URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Decembrie 2018, 19:02

Maternitatea groazei: Cel puţin 20 de bebeluşi născuţi la Giuleşti au fost infectaţi cu stafilococ auriu

Maternitatea groazei: Cel puţin 20 de bebeluşi născuţi la Giuleşti au fost infectaţi cu stafilococ auriu sursa foto: http://www.romaniatv.net
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Situaţie revoltătoare în Bucureşti, unde 20 de nou-născuţi de la Maternitatea Panait Sârbu, fosta Giuleşti, au fost infectaţi cu stafilococ auriu.

Numărul bebeluşilor bolnavi este în creştere de o săptămână, la fel cum creşte, de altfel, şi numărul cadrelor medicale infectate. Copiii au erupţii pe piele şi probleme respiratorii, simptome specifice infecţiei cu stafilococ auriu, scrie stirileprotv.ro  În timp ce laboratorul lucrează să analizeze probe recoltate de la bebeluşii recent internaţi la "Grigore Alexandrescu", medicii au început deja tratamentul cu antibiotice.

Pentru că nu există o perioadă de incubaţie, este posibil să mai apara copii îmbolnăviţi de stafilococul auriu. Potrivit epidemiologilor, cel mai probabil scenariu, care a dus la contaminarea unor bebeluşi născuţi la termen şi perfect sănătoşi, este o simplă atingere a unui asistent medical sau o manevră aparent inofensivă, cum este înfăşarea.

Direcţia de Sănătate Publică a confirmat deja prezenţa acestei tulpini pe scutecul unui bebeluş de la Giuleşti şi pe pielea unor angajaţi. Ministerul Sănătăţii continuă ancheta care ar trebui să stabilească cine se face responsabil de contaminarea bebeluşilor.

Firea: E rău, dar nu foarte rău

În timp ce părinţii micuţilor sunt disperaţi, primarul Capitalei, Gabriela Firea, spune că situaţia nu este atât de dramatică.

"Trebuie spus că atât eu ca părinte, cât şi toţi cei implicaţi, trebuie să îi asigurăm pe părinţi că vom face tot ceea ce ţine de noi ca astfel de lucruri să nu se repete. În primul rând, să le cerem scuze părinţilor, că am văzut că nu a făcut-o nimeni. Situaţia nu e aşa dramatică cum au prezentat-o unii, dar nu e nici plăcută. Trebuie să fim sinceri şi să spunem despre ce este vorba şi să le cerem scuze părinţilor pentru neplăceri", a spus Firea.

Primarul general al Capitalei a ţinut să precizeze că Maternitatea Giuleşti este una dintre cele mai căutate din ţară şi că însuşi ea a născut acolo un copil. "E foarte bună. În noiembrie şi octombrie, cele vizate de acest posibil stafilococ, s-au născut aproape 700 de copii, din care 20 au prezentat diferite afecţiuni cutanate şi au ajuns la spitalul Grigore Alexandrescu", a spus Firea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON