URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Februarie 2019, 12:37

Încă un medic fals, descoperit într-un spital de stat: O tânără de 30 de ani făcea operaţii ginecologice!

Încă un medic fals, descoperit într-un spital de stat: O tânără de 30 de ani făcea operaţii ginecologice! foto: captură video
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Descoperiri tot mai şocante, făcute de jurnaliştii de la Libertatea. Un nou medic a fost depistat că profesează într-un spital de stat, cu o diplomă grosolan falsificată! De data aceasta este vorba despre o tânără de 30 de ani cu care există filmări în blocul operator ginecologic, când coase o pacientă.

Cu o diplomă falsificată şi pe baza unui contract de "voluntar cu activitate medicală", fără parafă de la DSP şi fără niciun aviz de la Colegiul Medicilor, dar protejată de conducerea spitalului, dr. Raluca Daniela Bîrsan a lucrat un deceniu cu pacienţii, arată Libertatea.

De 10 ani aceasta lucrează la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ilfov, care e plasat în Bucureşti, în apropierea Spitalului Monza, clinica privată unde a practicat falsul medic Matteo Politi.

Bolnavii şi ceilalţi medici o ştiau drept rezidentă, aşa cum se şi prezintă. Deşi ea susţine că "nu am profesat, nu am făcut decât să observ, ca voluntar", există filmări cu falsul medic în blocul operator ginecologic, când coase o pacientă. De altfel, libertatea publică și filmulețul cu pricina.

"Raluca Daniela Bîrsan se comportă ca un medic, se prezintă pacienţilor ca un medic, face gărzi, câteodată singură chiar, fără doctorul Dragu, cel care a fost până de curând şef de secţie la Ginecologie", a povestit, pentru Libertatea, una dintre asistentele din spitalul public.

"Doar am servit instrumentarul şi pensele", a susţinut Raluca Daniela Bîrsan pentru Libertatea, chestionată în legătură cu filmulețul din sala de operații.

Rugată să spună ce studii medicale are, Raluca Daniela Bîrsan pretinde că "am absolvit UMF în 2013" şi a pus la dispoziţia ziarului Libertatea o diplomă cu numele său. Diploma "de absolventă" se află şi în dosarul depus de ea la Spitalul Judeţean Ilfov. La solicitarea redacţiei, Universitatea de Medicină şi Farmacie a căutat-o după CNP pe Raluca Daniela Bîrsan, "doctorul" în vârstă de 30 de ani, în baza de date a absolvenţilor.

"Nu este absolventa noastră, iar diploma arată ca un fals, după mai multe repere!", afirmă Cătălin Cîrstoiu, decanul Facultăţii de Medicină de la UMF Carol Davila. Surse din spital susţin că Raluca Daniela Bîrsan nu are nici măcar Bacalaureatul, exact ca Matteo Politi", se spune în articol.

Libertatea mai notează că, după ce ziarul a pus întrebări Spitalului Ilfov, managerul Arghir Vasile Ciobotaru a întrerupt contractul cu Raluca Daniela Bîrsan, a dat vina pe "şefii de secţie" şi a dat afară reporterii din spital cu trei oameni de ordine.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
excalibur
Taci din gură . PSD a lăsat asta sa se întâmple după '89.
Postat 12 Februarie 2019, 23:34 de Sandu1206
dan1977
Cretin revizionist, ai putea sa "emigrezi" in ungaria. Acolo e si mai multa coruptie. Nu o spun eu. O spun toate institutiile europene, si o spun ungurii din ungaria, nu ciuri-buri, cretini revizionisti d'astia ca tine.
Postat 12 Februarie 2019, 20:31 de Alcor
Autorizatii si diplome
E bine ca psd-ul a golit puscariile de criminali,violatori si tilhari. E vremea sa intre la pirnaie falsi doctori,zugravi,faiantori,timplari mobilier pal,montatori de podele laminate,electricieni in urma carora iau foc mansarde,instalatori ,patiseri care vind pe facebook,vinzatori la fastfood fara cursuri de igiena si prepararea hranei.Pasul 2 va fi taxarea suplimentara a magazinelor doityourself pentru incurajarea practicarii acestor meserii fara drept.Pasul 3 va fi interzicerea prepararii hranei in conditii necorespunzatoare acasa (in regim homemade).Pasul 4 va fi semnarea unor protocoale intre anaf si miile de inspectori bugetati pentru depistarea tuturor celor ce practica :"exercitarea fără drept a unei profesii sau a unei activități". Pasul 5 va fi indreptat asupra mamelor care alapteaza si cresc copii fara nici o calificare in acest sens...problema in curs de rezolvare (Un nou proiect de lege adresat proaspetelor mămici a fost prezentat în Senat și prevede obligativitatea instruirii tuturor celor care aduc pe lume un copil, chiar înainte de a părăsi maternitatea)
Postat 12 Februarie 2019, 19:23 de excalibur
???
Cum este posibil, ca medicii care au studiile facute la zi, in institutii legale, sa greseasca in cazul unor operatii, sau a diagnosticarii? Malpraxisul este pedepsit la nivele aproape de zero, si plus de asta mai avem si medici, ''doctori'', falsi.
Postat 12 Februarie 2019, 16:14 de Maricel
Mafia din spitalele tarii
Vai mama noastra cat putem fi de corupti daca si medici falsi avem...va dati seama ca in toate institutiile statului exista persoane care sunt angajate pe acte false...vai de tara asta...nu'si mai recapata demnitatea inveci Eu m am hotarat sa emigrez in cateva luni pt ca asa ceva nu exista pe glob..corupti pana in maduva oaselor
Postat 12 Februarie 2019, 15:44 de Dan1977
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON