URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 August 2019, 18:16

Încă doi candidaţi la prezidenţiale: actorul Mircea Diaconu şi fostul ministru Theodor Paleologu

Încă doi candidaţi la prezidenţiale: actorul Mircea Diaconu şi fostul ministru Theodor Paleologu foto: adevarul.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce înainte cu o zi premierul Viorica Dăncilă, totodată preşedinte al Partidului Social Democrat, a fost desemnată candidat al PSD pentru alegerile prezidenţiale, duminică, şi-au anunţat intenţia să candideze şi actorul Mircea Diaconu şi fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu.

Barna m-a convins

Theodor Paleologu (foto dreapta), fost parlamentar PDL şi ministru al culturii în Guvernarea Boc, a fost desemnat, duminică, candidatul PMP la alegerile prezidenţiale.

"Îmi propun să fac din această campanie electorală ceva cu totul nou, anume un imens exerciţiu pedagogic la scara întregii naţiuni. Vor fi cursuri pro-bono la scară naţională şi convingerea mea este că totul începe şi se termină cu educaţia. Educaţia va fi una dintre marile mele teme de campanie. Eu consider că e destul de ruşinos faptul că doi foşti profesori nu sunt în stare să vorbească fără fiţuici, anume citesc prost texte proaste scrise de consilieri proşti. De aceea am considerat că e important să mă implic. Nu aveam această dorinţă iniţial, dar am considerat că trebuie să o fac pentru că e vorba de cum ne prezentăm faţă de noi înşine, dacă ne convine ca disputa să fie în ultimă instanţă între două persoane care nu au cu adevărat autonomie şi anvergura necesară pentru funcţia de preşedinte al României", a declarat Theodor Paleologu, la finalul şedinţei Colegiului Naţional al PMP, potrivit Digi24.

El a adăugat că "niciodată PSD nu a avut un candidat atât de slab şi cred că este important să întoarcem această foaie".

Între altele, Paleologu a declarat și că dacă USR-PLUS ar fi venit cu un candidat mai bun nu ar fi ezitat să îl susţină, însă nu e cazul. El a adăugat că l-ar pune pe Dan Barna pe un post de ministru, pentru că e un tip "simpatic". "Pe mine m-a convins Barna să candidez. Dacă ar fi fost Cioloş nu aş fi candidat. Viaţa mea e dedicată casei, fundaţiei, cursurilor. O să mă întrebaţi ce m-a apucat. Dacă ar fi fost un alt candidat mai bun din partea USR-PLUS nu aş fi ezitat să îl susţin, dar nu e cazul. Nu aş vrea să se supere Dan Barna. Oricând l-aş numi pe un post de ministru, dar e important pentru preşedinte să cunoşti Constituţia, să ai o bună experienţă internaţională şi diplomatică. Poate o va dobândi, sunt dispus să îl ajut", a declarat Theodor Paleologu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Candidat la Ateneu

Tot duminică şi-a anunţat candidatura şi actorul Mircea Diaconu, pe treptele Ateneului Român. Acesta a spus că intenţionează să candideze la alegerile prezidenţiale şi că vrea să discute "cu toată lumea" pentru sprijin.

"Intenţia mea este de a încerca să candidez la prezidenţiale. Azi doar spun că aş încerca pentru că sunt suficient de enervat, de nemulţumit şi simt că e nevoie de asta. Faptul că vreau nu înseamnă că şi pot. Trebuie să strâng 200.000 de semnături, aproape imposibil. Fără un sprijin din partea oricui, cetăţenilor, asociaţii de toate felurile. În 2014, am cerut acelaşi gen de sprijin care a venit de la cetăţeni. Posibil ca din nou acum, cerând sprijinul, să se reactiveze această imensă masă de oameni. Există o formă de solidaritate cetăţenească", a anunţat Mircea Diaconu, potrivit Digi24.

Actorul a mai spus că nu "îl recomandă nimica" pentru această funcție și că este "un om banal, cel mai banal om din România": "Nu mă recomandă nimic pentru funcţia de preşedinte, sunt un om banal, am doar două nume".

Adevărul.ro notează că, potrivit unor surse politice, Mircea Diaconu ar urma să fie susţinut de viitoarea alianţă politică formată dintre Pro România şi ALDE. Astfel, candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu pentru Cotroceni este pusă sub semnul întrebării. Liderul ProRomnia, Victor Ponta, ar vrea mai degrabă ca cele două partide să susţină un candidat independent, care să rupă voturi şi de la PSD, dar şi de pe dreapta scenei politice. Întrebat dacă negociază cu ProRomânia, Mircea Diaconu a răspuns: "Ce să negociez? Nu negociez. Eu cer sprijin pentru un vis. Sunt fericit să vină orice grupare alături de mine. Eu vorbesc cu toată lumea: de la puşcăriaşi până la dirijorul Ateneului".

Tot Adevărul notează că şi deputatul PSD Liviu Pleşoianu şi-a anunţat candidatura ca independent, în condiţiile în care PSD merge pe mâna premierului Viorica Dăncilă. Pleşoianu speră că va fi susţinut de o parte din electoratul social-democrat, dezamăgit de guvernare.

De asemenea, actorul Florin Călinescu, recent intrat în politică şi preşedinte al Partidului Verde, a lăsat să se înţeleagă că nu ar zice nu la candidatură. "Dacă un milion de români, prin diverse mijloace spun: «Nene, dacă nu te bagi îţi rupem picioarele. Marş acolo!», atunci mă bag", a spus Florin Călinescu la Digi 24.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Candidatii ideali
Alaturi de dnul. Cumpanasu, acesti doi stimabili reprezinta culmea penibilului, excluzind-o aici pe domna Dancila, care are in spate totusi un partid “puternic”. Regretul meu maxim este ca nu poate candida domnul Dan Diaconescu, asa am fi fost intradevar de rasul intregii lumi, dupa ce le-am demonstrat ca un analfabet poate ajunge europarlamentar (Gigi Becali). Orice se poate cumpara in aceasta lume, mai putin inteligenta.
Postat 30 August 2019, 21:08 de danny6
mascarici
doar mascaricii mai lipseau din mascarada traita de Romania in ultimii 30 ani. Oameni goi, care nu pot oferi nimic, dar care vorbesc lacrimogen pt a induiosa oamenii slabi de inger. Avem ceea ce meritam, adica ceea ce alegem ...
Postat 26 August 2019, 11:10 de oradea_mea_si_a_ta
PCR transpartinic. Ep.: ”Buletin de București” - noiembrie 2019? O reeditare necesara!
I. "Ce să negociez? Nu negociez. Eu cer sprijin pentru un vis. Sunt fericit să vină orice grupare alături de mine. Eu vorbesc cu toată lumea: de la puşcăriaşi până la dirijorul Ateneului". 1. Este timpul ca națiunea română să trimită la Palatul Cotroceni un Preşedinte model Mircea Diaconu; 2. Este timpul ca vremea unor locatari vremelnici ...şi (cam) ”toxici” pentru România ca: tovii Nelu, ”Ţapu”, ”Petrov”, sau Herr ”Ghinion” să apună! II. Ce binecuvântare pentru România reală ar fi să avem un Tur II la Prezidențialele din noiembrie 2019 între Mircea Diaconu şi Ramona Ioana Bruynseels (PPUSL), sau între Mircea Diaconu și Liviu Pleşoianu! PS ”Doar adevărul ne poate vindeca!” – Oana Zamfir [Antena 3]. Și de ”Elenele Ceauşescu” (mai ales clonele masculine), ”Petrovii” și discipolii preacu()viosului Tokes din politica românească!
Postat 26 August 2019, 00:39 de stefan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON