URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Decembrie 2017, 23:56

Mitocan de PSD: Şerban Nicolae i-a spus unei deputate USR că „şi eu am o poză în care faceţi sex anal"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dialog halucinant în Parlament între senatorul PSD Şerban Nicolae şi deputata USR Cosette Chichirău. Iritat că userista transmitea live pe Facebook din sala de plen şi i s-a adresat cu expresia „şofer al grupului infracţional organizat", senatorul PSD i-a cerut dovezi, iar când i s-a spus că există fotografii, acesta a replicat: „Şi eu am o poză în care dumneavoastră faceţi sex anal, acuma ce să facem?".

Tot scandalul a început cu boicotul deputaţilor USR din şedinţa de plen de la Camera Deputaţilor, care au încercat să împiedice adoptarea Legii statutului magistraţilor. Aceştia au ocupat, miercuri, tribuna sălii de plen şi au protestat afişând coli cu mesajul „Hoţii", după care au încercat să blocheze continuarea şedinţei prezentând la portavoce toate amendamentele care au fost respinse. USR a criticat faptul că PSD-ALDE nu agreează dezbaterea propunerii de lege pe amendamente.

Deputata Cosette Chichirău (foto) a transmis tot scandalul live pe Facebook. „Iată autorii acestor amendamente, iată autorii acestui abuz, iată ce fac ei din justiţia României!”, spunea Chichirău în timp ce-i filma îndeaproape pe Florin Iordache şi Şerban Nicolae. Aflată în trecere pe lângă deputaţii USR, Doina Pană a comentat: „Trădători de neam!”. Un alt deputat PSD, Cătălin Rădulescu a venit cu o foaie pe care scria „Sorosiştii papagal” şi pe care a agitat-o prin faţa telefonului cu care filma Cosette Chichirău.

Ulterior, ţinta predilectă a filmării deputatului USR a fost senatorul Şerban Nicolae, afla la Cameră în calitate de coiniţiator al proiectului. Văzându-se filmat, senatorul a început să comenteze cu Ioan Munteanu, liderul deputaţilor PSD, aflat şi el în prima bancă: „Asta n-are nicio meserie. O asistată social...” „Iar penalii ne conduc...”, a ripostat Chichirău. „Penală este mama care v-a făcut aşa nesimţită”, a spus social-democratul.

Iată dialogul integral, reprodus de Gândul:

Şerban Nicolae: E o Chichirău asta, asta n-are nicio meserie...

Cosette Chichirău: Hoţii sunt în fruntea Parlamentului.

Şerban Nicolae: ... o asistată social. Doamnă, penală este mama care v-a făcut aşa nesimţită. 

Cosette Chichirău: Da? Serios?

Şerban Nicolae: Absolut.

Cosette Chichirău: Hai mai spuneţi. Spuneţi-mi, ce lege votăm aici? Care sunt prevederile cele mai importante şi de ce sunteţi aici, că sunteţi senator. În ce calitate?

Şerban Nicolae: Dumneavoastră ce sunteţi?

Cosette Chichirău: Eu sunt Cosette Chichirău, deputat USR de Iaşi, sunt aici ca să apăr justiţia.

Şerban Nicolae: Nu s-ar spune. Vă luaţi leafa astăzi? Nu, că îşi ia leafa azi, e bună leafa aia mărită de guvernul PSD. E bună indemnizaţia aia, sunt bune toate drepturile? Nu vă e ruşine să încasaţi bani nemunciţi? Nu vă e ruşine să fiţi o asistată social?

Cosette Chichirău: Cum adică nemunciţi? Ia uitaţi-vă cât am muncit, cele 700 de amendamente... 

Şerban Nicolae: Ce 700? Care amendamente? Ia spuneţi dumneavoastră, care sunt alea 700 de amendamente. L-aţi semnat pe vreunul? L-aţi citit pe vreunul? 

Cosette Chichirău: Bineînţeles. 

Şerban Nicolae: Nu mai minţiţi, doamnă, că am fost la Comisie. Nu. Nu vă hliziţi fasolea aia inutilă la mine. Mai bine spălaţi-vă pe dinţi, pe cuvânt. Aveţi mâncare între dinţi. Mâncarea aia de deputat, aşa e.

Cosette Chichirău: Ia să vedem, domnul zice că am mâncare între dinţi. Nu cred, eu mă spăl pe dinţi, totul e OK, mă insultă, dar nu e o problemă, pentru că domnul Şerban Nicolae insultă tot poporul român şi fură, împreună cu grupul lui infracţional organizat.

Şerban Nicolae: Eu n-am furat nimic, doamnă, nu fiţi nesimţită. De ce nu faceţi o plângere penală? Ia scrieţi o plângere penală. Uite, căutaţi-vă un coleg alfabetizat şi faceţi o plângere penală. 

Cosette Chichirău: Hai spuneţi!

Şerban Nicolae: Da. De ce nu căutaţi un coleg alfabetizat care să vă scrie o plângere penală la adresa mea pentru ce am furat eu. Vă rog frumos, nu mai râdeţi, că e o imagine dezolantă.

Cosette Chichirău: Cine râde? 

Şerban Nicolae: Da, de ce nu faceţi asta? Căutaţi un coleg care a terminat clasa a doua care să vă scrie o plângere penală la adresa mea, dacă eu am furat. Şi dacă n-am furat...

Cosette Chichirău: Dumneavoastră sunteţi un şofer...

Şerban Nicolae: Nu, n-am fost niciodată şofer. Nu, nu v-aţi făcut nimica doamnă... 

Cosette Chichirău: Sunteţi şofer la grupul infracţional organizat.

Şerban Nicolae: Dumneavoastră sunteţi atât de proastă, încât e incredibil ce spuneţi. Ia demonstraţi-mi că am fost şofer, hai demonstraţi-mi! Ia căutaţi!

Cosette Chichirău: Avem poze.

Şerban Nicolae: Poze? CV-ul e în poze? Eu am o poză în care dumneavoastră faceţi sex anal, acuma ce să facem?

Cosette Chichirău: Dumneavoastră aveţi CV? Care sunt calificările dumneavoastră?

Şerban Nicolae: Ia uitaţi-vă, ştiţi să citiţi? 

Cosette Chichirău: Ce anume? Că furaţi România bucată cu bucată? Eu nu înţeleg ce căutaţi aici. De fapt, ştiu. Dacă vă prinde legea, scăpaţi de puşcărie! Asta căutaţi aici! E grav, destul de grav! 

Scuzele lui Nicolae, pentru electorat

„Nu e important cum am fost insultată eu. Important e ce se întâmplă cu justiţia din România. Avem de-a face cu un grup infracţional organizat şi orice deputat care votează acestă lege e în complicitate cu acest grup. Eu nu mă simt jignită. Domnul Şerban Nicolae nu mă poate jigni. Nu are capacităţile nici morale, nici intelectuale să mă jignească pe mine. Eu sunt aici să apăr legile României, să apăr poporul român, el poate să spună orice vrea, asta nu mă interesează pe mine personal”, a declarat Cosette Chichirău, după altercaţia verbală cu Şerban Nicolae. 

Senatorul PSD Şerban Nicolae a precizat, miercuri, referitor la injuriile pe care i le-a adresat, în plen, deputatului USR Cosette Chichirăru, că prezintă scuze electoratului său, care nu l-a trimis în Parlament pentru a face astfel de lucruri.

„Nu e niciun fel de bucurie sau de satisfacţie. Probabil că electoratul care a trimis-o în Parlament pe doamna deputat a trimis-o exact pentru acest motiv, să ia 150 de milioane de lei pe lună, diurne, cazare, transport şi aşa mai departe, sume forfetare, ca să mă înjure pe mine. Am lăsat-o, a făcut-o de mai multe ori, din păcate pentru mine, şi îmi cer scuze pentru asta. La un moment dat am cedat şi am replicat pentru că nu am mai suportat insulta şi calomnia repetate. Faţă de electoratul meu îmi cer scuze, îmi pare rău faţă de oamenii de bună credinţă că nu pentru asta m-au trimis pe mine în Parlament, sper să nu se mai repete”, a spus Şerban Nicolae.

Nicolae a făcut această declaraţie pe holul Camerei Deputaţilor, moment în care a venit spre el deputatul USR Cosette Chichirău. „Puteţi să vă cereţi scuze personal, sunt chiar aici. Uitaţi-vă la mine”, i s-a adresat Chichirău. „Nu am de gând să escaladez această discuţie şi nici nu mă interesează”, a răspuns Şerban Nicolae, care a evitat să facă alte declarţii şi s-a retras în sala de plen.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
Porcul nu e porc destul daca nu e si fudul
Cel putin USR-ul nu ar trebui sa se simta jignit de limbajul referitor la s exul practicat pe cai dosnice. Dumnealor se mandreau ca pot recunoaste ca normalitate activitatea se xuala a homo sexualilor. Cat despre Miculas Serbanas, acesta a cazut ca musca in Chichirau. Desi, intre noi fie vorba, rolurile au fost taman pe dos, madam Cosette se ocupa cu bazaiala, iar Serbanel improsca cu ce avea din prisosul sufletului. Cred ca daca Nutripork s-ar muta in Parlament nu ar observa nimeni deacolo.
Postat 07 Decembrie 2017, 21:28 de FaBULA
Care mitocan...
ca asta-i tagan get-beget !El nu se vede in oglinda cand vorbeste ca sa vada cum arata un sex anal ,,live'' ?!Si lista colegilor de-o teapa cu el poate continua cu Codrin,Ploiesteanu,Dobre,Nicolicea,Stirea...
Postat 07 Decembrie 2017, 12:57 de nealiniat
?! @tsd
Da' ce cauta * ala la Camera?! Ca e senator, n-ar mai fi! P.S. Cred ca sunt mandri retardatii care l-au votat si in general idi*tii care au votat psd-ul (nu ca cei care au votat pnl-ul ar fi mai breji! Vezi cazul Oradiei oferita pe tava ciumei galbene, aliata pana mai ieri cu ciuma rosie!)
Postat 07 Decembrie 2017, 11:34 de pinonel
Serban Nicolae fost muncitor devenit jurist la 40 de ani
Âsta este nivelul putorilor pesediste !!!
Postat 07 Decembrie 2017, 11:05 de geoni
ciuma
* ciuma galbena
Postat 07 Decembrie 2017, 10:53 de Fradi
FEMEIA FĂRĂ NICI UN VENIT PÂNĂ MAI IERI
Dar știu că și Cosette este o ființă de foarte bună calitate ! În rest, aș preciza că sunt cazuri în care în loc de DATORITĂ se folosește DIN CAUZA!
Postat 07 Decembrie 2017, 09:47 de TDS
Se speram ca Bihoreanul, cu titlurile sale cu tot, va ramane vesnic manipulator, pentru a respecta traditia publicatiei si caracterul liberalist al redactorilor sai.
Nu de alta dar, la cati retardati are alianta conjuncturala PNL+USR si in Oradea, ar fi pacat sa se adune la un moment dat doar in jurul Chichirezei !?!
Postat 07 Decembrie 2017, 09:28 de CrisDumi
CIUMA ROSIE
Astea sunt specimenele ciumei rosii de care nu cred ca vom scapa vreodata.
Postat 07 Decembrie 2017, 08:50 de unul
Psd
Sunt de parere ca Iliescu trebuia împușcat nu Ceaușescu. Nici nu se poate calcula cat am pierdut datorită lui psd-escu
Postat 07 Decembrie 2017, 08:45 de Sandu1201
nicolicea=tds,grigore,bestia666
da,un specimen deosebit,exact pe intelectul celor 3 mega rosii de pe acest forum,3 minti foarte luminate(a se citi intre ghilimele ): tds,bestia666 si grigore.....
Postat 07 Decembrie 2017, 08:23 de suporter_oradean
AA,da!
Era ziua domniei sale de nume!Şi şi-a permis!Şi de obicei în decembre când toată lumea e cu umblăturile după cadouri şi d alde porcului,se pot multe;))))pe ascuns....
Postat 07 Decembrie 2017, 07:48 de crisan
în Marea Britanie
de se întâmplau proceduri abuzive prin legislativ,cum psd ul a făcut ,sau reeacţii din ăstea de mahala,sau chiar un deputat am înţeles pnl ist că se uita la pornografii,în secunda 2,nu ştiu sub ce formă,sau care autorităţi,(fiindcă,aici,sigur se cred dumnezei),în secunda 2 erau pe linie moartă.Adevăru e că noi,ca popor votant,suntem ca toţi dintre aleşi,în majoritate:oricare am ajunge ca ei,am avea mari şanse să facem ca ei.Cu părere de rău...asta suntem.
Postat 07 Decembrie 2017, 07:44 de crisan
doctrina
doctrina se respecta.
Postat 07 Decembrie 2017, 07:26 de User anonimizat
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON