URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Decembrie 2017, 20:24

Noi detalii şocante în dosarul medicului Lucan: ar fi făcut intenţionat o eroare medicală!

Noi detalii şocante în dosarul medicului Lucan: ar fi făcut intenţionat o eroare medicală! foto: stirileprotv.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Apar noi detalii şocante despre cunoscutul medic urolog Mihai Lucan, de la Cluj. Site-ul stirileprotv.ro anunţă că, potrivit unor surse din anchetă, în timpul percheziţiilor, procurorii au găsit în casa medicului agenda personală în care Lucan şi-ar fi notat, în detaliu, fiecare sumă de bani pe care a primit-o, dar şi sumele pe care le-ar fi dat unor politicieni sau oameni de afaceri.

Eroare periculoasă

Conform sursei citate, în referatul DIICOT apar informaţii şi despre un incident care s-ar fi petrecut în timpul unui transplant la care Mihai Lucan a participat. Lucan ar fi făcut intenţionat o eroare medicală care a pus în pericol viaţa unui pacient.

Incidentul s-ar fi petrecut în lună martie a acestui an. Lucan a insistat să facă parte din echipa medicală a unui transplant efectuat la Institutul Renal din Cluj Napoca, deşi nu mai făcuse de multă vreme această procedură. Urologul ar fi fost cel care s-a ocupat de prepararea grefei renale, adică pregătirea rinichiului prelevat de la un pacient aflat în moarte cerebrală. Procurorii spun că:

"Inculpatul LUCAN MIHAI a manipulat de o aşa manieră instrumentarul chirurgical practicând o incizie asupra sinusului arterei renale într-o zonă care nu era vizibilă după care l-a pus la dispoziţia membrilor echipei de chirurgi (...) părăsind la scurt timp sediul Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal", arată sursa citată.

Medicii din echipă nu au văzut ce făcuse Lucan şi în timpul implantării rinochiului a avut loc o hemoragie.

"O hemoragie la artera renală poate duce şi la decesul pacientului. Credem că a fost o acţiune premeditată, era deja într-un conflict cu doctorul", a precizat dr Silviu Moga, manager institutul de urologie şi transplant renal Cluj.

Şi procurorii DIICOT susţin că Mihai Lucan ar fi făcut acea greşeală intenţionat pentru a-i pune în dificultate pe medici. "Am fost ameninţat, mi s-a cerut demisia de nenumărate ori, i-a cerut chiar şi ministrului Sănătăţii să mă demită fiindcă îl încurcam", a mai spus Moga.

La rândul său, Emanuel Ungureanu, acum deputat, dar fost angajat al Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj, a precizat că, în contextul în care "au fost multe crize cu medicamentele", Lucan "decidea cine primeşte, cine nu, în funcţie de interese. În funcţie de cine dădea bani, scor cum se zicea atunci."

Pro Tv mai notează că în casa medicului a fost găsită şi agenda sa personală, unde erau notate nume ale unor politicieni, oameni de afaceri sau poliţişti, dar şi sume de bani primite ori oferite.

Procurorii DIICOT cer în continuare arestarea preventivă a medicului Mihai Lucan şi a celorlalţi trei suspecţi şi au contestat deja în instanţă măsura controlului judiciar. Este de aşteptat ca săptămâna viitoare judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti să decidă dacă medicul va reveni în arest sau va fi în continuare cercetat sub control judiciar, mai arată Pro Tv.

Ca-n filmele cu mafioți

După cum se ştie, procurorii care îl acuză de delapidare spun că acesta a încercat să distrugă dovezi şi să influenţeze martori, transferând 600.000 de euro în contul unui apropiat. De altfel, averea sa este una fabuloasă.

Acelaşi site, al ştirilor pro Tv, aminteşte că urologul şi fiul său, sunt cercetaţi sub control judiciar, cu toate că procurorii au cerut arestarea lor preventivă. S-a întâmplat asta la câteva ore după ce lui Lucan i-a căzut din buzunar un plic cu 5000 de euro chiar în camera în care era audiat, iar ginerele său încercase să fugă din casă cu un rucsac plin cu bani, carduri, ceasuri şi bijuterii.

Procurorii DIICOT îl acuză pe Lucan de delapidarea Institutului de Urologie şi Transplant Renal din Cluj, cu un prejudiciu de peste un milion de euro. Averea lui este însă mult mai mare, doar în conturile familiei fiind peste un milion şi jumătate de euro, notează PRO Tv.

Potrivit site-ului adevarul.ro, medicul Mihai Lucan a declarat la începutul anului 2017, o sumă de 1,7 milioane de euro în 17 conturi bancare, 60% din Lukmed SRL - firma care administrează una dintre cele mai moderne clinici de urologie din ţară -, terenuri intravilane, case şi apartamente în Cluj şi Bucureşti, bijuterii şi tablouri. Din ultimele declaraţii de avere ale soţiei, rezultă că veniturile pe care medicul le câştiga se ridicau la aproape 1 milion de euro anual.

În altă ordine de idei, Pro TV dezvăluie şi noi detalii şi despre momentul în care ginerele lui Mihai Lucan a fost prins de un poliţist DIAS în timp ce încerca să scoată din casa medicului din Cluj Napoca un rucsac în care se aflau pste 60.000 de lei, 3000 de euro, 2000 de dolari, trei carduri bancare, zeci de bijuterii şi 20 de ceasuri scumpe. Anchetatorii spun că au găsit 10.000 de euro şi în rezervorul unei maşini.

Conform procurorilor DIICOT, pe tot parcursul anchetei, medicul Mihai Lucan a încercat să distrugă dovezi, să influenţeze martori şi chiar a transferat 600.0000 de dolari în contul unui apropiat.

Toate aceste fapte i-au făcut pe procurori să ceară magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti să îl aresteze pe medic pentru 30 de zile. Judecătorul a decis însă că acesta să fie plasat sub control judiciar.

Pacienți revoltați

"Pacienţii sunt foarte indignaţi de măsura controlului judiciar. Sunt foarte mulţi bolnavi care au pus deja mărturie. Sentimentul lor este că nu se face dreptate", a declarat Emanuel Ungureanu.

De altfel, în urma percheziţiilor, au ieşit la iveală şi declaraţii ale unor pacienţi care au avut de a face cu medicul urolog Mihai Lucan.

Oamenii care au avut pacienţi trataţi de medicul urolog Mihai Lucan au făcut mărturisiri şocante, care ar fi cuprinse în dosarul alcătuit de DIICOT în cazul delapidării Institutului de Urologie din Cluj. Publicaţia ziare.com citează că o femeie care ar fi reuşit să discute cu urologul şi să-i dea o pungă cu bani adunaţi pentru operaţie, iar Lucan i-ar fi aruncat pe jos spunându-i că aceia ar fi "mărunţiş". Doamna respectivă şi-ar fi vândut casa, i-ar fi prezentat actele de vânzare şi banii şi abia apoi a avut loc operaţia de transplat de rinichi. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Nu a excrocat statul...
de la care a furat un aparat folosit pentru tratarea cancerului in timp ce isi deconta in continuare consumabilele de la spital ci a excrocat sute de bolnavi care astfel nu au mai beneficiat de tratament gratuit. Cei care au avut bani de dat au avut o sansa ceilalti sunt morti. Pentru un astfel de animal nici o pedeapsa nu ar fi prea mica.
Postat 27 Decembrie 2017, 08:30 de ionel82
Doar un excroc!
Doctor excroc nesatul de SPAGA!Adica sictir TRE SA MERGI LA PUSCARIE..si sa dai spaga inapoi!
Postat 25 Decembrie 2017, 06:28 de grigore
Căpușele
Perfect adevărat în urma cu un an și jumătate pornea un scandal imens cel cu dezinfectanți știți povestea îți pui niste întrebări cum dracu nu intervine nimenea atâta timp și sunt lăsați sute de pacienți sa moara ,credeți că nu se știa ? Apoi personajul principal dispare subit într-un accident în urma careia culmea nimenea nu-i mai poate recunoaște față și nici martori și cu asta basta liniște acum asta in 2016 un managerul de spital cumpără in prostie reactivi chimici pentru analize la supra preț și cantități enorme apoi când dau sa expire ii donează la un spital privat "a dona =act de caritate" GRATIS pe bani noștri aici în Bihor se întâmplă iar liniște $ îți pui iar niste întrebări plătești cass 15 ani vrei să-ți faci o analiza aștepți 2 luni vrei să-ți faci un antitetanos la farmacia peste drum ,unde naiba de duc atâția bani sume colosale fabuloase pe ce naiba de duc? .La fel cu drumurile ganditiva câți bani taxa auto ,rovineta, taxa din benzina ,impozit și drumuri plua unde naiba sunt atâția bani unde de duc de se evaporă pur și simplu așa ok ne costa km de autostradă de trei ori mai mult ca in vest ok nu avem numai campie că ungurii dar totuși la atâția bani cat ne ia statul anual ar trebui sa avem toată țara legata numai de autostrăzi where is the money ???? . Capusele sunt niste acarieni care se hrănesc hematofag și intermitent ,căpușele astea de hrănesc continu astea sunt mai speciale .
Postat 24 Decembrie 2017, 14:11 de sss
@sss
Nu exista limita inferioara la 'minunata' specie umana, creatia lui Dumnezeu, etc, etc. Acest stat nenorocit si mafiot promoveaza un singur model de cetatean: prostul, acela care cotizeaza si sponsorizeaza fara a cere nimic inapoi, preferabil nici pensia. Iar, in cazul in care patesti ceva, daca ai bani, traiesti, daca nu, mori. Este foarte simplu. Dupa 40 de ani de cotizare la sistemul mafiot de sanatate, daca ai nevoie de un CT, te programeaza dupa 4 luni, sau, de urgenta, te costa 12 milioane... Acest sistem 'medical' MAFIOT, TREBUIE desfiintat si fiecare om sa-si plateasca asigurarea medicala unde doreste. Apropo, cu apoximativ 200 de ron pe luna, in privat, ai posibilitatea sa te tratezi de orice in orice spital din Europa, in limita a un miliard pe an... Asadar... Ce-i cu sistemul asta criminal care colcaie de monstruleti in halat? De ce sunt tolerati si promovati toti acesti criminali? Pentru ca produc foarte, foarte multi bani. Pe asta l-au luat pentru ca a gresit ecuatia, stai calm, nu i se va intampla nimic, intr-un an este inapoi in halat, mai rau si mai intaratat.
Postat 24 Decembrie 2017, 11:01 de User anonimizat
Corupție sau stat paralel ? sau poate ambele ? Who knows ?
Acest om este cea mai josnică latură a ființei umane sau vedem cam cât de jos poate sa coboare această ființă numita om aseară citeam știrea că au apărut excroci care profita și de drama familie căreia i-a ars casa cat de jos poate cobora standardul acești oameni care e limita minimă și totuși în 17 ani cât a activat acest ipochimen nu sa sesizat nimeni adică politie sri procurori m. sănătăți etc atâtea instituții sau poate el a fost ținut în spate chiar de acestea și atunci de întrebi oare nu sunt aceștia complici ? că nu cred că în atâția ani nu se știa ce se întâmplă acolo ,și drama cea mare e că în mod sigur mai sunt și alte cazuri în tara in mod sigur i-a cercetați un pic că poate nu sunt ei atât de intangibili cum de cred ,din cauza acestor lucruri și a acestor oameni și a altora la fel că ăștia e praf sistemul medical din România ,statul cumpără un aparat medical și Lucan îl duce la clinica lui cerând bani oamenilor deși aparatul era cumpărat din bani lor a contribuabililor bravo ! Cei care trebuiau să urmărească asfel de lucruri unde au fost sau aveau alte treburi interese etc ???????????.
Postat 24 Decembrie 2017, 10:09 de sss
Isi permitea sa nu mai ia bani de la nimeni, ramanea un medic respectat.
A luat bani multi si de la bogati si de la saraci, a facut averi imense,cat mai voia sa adune, cand voia sa se opreasca?
Postat 24 Decembrie 2017, 09:04 de Ducustrigacucu
Shot
Măi, dacă medicul ăsta a făcut nenorocirile de care e acuzat, atunci tipul trebuie împușcat pe un stadion unde toată tărășenia să fie văzută de vreo câteva mii de oameni.
Postat 24 Decembrie 2017, 00:13 de Shogun
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON