URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Septembrie 2018, 15:30

Jandarmeria vede în mitingul Diasporei... tentativă de lovitură de stat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Jandarmeria Română a depus plângere la DIICOT în cazul mitingului din 10 august, sesizarea vizând infracțiuni împotriva ordinii constituționale. Sesizarea a fost înregistrată marți și a fost făcută de Jandarmeria Română, iar faptele se referă la infracțiuni împotriva ordinii constituționale, a spus purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime.

Jandarmeria de partid

Jandarmeria Română este condusă actualmente de Ionuț Cătălin Sindile, împuternicit de ministrul Carmen Dan în această funcție, dupa ce mandatul fostului șef, Sebastian Cucoș, care era la rându-i împuternicit, a expirat. De altfel, Carmen Dan, a anunțat, marți, în Parlament, că a depus la DIICOT o „acţiune” prin care expune evenimentele petrecute la protest.  

Pe de altă parte, PSD a cerut marţi declanşarea de urgenţă a unei anchete privind informațiile ”de o gravitate excepțională” care au apărut în spațiul public cu privire la ”finanțarea externă” a protestelor de stradă și premeditarea acțiunilor violente de la mitingul din 10 august.

Partidul lui Dragnea invocă, din nou, indicii potrivit cărora ar fi existat ”acțiuni subversive” care vizau securitatea națională. ”Cetățenii României, mai ales participanții de bună credință la aceste manifestații, au dreptul să știe întreg adevărul din spatele acestor mișcări de stradă, cine sunt autorii manipulărilor și intoxicărilor publice, cine a plătit și cu scop real s-a urmărit provocarea unei reacții emoționale împotriva instituțiilor statului român și a ordinii constituționale”, se arată într-un comunicat de presă al partidului.

"Întreprinderea de acțiuni violente împotriva persoanelor sau bunurilor săvârșite de mai multe persoane împreuna, în scopul schimbării ordinii constituționale ori al îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat, daca se pune în pericol securitatea naționala, se pedepsește cu închisoarea de la 10 la 20 de ani și interzicerea exercitării unor drepturi", este textul art. 397 din Codul Penal, care sancţionează acţiunile contra ordinii constituţionale.

"Clanul mafiot de la Teleorman"

Prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, a declarat miercuri că nu există nicio explicație rațională pentru care o instituție să ajungă la acest demers, crima organizată ajungând să dea o lovitură de stat în România.

„Consider că în România crima organizată dă o lovitură de stat. Putem constata lesne cum un clan mafiot de la Teleorman, unde intră condamnați, anchetați, asociații și interpușii acestora, utilizează în mod nedemocratic și ilegal instituții ale statului român în lupta lor cu legea și cu cetățenii. Altfel nu există nicio explicație rațională cum o instituție condusă de un fidel al domnului Liviu Dragnea și a doamnei Carmen Dan, după violențele nejustificate împotriva românilor din 10 august, îndrăznește să afirme că 100.000 de oameni au venit în Piața Victoriei pentru a ocupa o clădire goală, cu primul-ministru plecat în concediu”, a afirmat prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, în Parlament.

Aceasta a susținut că e nevoie ca instituțiile să ia atitudine. „Cred că o asemenea situație, de o asemenea gravitate, nu mai poate fi cosmetizată. În România, crima organizată dă o lovitură de stat, pervertind instituții care nu mai acționează conform legii, care încearcă să abată atenția de la încălcarea legii și care încearcă să îngreuneze aflarea adevărului. Consider că este nevoie de o reacție oficială a instituțiilor care încă mai există în România, care mai au demnitate și onoare și care mai consideră că mai au o țară de apărat”, a adăugat Turcan.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
O institutie......
.....de slugi ordinare, niste inculti jegosi care stiu doar sa bata, sa gazeze, sa umileasca. Atat. In rest stau ascunsi, se dau "mari" aparati de un partid de infecti penali care atunci cand nu are argumente trimite acesti nesimtiti ordinari sa bata. Maine v-as desfiinta, in afara de a bate nu aveti nici un rol in acest stat. Rusine sa va fie, inculti ordinari cu 4 clase.
Postat 13 Septembrie 2018, 07:30 de feedback
Eternul derby
La fiecare meci de fotbal, Steaua-Dinamo și viceversa, a existat tentativa de lovitură la stat degeaba a Jandarmeriei.
Postat 12 Septembrie 2018, 22:06 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON