URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Iunie 2018, 10:09

Live-ul nu e viaţă! Şoferii care fac live-uri la volan riscă suspendarea permisului pentru trei luni

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lăsaţi Facebook-ul deoparte când urcaţi la volan! Deputatul PMP Petru Movilă a depus în Parlament un proiect de modificare a OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, în sensul introducerii unui aliniat care să prevadă sancţionarea cu suspendarea pentru 90 de zile a dreptului de a conduce autovehicule pentru şoferii prinşi, sau identificaţi ulterior pe baza postărilor, că folosesc telefoanele mobile pentru transmisiuni live sau înregistrări în timp ce conduc.

Inclusiv după postare!

Potrivit news.ro, deputatul a propus introducerea în articolul 103, aliniatul 1 din OUG 195 a unei litere suplimentare d) care să prevadă "suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule şi tractoare agricole sau forestiere se dispune pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a constat în folosirea mijloacelor de înregistrare audio video, cu excepţia dispozitivelor de tip "mâini libere" şi a avut drept consecinţă săvârşirea de infracţiuni care au pus în pericol viaţa, sănătatea şi integritatea corporală, chiar dacă fapta a fost constatată şi prin identificarea ulterioară, prin postări pe reţele sociale sau mass-media".

Orice dispozitiv fără "hands-free"...

La fel, Movilă a propus modificarea articolului 108 astfel încât normativul să sancţioneze cu amendă şi puncte de penalizare folosirea în timpul conducerii nu doar a telefoanelor, dar şi a tuturor mijloacelor tehnice de înregistrare. Excepţie vor face şi în acest caz aparatele prevăzute cu dispozitive de tip "mâini libere".

Iniţiativa deputatului ieşean a venit în urma accidentului devastator petrecut pe 22 mai la circa 60 de kilometri de Budapesta, când şi-au pierdut viaţa nouă pasageri români.

Rămâne de văzut dacă această propunere va fi, însă, și votată.

Potrivit cercetărilor efectuate de poliţie, şoferul autobuzului înmatriculat în Mureş s-a angajat într-o depăşire neregulamentară în timp ce transmitea live pe Facebook.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Un d*bit*c! Cum sunt 99% dintre politicienii romani!
Presa a constatat ca nea dragulin conducea la/de la mare masina fiului sau fara a avea itp valabil. Sesizata, politia a raspuns printr-un comunicat de presa al IGP : „În domeniul circulației pe drumurile publice, O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, stipulează în mod expres două modalități distincte de constatare a încălcării normelor la regimul circulației pe drumurile publice, respetiv în mod direct, prin propriile simțuri (ca regulă) și cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic, consemnându-se despre aceasta în procesul-verbal de constatare a contravenței (ca excepție). Din motivele expuse, rezultă că polițiștii rutieri nu pot constata și dispune măsuri sancționatorii în alte condiții decât cele menționate mai sus,[adica prin propriile simturi sau cu ajutorul unor mijloace de inregistrare/masurare OMOLOGATE si VERIFICATE METROLOGIC!] deoarece aceasta ar fi de natură să excedeze cadrului legal al normelor rutiere”. Soferii, dar nu numai, ar trebui sa invete acest comunicat pe de rost!
Postat 17 Iunie 2018, 11:18 de pinonel
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON