URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Iunie 2019, 22:10

​Moțiunea de cenzură a picat. Opoziţia a strâns doar 200 de voturi

​Moțiunea de cenzură a picat. Opoziţia a strâns doar 200 de voturi foto: Gândul
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Camera Deputaților și Senatul au respins, marți, în plenul reunit, moțiunea de cenzură depusă de partidele de opoziție împotriva Guvernului Dăncilă. Au fost 200 de voturi "pentru", iar ca să fie demis Guvernul în favoarea moțiunii de cenzură ar fi trebuit să voteze cel puțin 233 de parlamentari.

Potrivit procedurii parlamentare, o moţiune de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii.

Pentru a fi adoptată, o moţiune de cenzură are nevoie de votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, în acest caz 233 de voturi, în contextul în care Parlamentul are un număr total de 465 de senatori şi deputaţi.

Ludovic Orban declara, joia trecută, că opoziția are asigurate 215 voturi la moțiunea de cenzură.

„Românii au votat împotriva corupției, a poliției politice și a incompetenței pe care Guvernul Dăncilă a demonstrat-o. Sunteți guvernul nedemocratic al lui Liviu Dragnea. Oamenii vor să fie trimis acasă Guvernul”, a declarat vicepreşedintele PNL Raluca Turcan la dezbaterea moţiunii.

Românii nu mai vor un guvern girat de penali, a spus şi președintele USR, Dan Barna. El a reproșat guvernului Dăncilă că a alungat românii din țară. „Nu avem şomaj pentru că anul trecut a fost an cu natalitate cea mai mică din ultimii 50 de ani. România se mută în străinătate. Practic, alungaţi românii din ţară. Vă îndemn să începeţi să ascultăţi voinţa românilor pentru că de doi ani şi jumătate nu aţi făcut-o”, a mai spus Dan Barna.

Președintele Pro România, Victor Ponta, a spus că nu a semnat moțiunea de cenzură pentru că aceasta nu a fost făcută cu intenția de a duce la o schimbare de guvern. El a spus însă că, votând moțiunea, vrea să atragă atenția premierului Viorica Dăncilă că „bomba bugetară” a explodat deja, făcând astfel o paralelă cu serialul „Cernobîl”.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a acuzat opoziția că „abuzează de amenințări cu dosare penale”. „Cred că aveți un culoar la DNA care face dosare politice”, a spus el, avertizându-i pe cei din opoziție că „în pădure mulți vânători devin vânați”.

„Oamenii nu apreciază ura, nu apreciază jignirile. Aș fi vrut să veniți cu soluții. Ați devenit mult prea devreme aroganți, iar această aroganță vă va duce la pierzanie. Ne vom vedea la alegerile generale. Nu este o amenințate, este încrederea pe care ne-o dau oamenii. Nu aveți un program de guvernare. Cum vreți să guvernați această țară?”, a declarat Viorica Dăncilă în cuvântul final.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON