URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Martie 2019, 14:56

Incident în avion: TAROM a minţit, încercând să ascundă că aeronava Bucureşti-Baia Mare a avut probleme tehnice grave!

Incident în avion: TAROM a minţit, încercând să ascundă că aeronava Bucureşti-Baia Mare a avut probleme tehnice grave! sursa foto: libertatea.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pasagerii unei curse Bucureşti-Baia Mare au trecut prin momente groaznice la bordul unui ATR al companiei TAROM. Aeronava a fost nevoită să aterizeze, marţi, la Cluj, din cauza unei probleme tehnice serioase, pe care reprezentanţii companiei au încercat să o ascundă, dând vina pe condiţiile meteo. Minciuna a fost dezvăluită în acest sfârșit de săptămână de jurnaliştii de la Libertatea, care au obţinut raportul de zbor.

Potrivit sursei citate, cei 34 de pasageri îmbarcaţi la Bucureşti ar fi trebuit să ajungă în Baia Mare marţi, în jurul orei 8.30, însă, la o jumătate de oră după decolare au apărut probleme. 

"Am observat că avionul mergea cu o înclinaţie permanentă pe partea stângă. După 10 minute, am fost anunţaţi de comandant că avionul are o defecţiune, o problemă tehnică şi va trebui să aterizăm de urgenţă la Cluj-Napoca", a povestit pentru Libertatea unul dintre pasageri, Geani Mitroi.

"Ne-a anunţat pilotul în mod concret că există o defecţiune tehnică şi trebuie să aterizeze la Cluj-Napoca. Am realizat că survolăm de ceva vreme Aeroportul Târgu Mureş şi era un zbor destul de dezordonat. Urca, cobora, dădea cercuri. Apoi a fost al doilea anunţ în care ne-a anunţat că defecţiunea tehnică s-a rezolvat, dar că procedura impune aterizarea la Cluj-Napoca", a povestit şi fostul ministru al muncii, Dragoş Pîslaru, aflat în acelaşi avion.

Pasagerii s-au panicat, iar la un moment dat, în timpul zborului, unii chiar și-au deschis telefoanele pentru a-şi anunţa familiile că aeronava are o problemă tehnică. "Au fost nişte momente groaznice", a mai spus Geani Mitroi.

Vremea, bat-o vina

La aterizarea în Cluj-Napoca, TAROM a pus la dispoziţia pasagerilor un autocar către Baia Mare.

Iniţial, compania aeriană a anunţat, printr-un comunicat, că aeronava a întâmpinat dificultăți din motive de "condiţii meteo nefavorabile". Jurnaliştii de la Libertatea au investigat, însă, povestea. Şi aşa au prins TAROM cu minciuna. "Ce nu a spus însă este faptul că temperaturile scăzute au blocat maneta de putere a avionului – adică, acesta nu mai putea accelera sau decelera, pentru a se pregăti de aterizare. Cauza acestui blocaj a fost lipsa lubrifierii suficiente a unor cabluri din motor. Următoarea lubrifiere a cablurilor era programată de echipa tehnică la finalul lunii martie. Temperaturile scăzute au grăbit însă problemele", arată Libertatea.

Abia la întrebările ziarului, care a intrat în posesia raportului tehnic, compania naţională a recunoscut că avionul ATR42, de pe cursa Bucureşti-Baia Mare, a aterizat pentru că i s-a blocat maneta de putere a aeronavei.

"Când am dat comunicatul şi informaţia, eu nu aveam detaliile la care faceţi referire", a declarat purtătorul de cuvânt al TAROM, Cristian Blană. Întrebat de ce nu a revenit cu informaţii complete atunci când le-a aflat, purtătorul de cuvânt nu a dat un răspuns convingător, susţinând că de vină ar fi… ocuparea agendei publice cu alte subiecte. 

Pasagerii au, însă, o altă variantă, şi acuză o tentativă de muşamalizare, ca să nu li se dea despăgubiri pentru întârziere. Libertatea mai notează că, potrivit Directivei Europene pentru Drepturile Pasagerilor, pentru întârzieri de peste 3 ore, dată fiind distanţa la care a avut loc acest zbor, pasagerii ar putea primi 250 de euro. Despăgubirile nu se oferă, însă, dacă întârzierea a fost provocată de circumstanţe precum condiţiile meteo nefavorabile.

"Anunţul de la TAROM spune că este o chestiune de vreme. Acest anunţ pare să fie dat ca să nu poată pasagerii să facă acel claim. Mi se pare o mare măgărie şi aşa ceva nu se face", a spus Dragoş Pîslaru. 

Totuși, TAROM promite că pasagerii vor fi despăgubiţi. Rămâne de văzut dacă se va ține de cuvânt.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
mintit?
tarom a mintit ? Mi se pare un pleonasm. E ca si cum ai spune psd a mintit. Nu este adevarat. Noi nu am inteles corect.
Postat 18 Martie 2019, 13:27 de oradea_mea_si_a_ta
Oare asa o fi ?
Poate chiar a fost o problema de comunicare intre cel care a dat comunicatul de presa si cei din departamentul tehnic. Anyway, tot ale Tarom au fost si aeronavele noi care s-au prabusit in ultima jumatate de an, pe planeta ? Daca tot comparam, compania cu cele mai mari intarzieri (cel putin din zona UE), este Wizzair. Este un fapt cunoscut. E oficial.
Postat 17 Martie 2019, 20:26 de Alcor
Tarom...
Tarom are probleme de mult timp...oameni slab pregatiti au dus aeronavele in pragul prăpastiei...avioane veci, cârpite si degradare, asta are Tarom din pacate.
Postat 17 Martie 2019, 15:04 de Adrian_Preda
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON