URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 17 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Noiembrie 2019, 11:35

Klaus Iohannis nu vrea dezbatere cu Viorica Dăncilă. În 2014, îl acuza pe Ponta că e arogant şi lipsit de curaj dacă nu iese la confruntare

Klaus Iohannis nu vrea dezbatere cu Viorica Dăncilă. În 2014, îl acuza pe Ponta că e arogant şi lipsit de curaj dacă nu iese la confruntare (foto: presidency.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Klaus Iohannis nu vrea să participe la o dezbatere cu contracandidata din turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, lucru criticat de mai multe voci din spaţiul public.

În schimb, în 2014, când candida pentru primul mandat, îl caracteriza pe Victor Ponta drept arogant şi îl provoca să aibă curaj şi să participe la dezbateri publice. 

Iohannis nu vrea să discute cu Dăncilă, ci cu alegătorii

Tabăra Vioricăi Dăncilă a transmis că liderul PSD îşi doreşte dezbateri înaintea alegerilor. Chiar Viorica Dăncilă a declarat, luni, că: "Voi face un demers oficial, îi voi adresa o scrisoare domnului Iohannis pentru această confruntare 1 la 1. Când vrea domnul Iohannis, eu am toată disponibilitatea. Azi sau mâine trimit scrisoarea".

În schimb, Dan Motreanu, şeful de campanie al PNL pentru alegerile prezidenţiale, a declarat luni seară, după o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis, că nu ar fi oportună o dezbatere cu Viorica Dăncilă, în aşteptarea turului secund din 24 noiembrie. 

Anterior şedinţei, şeful statului a evitat să dea un răspuns pe acelaşi subiect, acuzând însă o "manevră" din partea PSD, scrie Digi24.ro. 

Şeful de campanie al PNL a transmis că Iohannis preferă întâlnirile cu cetăţenii. "Rezultate foarte bune şi unde mai avem de muncit. Am făcut o analiză privind strategia de campanie pentru următoarele două săptămâni. Pentru noi este foarte clar că nu trebuie să aibă loc dezbateri în turul al doilea, pentru că din punctul nostru de vedere, democraţia înseamnă în primul rând întâlnirea cu cetăţeanul. Mergem la întâlniri cu cetăţenii. Din momentul când va începe campania, vom avea întâlniri cu organizaţiile şi cetăţenii. Vom face şi mitinguri. Nu cred că vom avea mitinguri în Bucureşti. Preferăm mai degrabă mitinguri în judeţele ţării", a afirmat Motreanu.

Acesta a susţinut că Iohannis nu se teme de confruntare. "Nicidecum, preşedintele nu se teme de o confruntare. Din punctul nostru de vedere, credem că cei doi candidaţi sunt bine cunoscuţi, au avut funcţii executive în ultimii ani în România, activitatea lor, punctele lor de vedere sunt cunoscute şi cred că o confruntare nu îşi are rostul în acest moment, în această campanie, pentru că nu aduce nimic în plus", a spus el.

Întrebat dacă "o Românie normală" nu înseamnă inclusiv dezbateri între candidaţi, Motreanu a răspuns că "democraţia înseamnă în primul rând întâlnirea directă cu cetăţeanul".

Invitaţie de la Europa FM

Vicepremierul PNL Raluca Turcan a scris, luni, pe Facebook că o dezbatere între Dăncilă şi Iohannis nu-şi are locul. "Faptul că cei doi candidaţi din turul doi al prezidenţialelor au avut întotdeauna priorităţi complet diferite înseamnă că nu pot avea, astăzi, subiecte comune de discuţie. Or, când nu există subiecte comune, este limpede că o dezbatere între cei doi candidaţi nu poate avea loc", a mai scris Turcan. 

Universitatea din Bucureşti şi Europa FM au lansat, luni, o invitaţie publică candidaţilor aflaţi în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, Vasilica-Viorica Dăncilă şi Klaus Werner Iohannis.

"Universitatea din Bucureşti, prin misiunea şi obiectivele statuate în Carta sa, îşi propune să contribuie la dezvoltarea societăţii româneşti într-un stat de drept, liber şi democratic. Fidelă misiunii sale de a contribui, prin dezbateri deschise, la o democraţie autentică şi la consolidarea spiritului critic şi a implicării civice a membrilor societăţii noastre, Universitatea din Bucureşti este deschisă să găzduiască dezbaterea între dna. Viorica Dăncilă şi dl. Klaus Iohannis. Universitatea se manifestă astfel ca un catalizator al creaţiei ştiinţifice şi culturale, al dezbaterii publice şi al acţiunii sociale", se arată în invitaţia publică.

Aceasta continuă: "La rândul său, postul de radio Europa FM, prin jurnaliştii şi moderatorii săi, vor contribui substanţial la asigurarea unui cadru neutru şi obiectiv al dezbaterilor, în măsură să genereze un spaţiu de dialog despre proiectele de ţară ale celor doi candidaţi".

Dezbaterea propusă celor doi ar urma să aibă loc vineri, 22 noiembrie 2019, începând cu ora 19.00, în Aula Magna a Facultăţii de Drept, Universitatea din Bucureşti.

S-a sucit. În 2014, Iohannis cerea dezbateri

G4Media.ro aminteşte că, în 2014, Klaus Iohannis îl acuza pe contracandidatul Victor Ponta că "îşi menţine aceeaşi atitudine arogantă" în ceea ce priveşte organizarea unei dezbateri electorale "atât de necesare şi aşteptate de către toţi românii interesaţi să afle proiectele celor doi candidaţi rămaşi în cursa pentru Palatul Cotroceni".

"Constat că domnul Victor Ponta îşi menţine aceeaşi atitudine arogantă cu care ne-a obişnuit şi în ceea ce priveşte organizarea unei dezbateri electorale atât de necesare şi aşteptate de către toţi românii interesaţi să afle proiectele celor doi candidaţi rămaşi în cursa pentru Palatul Cotroceni. (…) Solicit în mod public candidatului Victor Ponta să renunţe de urgenţă la asemenea tertipuri şi să aibă curajul să îşi asume o confruntare de idei corectă, în care niciunul dintre noi nu porneşte cu un avantaj ilegitim. Îi cer premierului să mandateze echipa sa de campanie să poarte negocieri cu membrii staff-ului meu pentru a stabili cât mai rapid condiţiile de desfăşurare a unei dezbateri reale, din care electoratul să poată înţelege care este viziunea fiecărui candidat pentru viitorul României", transmitea atunci candidatul Iohannis. 

În 2014 până la urmă au avut loc două dezbateri în turul al doilea, când Klaus Iohannis concura cu Victor Ponta.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Ce zice doamna??
::::)))))
Postat 13 Noiembrie 2019, 00:09 de Sandu1206
PCR transpartinic. Ep.: ”Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie,” – Mihai Eminescu (II)
I. Încă un MARE GHINION pentru România și cetățenii români de bună credință, faptul că în Turul II nu vom avea de ales între marele actor Mircea Diaconu și una dintre cele două Doamne candidat, respectiv nu vom avea de ales între cele două Doamne candidat: Ramona Ioana Bruynseels (PPU-SL) şi Viorica V. Dăncilă (PSD); II. O întrebare pentru Herr ”Ghinion” (...pentru România): De ce vă este frică de o confruntare 1:1 cu o ”agramată”, ”analfabetă” ş.a. de la ”Ciuma roșie”? Vă este greu să explicați unui profesor cum ați cumpărat 6 (şase) case, din meditații. Impozitate conform?; III. ”Întrebat dacă "o Românie normală" nu înseamnă inclusiv dezbateri între candidaţi, Motreanu a răspuns că "democrația înseamnă în primul rând întâlnirea directă cu cetățeanul".” 1. Întâlnirea directă, cu precădere, cu activul (neo-)PDL/anti-PSD, nu aduce a democrație! 2. Limbajul anti-PSD al candidatului Herr ”Ghinion” (pentru România) nu ”miroase” a democrație, ci, mai degrabă, a limbaj model ...Joseph Goebbels ş.a. P.S. ”Doar adevărul ne poate vindeca!” - Oana Zamfir [”Antena 3”]. Și de candidați la Președinția României, (cam) străini de interesele/nevoile reale ale cetățenilor români de bună credință! Dulce Românie, asta ți-o doresc!” – (și) Mihai Eminescu.
Postat 12 Noiembrie 2019, 23:59 de stefan
Fuga e rusinoasa dar sanatoasa
Nu merita sa te faci de ras cand ai alegerile asigurate!
Postat 12 Noiembrie 2019, 23:17 de testtest
Ce tupeu, doamnă!
Dupe ce căruța guvernului a dat cu oiștea în gard, căruțașul vrea o dezbatere în care să ne zică ce bune abilități de pilot de curse are. Până nu plătește toate stricăciunile provocate nici nu poate fi vorba de vreo discuție!
Postat 12 Noiembrie 2019, 19:37 de User anonimizat
Inca va mai intrebati?
Ce subiecte sa fie in dezbatere? Daca se pune zahar la muraturi sau nu? Poate si acolo rateaza veorica si zice ca ea face muraturi cu gem. Pe bune, eu m-as injosi sa vorbesc cu specimenul ala, mi-as bate eu joc de mine. Sau ar fi cealaltă faza ca as fi prea domn sa o terfelesc asa cum merita. Poate si Werner gandeste ca mine.
Postat 12 Noiembrie 2019, 13:13 de poiu
...
Normal, o să-l întrebe cucoana bâlbâit de case și copii ș-o să răspundă, hă ghinion.
Postat 12 Noiembrie 2019, 12:52 de User anonimizat
sigur
Dar oare ce poate vorbi profesorul de fizica cu doamna?
Postat 12 Noiembrie 2019, 12:26 de Christa
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6818 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON