URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Iulie 2019, 15:45

Iohannis cere desfiinţarea Secţiei Speciale de anchetare a magistraţilor: Guvernul a primit un nou cartonaş roşu

Iohannis cere desfiinţarea Secţiei Speciale de anchetare a magistraţilor: Guvernul a primit un nou cartonaş roşu foto: precidency.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat, miercuri, Guvernului PSD-ALDE desfiinţarea Secţiei Speciale de anchetare a magistraţilor, după ce, înainte cu o zi GRECO arăta că recomandarea de a se renunţa la înfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie a fost complet ignorată şi a insistat că această secţie - văzută ca o anomalie - trebuie desfiinţată.

În esenţă, într-o declaraţie făcută la Palatul Cotroceni, Iohannis a cerut Executivului să vină cu o iniţiativă legislativă pentru a corecta legile justiţiei şi legislaţia penală şi "anomalia" care este Secţia specială de anchetare a magistraţilor. Preşedintele a precizat că decizia va aparţine Parlamentului, dar Guvernul trebuie să aibă această iniţiativă, arată HotNews.ro.

Portrivit sursei citate, Iohannis a spus că, prin rapoartele GRECO, Guvernul PSD-ALDE a primit "un nou cartonaş roşu" din partea forurilor europene legat de justiţie, care se înscrie în aceeaşi linie cu raportul MCV şi cu recomandările Comisiei de la Veneţia. 

"Guvernul PSD-ALDE a primit un nou cartonaş roşu, de această dată de la organismul anticorupţie al Consiliului Europei, aşa-numitul GRECO. Concluziile celor două Rapoarte ale Grupului Statelor împotriva Corupţiei, prescurtat GRECO, adoptate la data de 21 iunie şi publicate ieri, cu o întârziere semnificativă, de către Guvern, arată, încă o dată, multiplele prejudicii aduse de guvernarea PSD-ALDE în ultimii doi ani prin modificarea legilor justiţiei şi a legislaţiei penale", a declarat Iohannis, conform sursei citate.

El a acuzat că PSD-ALDE ignoră toate aceste avertismente, care arată că "direcţia în care vor ei să îndrepte România este greşită".

"Dacă Guvernul PSD-ALDE îşi permite însă să ignore voinţa propriilor cetăţeni, nu este de mirare că doar 4 dintre cele 13 recomandări GRECO au fost apreciate ca fiind implementate satisfăcător", a mai arătat Iohannis.

De asemenea, arată sursa citată, preşedintele a cerut Cabinetului condus de Viorica Dăncilă "să iniţieze cu celeritate" un proiect de lege care să conţină măsurile necesare pentru "reaşezarea legislaţiei în concordanţă cu statul de drept, cu voinţa populară şi în acord cu recomandările organismelor europene".

Şeful statului a mai spus că acestui demers trebuie să i se alăture şi Consiliul Superior al Magistraturii, ca garant al independenţei justiţiei.

Citiţi şi articolul "Rapoarte critice privind Justiţia: GRECO cere ca Secţia specială de investigare a magistraţilor să fie desfiinţată"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Toate relele din țara asta vin de la "împărțirea dreptății" și "aplicarea corectă a legilor" !?!
Împărțeala și aplicarea, în acest sens, sunt atribuții ce aparțin de sistemul juridic !?! Cum e acest sistem ... așa e și "dreptatea" !?! Nedreptatea este "punctul forte" al societății românești ... ce vine de la cei ce ocupă pozițiile de magistrați, procurori și mai ales de judecători !?! În concluzie, sistemul juridic este slab funcțional, incorect construit și ... profund corupt d.p.v. structural !?! Așadar, Johannis este un simbol-mediator al acestei corupții, pentru că nu vrea "curățarea" sistemului judiciar și garantarea, astfel, a "independenței justiției" !?! "Primul escroc imobiliar al țării" insistă în exprimarea frânturilor sale de logică ... pentru că nu vrea să dea banii înapoi, pe care îi datorează românilor și, astfel, se transformă în "marioneta" corupților acestei țări !?!
Postat 11 Iulie 2019, 09:38 de CrisDumi
lege
jos labele de pe justitie Johanis!
Postat 10 Iulie 2019, 16:24 de Fradi
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON