URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Decembrie 2017, 12:42

Ministrul Sănătăţii spune că a trimis imunoglobulină către toate spitalele din ţară. Bodog acuză că problema a apărut pe vremea "ministrului Facebook"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a afirmat că a trimis către unităţile spitaliceşti din ţară 2.200 de flacoane de Pentaglobin care să rezolve problema urgentă a lipsei de imunoglobulină în spitale.

Totodată, Bodog susţine că problema a apărut de anul trecut, când Ministerul Sănătăţii era condus de "ministrul Facebook", aşa cum l-a numit el pe Vlad Voiculescu. Mai mult, orădeanul îi transmite că "pacienţii nu se tratează cu like-uri sau hashtag-uri, nu se operează cu share-uri".

Afirmaţiile au fost făcute luni printr-o postare pe Facebook. Bodog afirmă că, în următoarele două săptămâni, vor mai ajunge încă 900 de flacoane de Intratec (100 ml), 6.000 flacoane Pentaglobin (50ml) şi 4.000 de flacoane Pentaglobin (100 ml), cantităţi ce vor acoperi nevoile pacienţilor din România, notează News.ro.

Între timp, ministrul Sănătăţii cere spitalelor care se confruntă cu cazuri urgente pot apela la unităţile medicale din ţară, unde s-au identificat 1.700 de fiole de imunoglobulină.

"Înţeleg supărarea şi durerea tuturor semenilor mei care suferă din cauza stării sistemului de sănătate românesc. Resimt acut şi cu deplină responsabilitate fiecare sincopă care afectează pe cineva. Atât cât îmi stă în putinţă, în limitele legii şi ale onoarei, vă garantez că fac tot ce pot pentru ca acest sistem sanitar românesc, neglijat de prea multă vreme, să funcţioneze. Atât cât poate el funcţiona de bine...", a scris ministrul PSD pe Facebook. 

Tot el spune că poate dovedi că s-a făcut tot ce a fost posibil pentru rezolvarea problemei cu imunoglobulina în spitale.

"Faptul că n-a ajuns în timp util la spitalul din Alba Iulia este unul dureros. Regret profund ce s-a întâmplat, dar acuzaţia că aş lăsa vieţile pacienţilor în voia sorţii o resping cu toată tăria! O astfel de acuză denotă crasă lipsă de caracter şi de discernământ. Există documente care dovedesc fără dubiu că problema imunoglobulinei a apărut anul trecut, pe vremea când Ministerul Sănătăţii era condus de "ministrul facebook", cel care s-a remarcat doar prin preocuparea de a avea o imagine bună pe reţelele sociale. Apropo, domnule domnule fost ministru al Sănătăţii, se numeşte imunoglobulină, nu imunoglobină! Poate reuşiţi să reţineţi măcar denumirea corectă...", mai scrie Bodog.

De asemenea, ministrul Sănătăţii afirmă că Vlad Voiculescu "nu a făcut nimic în mandatul său pentru a rezolva vreo problemă, asta sau alta".

"A considerat că este suficient să contabilizeze într-un document medicamentele care lipsesc de pe piaţă, fără să ia măsurile prin care să asigure medicamentele necesare în ţară. Pacienţii nu se tratează însă cu like-uri sau hashtag-uri, nu se operează cu share-uri. Ministrul Sănătăţii este şi al celor care nu folosesc internetul şi al copiilor care învaţă în case dărăpănate, ministrul Sănătăţii este şi al celor care stau ore întregi în camerele de gardă. Nu caut scuze în trecut, dar adevărul trebuie spus răspicat. Spre deosebire de predecesorul meu "tehnocrat", eu m-am implicat concret pentru a aduce imunoglobulină pacienţilor care au nevoie. În repetate rânduri m-am întâlnit cu producătorii şi i-am convins să aducă cantitatea necesară pentru tratamentul cazurilor severe", afirmă Bodog.

Printr-o postare făcută tot pe Facebook, fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu spunea, sâmbătă, că femeie a murit la Spitalul Alba Iulia din cauza lipsei de imunoglobulină şi că nu este singurul caz grav. Tot el spunea că Ministerul Sănătăţii cunoştea situaţia.

Potrivit News.ro, ministerul Sănătăţii anunţa, în 9 noiembrie, în urma unei întâlniri a ministrului Florian Bodog cu producătorii de imunoglobulină, că aceştia au dat asigurări că la jumătatea lunii pe piaţă vor intra 900 de flacoane de imunoglobulină utilizată la tratarea imunodeficienţelor primare, fiind în derulare negocieri pentru un nou lot în luna decembrie.

Citeşte aici şi: Lui Bodog i se cere demisia, după ce o femeie a murit pentru că spitalul nu avea un medicament esenţial

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Hai acasa...
Bodog,Bodog ...cit poti fi de incompetent!Hai acasa piticanie pesedista,o fatat purceaua..!
Postat 06 Decembrie 2017, 06:21 de grigore
bodog si lectia minciunii
Ce rusine că omul acesta se preface ca ar forma pe mai departe medici. Nu ii invată decit lectia spăgii, a furtului intelectual, a minciunii.
Postat 04 Decembrie 2017, 19:31 de andreimagheru
Va garantez ca fac tot ce pot
Sigur acest individ pervers si fara Dumnezeu face exact atat cat poate -adica nimic util-nu poate si clar nici nu stie sa faca ceva...si mula asta este mare ministru al sanatatii-este oglinda vie a starii natiei
Postat 04 Decembrie 2017, 14:44 de ardumilreb
Ce cauta acest individ in functia de ministru ?
Acest individ nu a facut absolut nimic bun, minte cu nerusinare.Nu a facut nici cele mai simple lucruri, aprovizionarea spitalelor cu medicamente, asigurarea necesarului de vaccinuri...dar ne minte in fata. Este vinovat de moartea unor romani nevinovati atat el cat si cei care il mentin intr-o functie mult mult prea mare pt.el. Rusine.
Postat 04 Decembrie 2017, 14:16 de Ducustrigacucu
Eee a găsit vinovați bravo ba bravo !
Burebista e devină daca continuă așa o depășește pe golguta la tâmpenii pentru prostie încă nu sa găsit din păcate leac deci nu poate fi tratata noroc că nu doare.
Postat 04 Decembrie 2017, 13:34 de sss
brancardierul
Brancardierul asta e de 1 an de zile ministru si tot pe fostul da vina. Incompetenta PSD este la un nivel record.
Postat 04 Decembrie 2017, 12:47 de unul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON