URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Februarie 2019, 12:25

Impostor cu bisturiu! Un italian cu doar 8 clase a convins patru clinici din România că este medic şi a făcut zeci de operaţii

Impostor cu bisturiu! Un italian cu doar 8 clase a convins patru clinici din România că este medic şi a făcut zeci de operaţii sursa foto: a1.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un italian care are doar opt clase şi a fost condamnat în Italia la închisoare cu suspendare pentru că a minţit că este medic, a reuşit să convingă autorităţile româneşti să-i dea parafa de chirurg plastician!

Dezvăluirea a fost făcută marţi de jurnaliştii ziarului Libertatea, care arată că Matteo Politi a venit în România cu numele fals Matthew Mode şi cu o carte de vizită impresionantă. Clinica bucureşteană Prestige îl prezintă chiar ca „unul din cei mai buni chirurgi plasticieni din SUA”, iar la Spitalul privat Monza din Capitală, italianul era una dintre vedetele medicale la modă pe scena pretențioasă a VIP-urilor bucureștene. 

Din martie 2018 începând, Matthew Mode a operat în București, în patru clinici: Euromedical, Prestige, MH Medical Group și Monza, unde a făcut zeci de operații. El a primit aviz de la Ministerul Sănătății, mai exact de la Direcția de Sănătate Publică, după ce a prezentat o diplomă falsă de la facultatea de medicină din Priștina.

Culmea este că impostura lui Politi a fost depistată de asistentele cu care opera şi care au reclamat că medicul nu ştie să să-şi pună corect mănuşile când intră în sala de operaţii! Asistentele au sesizat medicilor suspiciunile și a fost anunțat Colegiul Medicilor București, care a făcut plângere la Parchetul General.

"Ne-am autosesizat pe 28.12.2018 cu privire la un posibil caz de exercitare fără drept a profesiei de medic de către persoana menționată de dumneavoastră. După verificările făcute în evidențele noastre și ale Colegiului Medicilor din România, la rândul nostru, în cursul lunii ianuarie, am sesizat organele de urmărire penală (...) Nici instituția noastră și nici Colegiul Medicilor din România, potrivit informării pe care am primit-o, nu au avizat ori autorizat respectiva persoană să practice profesia de medic pe teritoriul României. În ceea ce privește posibilele clinici cu care persoana respectivă a colaborat de-a lungul timpului și care au fost activitățile medicale desfășurate, această chestiune urmează să fie pe deplin lămurită de către organele îndrituite”, a fost răspunsul Colegiului Medicilor București către ziarul Libertatea.

Doctor "fabricat"

În Italia, Matteo Politi a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare, după mai mulți ani în care a mințit că este medic profitând că avea același nume de familie cu al unui cardiolog cu o reputație bună din Modena.

"Hoţul de identitate, devenit medic fără să facă liceul. Clonând viaţa unui medic real, şi-a bătut joc de pacienţi şi spitale timp de doi ani", titra La Stampa, în septembrie 2010. "Nu are nici măcar bacul, dar a păcălit şase spitale din patru regiuni că este medic şi a reuşit chiar să-şi deschidă propriul centru de estetică", scria şi cotidianul local Nuova Venezia.

El a scăpat de scandalul din Italia refugiindu-se în România, unde a trebuit doar să-şi schimbe numele şi să prezinte nişte acte false, şi a primit dreptul să opereze.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON