atunci de ce a mai negociat pana in ultima clipa!? Facem misto de Dancila pentru ca nu vorbeste limbi straine si zbieram de dimineata pana seara jos coruptii, in timp ce defilam cu Blaga, care nu vorbeste nici o limba straina si nu reuseste sa explice cum a devenit milionar in euro, el fiind bugetar toata viata!? Blaga e plin de datorii dar de ani de zile e somer! Falca face Alianta Kexului dupa care fuge la Bruxelles. Partea buna ca e si o femeie pe lista.
Postat 17 Martie 2019, 13:52 de 1x1
Noroc cu USR/Plus...
... ca altfel chiar ca aveam o problemaa in a alege pe cine sa votez! P.S. Astia de la pnl nu rodeau acum cativa ani pe acelasi ciolan cu derbedeii de la psd?! Lupu-si schimba parul, dar naravul ba!
Postat 17 Martie 2019, 05:39 de pinonel
super !!!
Ma bucura tare mult spiritul critic la adresa pnl al celor ce comenteaza la acest articol. M-as bucura sa fie la fel de critici si la adresa listei psd, udmr, alde, usr, plus etc. Mie mi se pare ca psd, de ex, ar trebui sa bage capul in nisip multa vreme de aici incolo, la cat sunt de nesimtiti in relatia cu Uniunea Europeana si cu proprii cetateni.
Postat 15 Martie 2019, 17:03 de oradea_mea_si_a_ta
A fost odata: Lista Marii adunari Nationale...
Avem acum Lista Marii Rusini Nationale=Lista PNL pentru europarlamentare! Urmeaza P(S)D-ul...RUSINE SA VA FIE!
Postat 15 Martie 2019, 12:17 de vineri
blaga
ciorditorul sef de la PNL nicodata nu votez pacat pentru Rares B .si restul care si-u dat numele cu hot
Postat 15 Martie 2019, 10:53 de sarbi
Chiar vasile blaga?????
Cand am vazut anuntul cu Rares Bogdan pe lista PNL mi'am zis "supeeer, abia astept alegerile europarlamentare sa votez PNL" dar cand am vazut ca apare in lista si Vasile Blaga mi'am zis "gata,votul meu va fi pentru USR" Nu imi vine sa cred ca PNL nu se debaraseaza de oameni corupti si cu probleme penale...tot o apa si'un pamant PNL si PSD...pacat de Rares Bogdan care e cel mai integru dintre ei dar il vor "murdari" golanii ceilalti din PNL
Postat 15 Martie 2019, 09:58 de Dan1977
Vasile Blaga?????????????
Vasile Blaga??????? Bai ca care limba, ca care limba straina stie Vasilica? De la poarta puscariei direct in parlamentul European!!!! Fii brav romane, vezi ca se poat..... ca unii poate!
Postat 15 Martie 2019, 00:15 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON