URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Decembrie 2017, 10:00

În mai multe oraşe din România au apărut panouri publicitare anti-vaccinare. Arafat: Sunt un atentat la sănătatea publică

În mai multe oraşe din România au apărut panouri publicitare anti-vaccinare. Arafat: Sunt un atentat la sănătatea publică sursa foto: Facebook / Raed Arafat
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Secretarul de stat Raed Arafat spune că la Braşov, la Cluj şi Iaşi au apărut panouri publicitare cu mesaje împotriva vaccinării. O fotografie cu un astfel de panou a fost postată pe pagina de Facebook a oficialului. Pe panou scrie: "Vaccinurile nu sunt sigure! Citeşte prospectele! Informează-te! Cunoaşte riscurile!". 

În opinia lui Arafat, aceste panouri sunt "un atentat la sănătatea publică" şi "subminează toate eforturile din ultimele luni prin care se încearcă creşterea numărului copiilor vaccinaţi în România şi prevenirea tragediilor precum cele din ultima perioadă cauzate de rujeolă, care a avut efectele cele mai grave asupra copiilor nevaccinaţi".

"Acest panou publicitar a apărut la Braşov acum două zile. Panouri similare au apărut la Iaşi şi Cluj. Înţeleg că este o campanie de “informare”, sau mai bine zis de dezinformare, asupra faptului că vaccinurile nu sunt sigure. Oare lipsa vaccinării este mai sigură? Celor care încearcă prin orice metodă să transmită omului de rând că vaccinurile nu sunt sigure le spun că lipsa vaccinării poate ucide chiar, sau cel puţin să lase copilul cu invaliditate pe viaţă. Uitaţi-vă la ce s-a întâmplat cu copiii afectaţi de rujeolă. Lipsă vaccinării a fost unul din cauzele principale a formei grave a bolii la copiii nevaccinaţi şi a decesului unora dintre ei", a scris pe Facebook secretarul de stat. 

Caracterizând campania drept una "diabolică", Arafat a mai spus că acest mesaj "direct, fals şi periculos" va submina toate eforturile din ultimele luni pentru creşterea numărului copiilor vaccinaţi în România şi prevenirea tragediilor.

"Mai vrea cineva să vadă copii mutilaţi în urma poliomielitei? Sau mai vrea cineva să reapară o boală precum variola? (...) Cei care concep astfel de campanii, foarte bine gândite de altfel, trebuie să fie responsabilizaţi, din punctul meu de vedere, cel puţin aducându-i la o dezbatere adevărată în faţa publicului, având prezenţi experţii adevăraţi în domeniul bolilor infecţioase şi al epidemiologiei ca să explice cum stau lucrurile şi cu ce se joacă în final - cu viaţa copiilor şi cu siguranţa populaţiei!", a mai scris Raed Arafat.

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
?!
Am citit ce scrie pe panou si sunt de acord intru totul de acord cu acele sfaturi! Nimic din ce scrie acolo nu poate fi combatut nici de cei mai infocati sustinatori ai vaccinarii! Care e problema, ca ti se spune sa te informezi?! Ca te avertizeaza asupra riscurilor?! Dar cum te-ar vrea guvernantii, de la noi si de aiurea, prost si usor de manipulat?! Asta se stie!
Postat 01 Ianuarie 2018, 13:30 de pinonel
Vai si amar
Toti copii trebuie vaccinati, altfel ne intoarcem in sec16 la ciuma si ebola
Postat 01 Ianuarie 2018, 01:35 de Sandu1201
@detectiv
numai imi dai dreptate :) ... sa stii ca nu toti romanii sunt retarzi ca tine, adica pupatori de icoane = inculti = analfabeti stiintific :D
Postat 31 Decembrie 2017, 21:50 de sasi
Dictatura continua...
Atat timp cat orice nebun are dreptul sa insulte un neam intreg (si ma refer la neamul romanesc, care a dainuit indiscutabil doar pt ca este crestin, cu valori puternice) cu dejectii verbale de genul "tara pupatorilor de icoane, prosti, inculti stiintific", oare de ce nu as avea si eu dreptul sa aleg binele copilului meu? Oare cu ce sunt mai prejos decat ministrul Bodog sau decat alti zeci de parlamentari absolut inculti, pusi la conducerea sistemului sanatatii, fara nici un fel de pregatire, care executa intocmai ordinele venite de sus, care transforma poporul roman in cobai. Internetul este singura unealta accesibila si prostovanilor, care daca ar trebui sa sustina cu argumente solide pozitia lor, ar balbai continuu, nu ar avea capacitatea de a dialoga sub nici o forma. Stimate @sasi, de cand si pana cand ai tu dreptul sa imi interzici dreptul la opinie, esti anti-constitutional. De cand iei decizii pt copii altora, esti cumva vreun zeu? Esti prost de bubui, habar nu ai ce contine un vaccin, habar nu ai cati copii au ajuns paralizati sau semi-paralizati numai in Bihor de pe urma unor vaccinuri. Esti atat de redus ca nu poti nici macar observa ca NU medicii promoveaza vaccinurile ci cei "de sus". Deci, in conditiile in care tu iti permiti sa adresezi unui parinte asemenea cuvinte jignitoare, cred ca meriti sa ajungi sa suferi de handicapul de care sufera atatia copii de pe urma vaccinarii. Ura ta impotriva a tot ce e normal, nu arata nimic altceva decat ca esti o epava sufleteasca, un frustrat absolut, un puscarias in libertate, un mort neingropat, care pute ingrozitor. Crede-ma ca daca tu sau altul ati atenta la siguranta copiilor mei, te-as zdrobi ca pe un vierme in doua secunde, tu nu esti parinte, de aceea nu intelegi ca in fata furiei unui parinte care isi apara copii esti ca in fata unui leu, esti o musca, intelegi ??? baiat de tastatura ce esti.
Postat 31 Decembrie 2017, 21:18 de detectiv
Corectie
Vaccinul e inutil daca nu ai de unde lua virusul.Concluzia ar fi sa fie vaccinati toti ceilalti,mai putin tu...O varianta ar fi obligativitatea pentru masele largi,destinate muncii capitaliste, fiind optional sau nerecomandat elitelor,celor cu stare materiala superioara sau detinatori de functii in societate. Sute de ani elitele foloseau vase si tacimuri de argint, care asigurau un efect antibiotic prin asimilarea ionilor de Ag.Cu timpul acumularea argintului determina cianoza pielii,ducind la o forma de discriminare datorata "singelui albastru"...posibil reptilian.
Postat 31 Decembrie 2017, 16:47 de excalibur
tara pupatorilor de icoane, prosti, inculti stiintific
Il citez pe Daniel Funeriu: "Opinia" anti-vaccin trebuie interzisă prin lege. Pentru că "opinia" referitoare la pericolul reprezentat de vaccinuri nu este susținută de niciun studiu. Singurele care spun asta sunt niște fraude grosolane. Dar această "opinie" aduce moarte. Vaccinurile aduc viața. Tot așa cum "opinia" pro nazistă e interzisă pentru că s-a demonstrat că aduce moarte, ar trebui interzisă "opinia" anti-vaccin. Care nu este o "opinie", ci o instigare la omor. M-am săturat ca toți nenorociții analfabeți științific să vină cu "păreri", pentru că, nu-i așa, toată lumea are dreptul la părere. Băbăieți: cine are părerea că 1+1 = 3 își exercită dreptul la cretinism, nu dreptul la părere. Și cine se ia după el... și mai și
Postat 31 Decembrie 2017, 14:47 de sasi
!!!!
@Sandu1201: Observ că am devenit un personaj central! Ce să fac, nimeni nu e perfect! Însă și eu sunt convins că nu ai luat toate vaccinurile! Și mă tem că nu mai e nimic de făcut...
Postat 31 Decembrie 2017, 13:25 de TDS
Bihoreanoradean
Fișa medicală arata ca le-am luat pe toate. La tine ce zice??
Postat 31 Decembrie 2017, 13:12 de Sandu1201
Reglementate prin lege
Atâta timp cât există un "pachet" de vaccinuri obligatorii, mi s-ar părea normal sa fie interzise astfel de panouri. Cât despre sandu cred că și lui îi lipsesc niste vaccinuri... A rămas cu "sechele"
Postat 31 Decembrie 2017, 11:17 de User anonimizat
CE chestie
O campanie marca TDS. Doar un destept ca el ar putea face asta. Si pe urma s-ar declara DESTEPTUL SATULUI
Postat 31 Decembrie 2017, 10:28 de Sandu1201
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON