URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Martie 2018, 14:38

O nouă afacere a Bisericii: Preoţii să „monitorizeze” cine boleşte ca să atragă clienţi pentru firma de pompe funebre a Episcopiei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Episcopia Ortodoxă a Slatinei administrează o firmă de pompe funebre şi le cere preoţilor să atragă enoriaşii care se află pe patul de moarte, episcopul Sebastian promiţând slujitorilor Domnului că vor avea doar de câştigat dacă se vor implica în noul business, scrie site-ul adevărul.ro.

Conform acestuia, preoţii vor fi recompensaţi la finalul anului pentru fiecare client trimis, iar cei vizaţi sunt enoriaşii aflaţi pe moarte, cărora urmează să le fie distribuite materiale publicitare.

„Am vrut să vă rugăm să ne faceţi reclamă. Adică, veţi primi (pliante – n.red.) – gândiţi-vă câte aţi putea distribui. (...) Gândiţi-vă fiecare câte din astea ar trebui să aveţi nu ca să ne scăpaţi de ele, ci ca să le daţi, nu la biserică. Aş vrea să le daţi când vă cheamă să spovediţi pe care stă să moară, care se simte rău (…). Le spuneţi că Episcopia noastră are şi ea servicii funerare: «Aici aveţi numerele de telefon, aveţi preţurile, etcetera, v-aş ruga să apelaţi la ale noastre pentru că aşa cum ştiţi există mult mai multe firme de servicii funerare». Fie că vă sunt prieteni sau simpli credincioşi, care vedeţi că se duc, se apropie, asta este viaţa. Să nu le daţi la biserică pentru că dacă ştie că mama e sănătoasă şi mai trăieşte încă cinci ani, uită de el. Daţi-le celor care credeţi că au timpul cel mai apropiat de ceea ce-i aşteaptă”, i-a îndrumat pe preoţi episcopul Slatinei şi Romanaţilor, Sebastian Paşcanu.

Episcopul Slatinei i-a chemat pe toţi preoţii din judeţ şi le-a explicat clar cum trebuie să promoveze noua afacere demarată, cea de pompe funebre.

„Noi v-am mai adresat cândva o circulară şi v-am spus că veţi fi şi răsplătiţi pentru această muncă de reclamă. Ştiţi că ăştia sunt plătiţi, care fac reclamă. O să ziceţi «bine, dar nouă nu ne iese nimic?». V-am mai promis asta în iunie 2017, dar nu cred că aţi luat-o în serios (...) În acest sens vă rugăm să recomandaţi magazinul nostru credincioşilor şi cunoştinţelor preacucernicelor voastre, care ar putea avea nevoie de astfel de servicii, fapt pentru care din beneficiul obţinut, la fiecare sfârşit de an, Episcopia va oferi un sprijin financiar corespunzător parohiilor dumneavoastră. (...) Este un ban care intră în biserică şi e o treabă bisericească asta. De ce să o facă ţiganii? De ce să o facă afaceriştii, când o poate face biserica. Problema morţilor este o treabă bisericească. De vreme ce-i slujim, de ce să nu începem încă din ziua decesului să-i slujim şi să-i îngrijim şi să ne ocupăm de toată treaba aceasta”, a mai spus PS Sebastian Paşcanu.

Firma de pompe funebre Romanaţi care aparţine Episcopiei din Slatina dispune de transport funerar cu un dric marca Mercedes. Reprezentanţii Episcopiei nu au vrut să comenteze absolut deloc pe marginea acestui subiect.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Sa spunem lucrurilor pe nume
Dar de firmele de pompe funebre care află înaintea familiei de decesele din spitale nu se spune nimic sau despre costurile totale pe care le percep și care echivalează cu întreaga sumă pe care primăria o plătește ca ajutor? Nici despre notarii și casele de avocatura care fara sa fie solicitate, contactează familiile decedaților in vederea succesiunii pana nu se usucă cerneală de pe certificatul de deces? Hai sa nu fim ipocriți..
Postat 27 Martie 2018, 22:11 de User anonimizat
Pompagii funebri
Popalăii profitori și mârșavi se cred mari afaceriști.
Postat 27 Martie 2018, 18:27 de ABP
O aiureala!
Astea sunt niste prosteli rautacioase. Ca o fi facut relama si o fi incurajat popa sa se apeleze la firma episcopiei e una dar ca ii pune cineva sa spioneze moartea ca sa fie ei acolo cu firma e o miselie fara margini a unui aiurit care nici nu semneaza articolul. Ca vor si primi un compensatie pentru reclama care e problema cand in final fiecare e liber sa apelezwe la cine vrea. Practica cu "compensarea" este valabila in toata tara, la toate firmele de genul acesta! O aiureala.
Postat 27 Martie 2018, 16:47 de scortosul
Doamne iarta-i ca-s flamanzi si prosti
Imaginati-va familia in jurul unui membru al familiei in suferinta, dar care traieste. Toata lumea spera, evident, inca ca se va face bine. Si vine popa, il spovedeste si le da un pliant cu reclama la pompe funebre. Ma da cat de flamanzi pot sa fie??? E sistem de remunerare exact cum fac farmaciile cu medicii de familie, alti mafioti exact la fel de nerusinati. Astia ii baga in spital pe oameni, apoi vine popa din Slatina cu reclama la sicrie si peisajul e perfect. Episcopia Slatinei, dar nu numai, a uitat ca biserica trebuie sa se ocupe de latura spirituala a oamenilor, nu de banii lor, dar in foamea dupa merzane si lanturi ce ii roade pare ca au uitat.
Postat 27 Martie 2018, 15:18 de cchris26
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON