URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Februarie 2020, 13:55

Nu şi-a făcut treaba şi a minţit. Şefa DSP Gorj, judeţul în care s-a înregistrat primul caz de coronavirus din ţară, a fost dată afară! 

Nu şi-a făcut treaba şi a minţit. Şefa DSP Gorj, judeţul în care s-a înregistrat primul caz de coronavirus din ţară, a fost dată afară!  (foto: Observator)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Guvernul României a transmis, vineri, prin Grupul de comunicare strategică, că şefa Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Carmen Ivanov, a fost dată afară de ministrul Sănătăţii Victor Costache întrucât femeia nu şi-a făcut treaba şi a transmis informaţii eronate privind situaţia din primul judeţ în care a fost identificată o persoană bolnavă de coronavirus. 

"Directorul DSP Gorj nu a respectat procedurile şi legislaţia în vigoare privind instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situaţia de urgenţă de sănătate publică internaţională determinată de infectarea cu COVID-19 şi nu a instituit măsurile corespunzătoare în vederea prevenirii şi limitării efectelor epidemiei. De asemenea, directorul DSP Gorj nu a utilizat spaţiile de carantină identificate la nivelul judeţului şi a transmis raportări inexacte privind situaţia din primul judeţ în care a fost identificat un caz de COVID -19", se arată în informarea Grupului de comunicare strategică. 

Potrivit Digi24.ro, Carmen Ivanov ar fi comunicat informații false despre numărul de locuri disponibile pentru pacienții suspecți de infecție cu coronavirus.

Merită precizat că, potrivit reprezentanţilor Guvernului, starea bărbatului din judeţul Gorj depistat pozitiv cu virusul COVID – 19 (coronavirus) şi aflat în carantină la Institutul Matei Balş din Bucureşti este bună şi în continuare acesta nu prezintă simptome caracteristice infectării cu respectivul virus.

Bărbatul este monitorizat permanent, supravegheat medical şi izolat total faţă de restul pacienţilor din unitatea medicală.

De la operaţionalizarea liniei telefonice TELVERDE 0800800358 destinată cetăţenilor care doresc informaţii legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 (coronavirus), au fost primite 3.611 apeluri de la persoane care au solicitat informaţii despre modalităţile de prevenţie, dar şi despre calea de urmat în cazul în care există suspiciuni asupra contractării virusului.

Programul de funcţionare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 şi 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică. Linia telefonică TELVERDE este strict pentru informarea cetăţenilor şi nu este un număr de urgenţă.

În cazul în care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situaţii trebuie anunţate la numărul unic de urgenţă 112.

În România este confirmat un singur caz de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus), pentru restul persoanelor testate rezultatele analizelor fiind negative.

În acest moment, în ţară, 182 persoane se află în carantină, iar 8231 de persoane sunt monitorizate la domiciliu. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 135  de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 (cele mai multe din Bucureşti – 33) cu privire la Coronavirus. 

De asemenea, conform informaţiilor comunicate de către autorităţile locale Ambasadei României la Tokyo, şapte din cei nouă cetăţeni români, membri ai echipajului navei croazieră Diamond Princess, au fost debarcaţi şi transferaţi într-o facilitate specială în localitatea Wako, prefectura Saitama, în apropierea oraşului Tokyo. Starea lor de sănătate este bună. Aceştia au fost testaţi pentru infecţia cu COVID-19, rezultatele analizelor fiind negative. Ca măsură de prevenţie suplimentară, aceştia vor fi supuşi unei noi perioade de carantină de 14 zile. 

Doi cetăţeni români au rămas pe navă, ca parte a echipajului esenţial necesar pentru mentenanţa vasului. Starea lor de sănătate este bună.

Cu privire la cei doi cetăţeni români infectaţi cu COVID-19 şi spitalizaţi în Japonia, MAE precizează că starea lor de sănătate este în continuare bună.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON