URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Iulie 2017, 17:08

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, trimite primarii să caute copiii nevaccinaţi

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, trimite primarii să caute copiii nevaccinaţi sursa foto: www.agerpres.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, împreună cu ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, au stabilit un pachet de măsuri menite să limiteze efectele epidemiei de rujeolă. În fiecare judeţ, autorităţile locale şi judeţene trebuie să găsească toţi copiii nevaccinaţi. 

"Împreună cu MAI am organizat o videoconferinţă cu toţi factorii de decizie locali, este convingerea noastră că acest demers va genera rezultate. (...) Cu acest plan sper că vom limita drastic efectele epidemiei de rujeolă. Am solicitat ferm mobilizarea Direcţiilor de Sănătate, mobilizarea personalului propriu şi colaborarea cu toţi medicii de familie. (...) Am cerut colegilor din teritoriu ca această campanie să se deruleze într-un ritm accelerat. Voi urmări personal şi voi face verificări în teren", a declarat, marţi, Florian Bodog, citat de agerpres.ro.

Ministrul orădean a mai spus că primarii au şi sarcina să găsească locaţiile în care copiii nevaccinaţi să fie imunizaţi, dacă în localitatea respectivă nu există un centru medical.

Bodog a mai spus că mizează şi pe sprijinul părinţilor în această campanie, să se adreseze medicilor de familie pentru a se informa cu privire la vaccinarea copiilor, şi a dat asigurări că toate vaccinurile achiziţionate de Ministerul Sănătăţii sunt sigure.

Întrebat ce se va întâmpla în cazul în care un părinte nu doreşte să-şi vaccineze copilul, Bodog a spus că acesta are dreptul să facă acest lucru, urmând să-şi declare refuzul în scris la medicul de familie. "Doresc să aducem echipa medicală lângă comunităţile defavorizate, nu să aducem copiii cu forţa la vaccin", a adăugat Bodog.

Numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în România până vinerea trecută este de 8.017, în creștere cu 370 față de săptămâna 3 — 9 iulie, când erau raportate 7.647, potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

Cele mai multe cazuri, 1.214, au fost înregistrate în județul Timiș, 1.109 în Caraș Severin, 999 în Arad, iar cele mai puține în Maramureș - două, Botoșani - trei, Vrancea și Constanța - câte patru.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Potera vaccinistă?
Ăștia au inebunit. Vaccinarea nu poate fi forțată, însuși Bodog a declarat asta, deci nu e obligatorie sub nici un chip. În schimb, Dl. Bodog una zice și alta face, căci iată trimite potera la hăituirea copiilor nevătămați de toxicele vaccinuri. Au scăzut îngrijorător profiturile big-farma și i-au pus pe guvernanții noștri la treabă, fapt pentru care au născocit tot felul de false epidemii. Rușine celor care subminează sănătatea copiilor acestei țări și fie ca efectele vătămătoarelor vaccinuri, să fie peste ai lor!
Postat 19 Iulie 2017, 13:15 de Oarecine
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON