URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Iunie 2018, 21:13

Ministrul Transporturilor: Când o să avem autostrăzi, o să avem salarii mari, iar multinaţionalele vor pleca din România

Ministrul Transporturilor: Când o să avem autostrăzi, o să avem salarii mari, iar multinaţionalele vor pleca din România (sursa foto: Cătălin Drulă, Facebook)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deputatul USR, Cătălin Drulă, a furnizat vineri un document audio în care ministrul Transporturilor, Lucian Şova, explica de ce a renunţat la proiectul de construcţie a autostrăzii Comarnic-Braşov, demarat anul trecut împreună cu Banca Mondială, notează adevarul.ro. 

Ministrul şi-a arătat logica ciudată spunând că dacă România va avea autostrăzi multinaţionalele vor pleca din ţară. Declaraţiile au fost făcute în cadrul Comisiei pentru Transporturi din Parlament. 

"Este o reţea de autostrăzi minunată în Occident. De ce au venit multinaţionalele aici? Au venit că sunt salarii mici. Când o să avem autostrăzi, o să avem salarii mari. Şi tot vor pleca. Către alte zone fără autostrăzi, dar cu salarii mici", a afirmat Lucian Şova.

Drulă a scris pe pagina sa de Facebook că membrii Comisiei Transporturi din Camera Deputaţilor au fost anunţaţi că autostrada Comarnic-Braşov nu se mai face cu fonduri de la Banca Mondială.

"Vin cu o veste, probabil în premieră. Din păcate, o veste proastă pentru proiect. Ministrul Şova ne-a anunţat că renunţă la pregătirea proiectului cu Banca Mondială. Cu asta se duce pe Apa Sâmbetei orice şansă de profesionalism pe care o avea această investiţie Reamintesc că pregătirea proiectului cu Banca Mondială a fost anunţată cu surle şi trâmbiţe, anul trecut, de anteriorul Guvern PSD. Acum, actualul Guvern PSD se răzgândeşte. Ne distrugem orice credibilitate, ca ţară, în relaţia cu instituţiile financiare internaţionale", a scris Drulă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Alcor
Simplu REDUS. TE OFTICI?
Postat 17 Iunie 2018, 22:45 de Sandu1201
nea Sandu
Cat de redus sa fii ca sa nu pricepi ca un revizionist nu va vrea niciodata binele romanilor si al Romaniei ? E ca si cum i-ai vorbi diavolului despre tamaie, despre bine, adevar, corectitudine, cinste si onoare. Cat de redus sa fii ca sa nu intelegi ca un revizionist va vrea binele ungurilor si al ungariei, cu o Transilvanie care sa produca bunastare pt unguri si pt budapesta ? Cat de redus sa fii ca sa nu intelegi ca prin venele unui revizionist crcula ura, escrocheria si minciuna ? Cat de redus ? Pai, se vede din ceea ce comentezi si din felul in care scrii. Ai ajuns probabil la o varsta de 40-50 de ani si nu stii sa scrii, lucru care se invata in scoala primara (clasele I-IV). La numarul de "comentarii" postate nu te intrece, insa, nimeni. Romanii, au o vorba: "Prostul nu e prost destul daca nu se da si in spectacol".
Postat 17 Iunie 2018, 21:38 de Alcor
Cuțu rau
:::::)))))) Vb tu care te lauzi că ai citit Moromeții , cand nici nu ai văzut cartea.
Postat 17 Iunie 2018, 17:20 de Sandu1201
limba noastră
@Sandu1201:Nu mă las până nu te învăț gramatică! S-A DAT! Dar în fapt S-AU DAT...
Postat 17 Iunie 2018, 16:59 de cainerau
Poiu
Corect ce ai zis. Simt că am devenit un popor de Cioabă și manele. Pai unii au greșit mitingul ::::)))) si ce speriați erau când au realizat unde au ajuns::::))))), ce vrei de la ei . Apropo sa dat 200 nu 100 ,dar intermediarii și-au luat partea, așa e in business.
Postat 17 Iunie 2018, 14:57 de Sandu1201
Sandu
Pentru cine sa te mai zbati? Stii vorba aia cu lupta cu morile de vant? Oemanii de la mitingu psd si daca nu cred in el, nu trebuiau sa mearga. Da asa sunt multi, pretul lor e 100 de lei, unu sau doi mici si o bere sau o apa, in functie de religie. Oamenii cred ce le zic popii care sunt politici la maxim, ii indeamna in biserici cu sfaturi politice. Deja asta nu mai e un popor din Decebal si Traian, e un popor din Cioaba. Sincer o sa fie mai greu pe zi ce trece. Lupți si te zbati pt tine si vin 2 si se c**a pe munca si efortul tau. Daca nici sa mergi sa iti exerciti datoria civica de a vote devine greu atunci nu mai meriti nici sa te numeste cetatean. Prostia devine fara limite. O sa se voteze cu alan"care da mai mult", ce conteaza ca e un "kil de farina" sau o punga goala branduita. Romania devine o tara slaba, se auto distruge iar viitorul nu ii va fi cu occidentalii ci cu orientalii. Acolo trage. Atata timp cat Transilvania ramane alipita o sa fie trasa in aceeasi direcție. Si spun asta cu amar in gura si durere in suflet dar trebuie sa vedem adevarul: nu avem cu cine! Cati sunt care gândesc precum noi doi? Si daca sunt multi, cati si fac ce gandesc vs aia ce se vand pt 100 de lei? Atata timp cat firea anunta ca sorosistii au hulit-o sau psdu ca oamenii o huleau pe haleputa si nu pe ea si prostii cred, ce sa facem? Ai vazut comentariile pe Charlie Hebdo? Aia nu inteleg satira.
Postat 17 Iunie 2018, 07:34 de poiu
tipic socialistilor - idioti de prima clasa
Intre timp, exista zeci de studii care dovedesc ca Transilvania e dezvoltata pentru ca e conectata la occident. Macar speram cu ocazia asta sa se trezeasca Moldova si sa voteze drept pe viitor, nu tot cu stangu.
Postat 17 Iunie 2018, 06:32 de unu
Poiu
Soluția nu e sa plecam. Populație mai putina înseamnă o tara slabă . Cu 5 milioane plecați înseamnă o populație de 14 milioane. Consider că aveam o cultură superioară altor popoare democratice în era comunistă. Dar datorită lui Iliescu ne-am tiganizat . Suntem capabili și trebuie să luptăm. Populația scade hoții de bucură și nu va mai fi Romania.
Postat 16 Iunie 2018, 23:18 de Sandu1201
La teleorman...
La teleorman, vaslui si olt merge minciuna asta> In Ardeal doar la mortii lui dracnea tine!
Postat 16 Iunie 2018, 17:55 de scortosul
Sandule
Plecam si noi. Macar sa nu ne mai fure astia, sa isi fure (cum e r langa t pe tastatura....) adulatorii :)))
Postat 16 Iunie 2018, 17:28 de poiu
Dictatura se instalează incet
Dacă pleacă multinationalele ce facem??
Postat 16 Iunie 2018, 15:15 de Sandu1201
Idiot om
Cam asta e comentariul potrivit
Postat 16 Iunie 2018, 08:17 de poiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON