URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Februarie 2020, 18:48

Fostul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, prinsă în flagrant de DNA cu şpagă!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fostul ministru al Sănătăţii în guvernul PSD, Sorina Pintea, a fost prinsă, vineri seara, cu şpagă în biroul ei de manager al Spitalului de Urgenţă din Baia Mare.

Iniţial, Adevărul.ro a scris că femeia ar fi fost reţinută de DNA în urma unui flagrant. Ulterior, informaţia a fost corectată.

Digi24 informează că Sorina Pintea ar fi răspuns la telefon după apariţia informaţiilor şi a spus că nu a fost reţinută. Ulterior, ea şi-a închis telefonul.

Suma pe care fostul ministru în guvernul PSD ar fi primit-o ca şpagă ar fi de 120.000 lei, potrivit Adevărul.ro. Digi24.ro are informaţii că banii ar fi fost daţi pentru facilitarea unui contract de achiziţie a unor echipamente medicale care ar fi urmat să fie folosite în lupta cu coronavirusul.

Pintea a fost ministru al Sănătăţii din data de 29 ianuarie 2018, în Guvernul Dăncilă. Înainte, fusese aleasă senator în 2016 din partea PSD.

Ulterior, pe 4 februarie 2017 şi-a anunţat demisia din funcţia de senator, alegând să rămână în funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" din Baia Mare. 

UPDATE: 

DNA a confirmat că procurorii au desfăşurat un flagrant în biroul fostului ministru. "Este vorba despre un flagrant, care vizează o procedură de achiziţii publice. Acţiunea nu s-a încheiat încă. Persoana vizată va fi adusă la Bucureşti pentru audieri", au declarat reprezentanţii biroului de presă al DNA, pentru stiripesurse.ro. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
CrisDumi
Toți cei de care amintesc au făcut pe draq in orașul meu. Mi se rupe de ei și de tine...
Postat 29 Februarie 2020, 11:38 de Sandu2100
Sandu XXX, bețivanul de serviciu la postări ...
După ora/minutul la care apare comentariul și după textul dezlânat, cu sincope evidente de logică elementară în afara subiectului propriu-zis ... e clar că tipul bea la greu noaptea, e singur pe lume și frustrat, n-are un serviciu care să-i dea satisfacție și o direcție în viață, probabil e și suficient de urât cât să nu se uite femeile la el, fiind invidios că unii existăm strict în defavoarea lui !?! Culmea e că toți cei pe care îi amintește au făcut totuși ceva pentru orașul lor ... el fiind unicul nefolositor din toată pleiada !?!
Postat 29 Februarie 2020, 10:20 de CrisDumi
PLATONA adrian
Du-te amu și fa o sesizare la DNA. Că de 10 ani tot comentezi pe aici și nu se întâmplă nimic. Te lauzi că faci , că dregi. Ești varză mă , ești varză. Nici tu nu te bagi in seama. Candidează tu ca primar, fă ceva, ia-l și pe TDS cu tine, faceți un GangBag pt Oradea și apele pluviale, blocul Z3, îl pui pe EXCALIBUR ( aka viata_profana, mechanic, Nelu_Colonelu, Colonelu_Nelu, QpqDornq, vulpea, ) pe post de comentator valoros, CrisDumi e fara valoare, Pinonel e șef de echipă ( pe post de RCA ) . FA CEVA MĂ pt ORASUL TĂU, plantează un pom , un copac ....
Postat 29 Februarie 2020, 02:09 de Sandu2100
Extraordinar,fenomenal,senzational,.....DNA sau DIICOT,ce ati spune de un PNL-sit spagar,corupt,mafiot,...
..asa ceva este imposibil !!?? Directivele nu ne lasa...Dar.." Primăriei i s-a comunicat că e pasibilă de corecţie financiară de 100% din cauza unui viciu de achiziţie: firma care a făcut studiul de fezabilitate e şi în asocierea care a câştigat şi proiectarea şi execuţia. Viceprimarul Mălan: halucinant motiv, avem o mulţime de proiecte cu exact aceeași situaţie."Halucinant !!??Auzi ce spune domnul fost avocat Malan!! Halucinant pentru cine Malane ? Pentru gasca mafiota de praduit banii publici pe proiecte fara nicio noima,fara nicio utilitate publica,fara consultarea opiniei publice ? "Halucinant,doar noi tot asa o tinem de o vreme,cu toate proiectele....si nimeni,absolut nimeni(DNA, DIICOT..)....NIMIC".Deci totul este OK."Respectam linia partidului !!?? Noi dezvoltam, nu gandim !"
Postat 29 Februarie 2020, 01:00 de platona
Nu se poate...
Satana mai crede... nu io... Așa ceva este imposibil. Fake news!!!!!! Cum adică psdist sa i-a șpagă? Așa ceva nu se poate!!!! De fapt nu vad ce e așa senzațional in stirea asta... PSD Ist și medic = spagar
Postat 29 Februarie 2020, 00:16 de Coco77
PLATONA
DNA e pe felie, am înțeles că își mută sediul puțin mai sus la blocul Z3
Postat 28 Februarie 2020, 20:08 de Sandu2100
"Proiectul liniei noi(de tramvai,Calea Aradului), sub ameninţarea corecţiei de 100%."..DNA,ce ziceti,va bagati..?( Coruptia nu are culoare politica !!!)
" Primăriei i s-a comunicat că e pasibilă de corecţie financiară de 100% din cauza unui viciu de achiziţie: firma care a făcut studiul de fezabilitate e şi în asocierea care a câştigat şi proiectarea şi execuţia. Viceprimarul Mălan: halucinant motiv, avem o mulţime de proiecte cu exact aceeași situaţie."( BIHON Ştirile judeţului Bihor )
Postat 28 Februarie 2020, 19:42 de platona
Foarte bine!
Coruptia nu are culoare politica. Solutia ? Inchisoare si confiscarea averilor coruptilor.
Postat 28 Februarie 2020, 19:16 de 1011010
Bineînțeles
DNA are ceva cu PSD :::))) Felicitări DNA
Postat 28 Februarie 2020, 18:57 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON