URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 August 2018, 17:45

​Filmări din timpul "măcelului": Turişti israelieni scoşi din taxi de jandarmi şi bătuţi. Jandarmeriţa bătută a ieşit pe picioarele ei din mulţime spunând "fraţilor, unde dracu’ m-aţi dus?" (VIDEO)

​Filmări din timpul 'măcelului': Turişti israelieni scoşi din taxi de jandarmi şi bătuţi. Jandarmeriţa bătută a ieşit pe picioarele ei din mulţime spunând 'fraţilor, unde dracu’ m-aţi dus?' (VIDEO) (foto: Mediafax)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Jandarmii nu au bătut doar români, ci şi turişti israelieni în timpul protestului de vineri seara care s-a lăsat cu vărsare de sânge, ambasada Israelului reacţionând dur spunând că incidentul este "inacceptabil".

Noi filmări din acea seară arată că jandarmeriţa Ştefania, bătută de huligani, iese din mulţime pe propriile picioare, dar sprijinită de colegi. Femeia a fost filmată spunând "Fraţilor, unde dracu’ m-aţi dus!".

Ambasada Israelului: "E inacceptabil!"

Hotnews.ro scrie că mai mulţi turişti israelieni au fost scoşi din taxi şi loviţi de jandarmi în timpul intervenţiei de vineri, din zona Piaţa Victoriei, Ambasada Israelului în România calificând incidentul drept unul "inacceptabil şi extrem de serios".

"Având în vedere dovezile pe care le avem în acest moment, se pare că turişti israelieni nevinovati s-au aflat foarte aproape de locul unde s-au petrecut incidentele violente de vineri seara, în timp ce mergeau, cu un taxi, de la hotel, către un restaurant din Bucuresti. Au fost opriţi, traşi afară din masină si, în ciuda faptului că au arătat paşapoartele străine şi au explicat ca nu au nimic de a face cu evenimentele în curs, au fost batuti de către fortele de ordine. Consideram acest incident ca fiind inacceptabil si extrem de serios. Turistii israelieni care au avut de suferit de pe urma interventiei brutale vor depune plangere penala impotriva agresorilor", se arată într-un comunicat al Ambasadei.

Adina Florea de la Vice a surprins pe video intervenţia brutală a jandarmilor, postând imaginile pe Facebook, însoţite de comentariul: "lângă intersecţia dintre Mihalache şi dr. Felix Iacob. jandarmii zguduie un taxi şi apoi calcă pe cap oamenii dinăuntru, jandarmii îmbrâncesc jurnaliştii care filmează şi eu mă trezesc azvârlită trei metri de mână lungă a STATULUI ROMÂN".

"Unde dracu’ m-aţi dus?"

Jandarmeriţa Ştefania, în vârstă de 23 de ani, a fost filmată de reporterii Libertatea în timp ce ieşea din mulţime ajutată de colegi.

Tânăra merge pe picioare, flancată de doi colegi jandarmi şi protejată cu un scut, iar când ies din mulţime, le spune: "Fraţilor, unde dracu' m-aţi dus!". Filmarea a fost făcută la ora 23:14, la trei minute de la ordinul de intervenţie dat de prefectul Capitalei.

Femeia jandarm care a fost lovită de mai mulţi protestatari la mitingul din 10 august nu va fi externată luni deoarece atât ea, cât şi colegul ei acuză dureri de cap, iar medicii de la Spitalul Floreasca au decis să efectueze mai multe analize pentru a afla cauza acestor probleme.

"Din cauză că există aceste simptome şi la ea şi la colegul ei, dureri de cap, vom face unele analize în plus, un CT (computer tomograf, n.r.) şi după acestea vedem care va fi situaţia", a declarat Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al spitalului Floreasca.

Jandarmii au intervenit în forţă, în seara zilei de 10 august, cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă, în Piaţa Victoria, pentru a dispersa protestatarii aflaţi în faţa sediului Executivului. În acea noapte, au fost rănite peste 400 de persoane, între care şi doi jandarmi.  

VEZI VIDEO AICI!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
De obicei
....fetele sau femeiile militar ar fi bine locul lor să fie pe la birouri, intendență.Sovieticii au reușit chestii interesante cu fetele în al doilea război mondial....
Postat 14 August 2018, 06:27 de crisan
Jandarmeriada
In structurile militare ordinul se execută, nu se discută! Ghiciți cine a dat ordinul!
Postat 13 August 2018, 22:35 de FaBULA
iar a dat Veorica geografia pe maruntis
E clar ce s-a intamplat acolo: "Tuta de Veorica" a luat in serios cioaca lui Dragnea cu mutarea Ambasadei Romaniei din Israel si pentru ca nu stie geografie si a uitat ca mutarea era promisa de la Tel Aviv la Ierusalim le-a facut mutarea israelienilor direct in "Fasia Gaza" din Piata Victoriei crezand ca asta vrea Dragnea!
Postat 13 August 2018, 21:47 de decalog
Pungești vs jandarmi
Se uită un lucru: jandarmeria e un instrument de represiune la îndemâna celor aflați la putere, indiferent de culoarea politică. În 2013, pe vremea guvernării social-liberale, jandarmii i-au bătut că pe hoții de cai pe cei care protestau împotriva exploatării gazelor de șist..
Postat 13 August 2018, 21:46 de User anonimizat
concluzie
e regretabil ce a patit tanara , dar : afirmatiile unor lideri psd "ar putea ramane paralizata pe viata etc " 'fractura coloana cervicala' sunt de o prostie rara, incat toti necunoscatorii (mai mult fani psd) sa fie sensibilizati . fractura cervicala-posibil osoasa fara interesare a maduvei, de unde stiu? pentru ca tanara misca si membre superioare si inferioare fractura de perete posterior cervical care prin instabilitate poate duce la paralizie?(nici vorba). de ce? pentru ca MEDICUL CURANT ,probabil sef de sectie PSD ist(tocmai a declarat mentinerea tinerei internate, pentru realizarea unui computer tomograf) . pai mai doctore , asta era primul lucru cu care trebuia sa incepi daca intradevar suspicionai o fractura cervicala! :)) cei care cunosc rad de tine! ps: imi pare realmente rau pentru tanara repectiva, nu merita nimeni asa ceva ps2: psd=psd (nu ca alte partide ar fi diferite) ps3: dispora, nu inseamna pesti/prostitutie cum ne numesc unii, intre noi mai sunt multi, multi medici, ingineri etc
Postat 13 August 2018, 20:56 de diaspora
După mintea celor care au conceput acest articol ...
... ce dacă a luat bătaie jandarmerița, din moment ce nu a crăpat decât sufletul ei !?! Rușine mare, bihoreanule, că ai ajuns atât de jos în abordări !?!
Postat 13 August 2018, 20:51 de CrisDumi
Unde duce eroarea de comunicare!
Trebuie făcută dreptate începând de la psihopații cu haină de jandarm care au bătut oameni pașnici. Da, cu imbecilii ăia mici de la capătul pulanului. Ăia sunt principalii vinovați, nu Dragnea. Fără psihopații ăia, Dragnea nu putea face nimic. Dragnea va pleca până la urmă, dar vom plăti în continuare niște imbecili care rup oasele oamenilor pe stradă din slugărnicie față de alt politician. Acești imbecili mărunți trebuie să răspundă penal, primii, ca să se știe pe viitor că la Jandarmerie nu te angajezi ca să bați lumea ca un psihopat.@KMKZ
Postat 13 August 2018, 20:03 de pinonel
turisti acoperiti
Cum sa te inghesui cu taxiul intre protestatari daca nu ai un grad si o misiune?
Postat 13 August 2018, 19:02 de testtest
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON