URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Decembrie 2018, 14:24

Iohannis contra Dăncilă: Preşedintele se autoinvită la şedinţele de Guvern, premierul încearcă să-l oprească

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Președintele Klaus Iohannis i-a cerut premierului Dăncilă să includă pe ordinea de zi a următoarei ședinte de guvern „subiectul protejării drepturilor și intereselor cetățenilor români aflați în Marea Britanie”. Solicitarea a fost transmisă prin intermediul unei scrisori adresate șefei Guvernului. 

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a transmis marți, 18 decembrie a.c., o scrisoare Prim-ministrului României, doamna Vasilica-Viorica Dăncilă, prin care îi solicită includerea pe ordinea de zi a proximei ședințe de Guvern a subiectului protejării drepturilor și intereselor cetățenilor români aflați în Marea Britanie", anunţă Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat.

Noua solicitare a preşedintelui Klaus Iohannis vine pe fondul interesului manifestat de preşedinte cu privire la agenda şedinţelor de guvern care vor avea loc în perioada următoare şi după ce şi-a anunţat disponibilitatea de a participa la ele. Preşedintele vrea să fie prezent la şedinţele Executivului, fiindcă e de aşteptat ca PSD-ALDE să introducă ordonanţa graţierii şi aministiei, extrem de contestată în rândul opiniei publice, de sistemul judiciar şi de opoziţie.

Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis şefului statului, referitor la comunicarea agendei de lucru a Guvernului, că aceasta este publicată pe site-ul Guvernului, dar şi că. "în cazul în care pe agenda ședinței Guvernului vor fi proiecte de acte normative referitoare la «probleme de interes național privind politica externă, apărarea țării, asigurarea ordinii publice», în conformitate cu textul constituțional invocat, vă vom semnala acest lucru".

Digi 24 constată că scrisoarea deschisă trimisă acum premierului de către Klaus Iohannis vizează tocmai un subiect de politică externă - ieşirea Marii Britanii din UE. Un subiect de interes naţional, sugerează Iohannis în scrisoare, din moment ce afectează cel puţin 400.000 de cetăţeni români şi are implicaţii în ceea ce priveşte viitorul Uniunii Europene, în care România este membru. Atfel spus, preşedintelui nu îi va putea fi împiedicat accesul la dezbaterile din Guvern.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
@crisdumi
daca tot vrei actiune, eu zic sa il intrebe si pe dragnea cand da inapoi cei 20 mil euro dovediti de olaf ca au fost deturnati din bani europeni si pe care guvernul i-a returnat deja la UE de la mine si de la tine. ce zici?
Postat 19 Decembrie 2018, 10:06 de User anonimizat
!!!
Mă voi strădui...dacă scrii PSD-ESCU e și cu majuscule, e și coerent și e pe subiect!
Postat 19 Decembrie 2018, 06:59 de prostea
La datorie
Inca un comment tăiat...era despre D-na Carmen....english teacher!
Postat 18 Decembrie 2018, 18:57 de prostea
RE: La datorie
Învaţă să scrii coerent, logic, la subiect şi fără majuscule!
Postat 18 Decembrie 2018, 22:22 de Moderator
Să facă bine și să meargă, chiar invitat oficial ...
... iar ministrul de finanțe să-l întrebe, tot la 5 minute, când vine neterminatul de președinte cu banii din chiriile puse pe niște imobile furate prin Sibiu !?!
Postat 18 Decembrie 2018, 17:17 de CrisDumi
Pinonel
Nu vezi că PSD-ESCU subminează tara?
Postat 18 Decembrie 2018, 15:48 de Sandu1206
.........
Johannis, chiar profesor de fizica fiind, ar putea lua exemplu de la Boris Elțîn de cum se rezolva conflictul ,,constitutional" presedinte vs guvern/parlament: cu cateva lovituri trase de tunurile de pe tancuri! De atat a fost nevoie ca Ruțkoi si Hazbulatov, un fel de dragnea si tariceanu, sa se predea. Trasul cu tunul nu e o mare problema, la cat e hardughia aia o nimereste si un orb, problema sunt chiar tunurile! Are Johannis macar un tanc, doua carora sa le comande si care sa execute ordinul?! Nu stiu, intreb! P.S. Jandarmeria se pare ca are tancuri....
Postat 18 Decembrie 2018, 15:04 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON