URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Februarie 2018, 23:00

Iohannis o apără pe Kovesi: „Nişte penali fac o încercare disperată să atace şi să discrediteze DNA”

Iohannis o apără pe Kovesi: „Nişte penali fac o încercare disperată să atace şi să discrediteze DNA” foto: Naţional
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Președintele Klaus Iohannis a declarat că, din punctul său de vedere, "nişte penali fac o încercare disperată să atace şi să discrediteze DNA şi conducerea DNA". El a subliniat că acest atac îi confirmă că "DNA face o treabă bună".

"Din punctul meu de vedere, lucrurile se pot rezuma la puţine cuvinte: nişte penali fac o încercare disperată să atace şi să discrediteze DNA şi conducerea DNA. După părerea mea, această încercare e jalnică şi neconvingătoare, iar opinia mea despre munca DNA o cunoaşteţi, dar îmi face plăcere să o repet. După părerea mea, DNA şi conducerea DNA fac o treabă foarte bună, iar acest atac, sau încercare de atac din partea unor penali e de natură să îmi confirme că DNA face o treabă bună”, a spus preşedintele.

Iohannis a mai spus că s-a întâlnit, joi, cu premierul Viorica Dăncilă şi şeful PSD, Liviu Dragnea, cu care a abordat inclusiv problema atacurilor la adresa DNA. 

“Am discutat şi despre justiţie şi mi-am exprimat şi nemulţumirea că există un nou scandal legat de justiţie, legat de DNA, în spaţiul public. Doamna prim-ministru mi-a relatat foarte pe scurt că a avut o discuţie cu Tudorel Toader, căruia îi lasă mână liberă în ce priveşte această chestiune vizavi de DNA şi la puţin timp după aceea aţi putut urmări poziţia ministrului, care ne-a informat că ne va informa". 

Ministrul Justiţiei, a cărui opinie legată de revocarea şefei DNA era aşteptată joi, după ce a fost chemat de premier intempestiv din Japnoia, a avut o ieşire publică surpinzătoare, prin care a amânat încă o dată acest verdict.

“Înainte de a accepta demnititatea de ministru al Justiției, am discutat cu liderii coaliției. Am primit garanții de neimplicare a factorului politic în deciziile pe care le voi lua, ceea ce s-a respectat și se respectă. Astăzi, înaintea ședinței de Guvern am avut o întrevedere cu doamna prim-ministru referitoare la evaluarea Ministerului Public, solicitându-mi să comunic public rezultatul evaluării, indiferent care vor fi acestea. Potrivit legii, voi prezenta în camerele reunite ale Parlamentului raportul privind activitatea desfășurată la nivelul Ministerului Public, la nivelul DNA, la nivelul DIICOT. Prezentarea respectivului raport va avea loc joi viitore”, a declarat Toader.

Schimbarea de optică ar putea fi legată de intervenţia lui Klaus Iohannis, care a declarat joi seara că nu vede motive de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, iar dacă ministrul justiţiei ar cere revocarea ar trebui să vină „extrem-extrem de bine documentat”.

„Asta cu revocarea constat că e o procupare intensă în spaţiul public. Momentan nu văd motive de revocare, dar s-ar putea să existe unele pe care nu le cunosc eu şi pe care le cunoaşte ministrul Justiţiei. În acest caz, domnul ministru al Justiţiei ar veni extrem, extrem de bine documentat dacă ar face o astfel de propunere. Acum nu cunosc motive de revocare. Cum s-a aflat că nu a existat niciun control la DNA în afara celui din vara anulu trecut, nu a existat nicio discuţie la nivelul DNA, m-ar surprinde ca cvasi-peste noapte să apară motive serioase şi bine fundamentate pentru o ipotetică solicitare de revocare”, a declarat Klaus Iohannis, răspunzând unei întrebări a jurnaliştilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Necesitate!
Toti ...SUFRAGERISTII..trebuiau arestati impreuna cu basssul kior!Ce se intimpla acum este consecinta domniei de 10 ani a marinarului securist...!Doare adevarul??????
Postat 19 Februarie 2018, 08:42 de grigore
AMR 21 ! DE LUNI !
Așa cred ! Așa sper !
Postat 17 Februarie 2018, 13:01 de TDS
Rumanu
Așa-i cum zici. PSD-istii sunt cei mai puțin corupti.
Postat 17 Februarie 2018, 12:07 de Sandu1201
WinDos-ul garii
Ce legatura are comentariul tau cu primarul????
Postat 16 Februarie 2018, 10:06 de Sandu1201
Daca DNA si-ar face treaba ca o institutie de drept ...
... edilul sef de la Oradea era deja incarcerat !?!
Postat 16 Februarie 2018, 09:09 de WinDos
"Primul penal" al tarii si-a incheiat astfel scurta-i perioada de mandat ... restul fiind vacantă mentala !?!
Padurile se taie in continuare pentru export, bancile continua sa nu plateasca impozit pe filiale, colonia produce gaze pe care sa le dea vecinilor si sa creasca toate preturile de pe piata, etc, etc !?! Jenanta tara, unde omul nici nu conteaza in fata ignorantei ajunse sa fie de nivel national !?!
Postat 16 Februarie 2018, 09:08 de WinDos
Kovesi
Cel mai bun fenomen din magistratura de la Antonescu incoace. Doamne, tine-o tare sa isi poata face treaba asa cum stie ea mai bine. Sa ii vedem pe penali la munca in folosul comunitatii. Jur, pe sectorul lui mang o sa ma plimb zilnic cu camera foto sa urmaresc si scamele ce le-ar rata. Idem pastor si anonimul (tot ii uit numele asa de neinteresant e, da is aia 3 cu autoutilitarele suberb 4x4).
Postat 16 Februarie 2018, 06:45 de poiu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON