URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Septembrie 2019, 00:15

Fetiţa de 11 ani a fost găsită moartă. Anchetatorii zic că la momentul sesizării dispariţiei nu mai era în viață

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fata de 11 ani, care a fost dată dispărută vineri în județul Dâmbovița, a fost găsită moartă, duminică, pe un câmp, cu urme de violență pe corp.

Potrivit IGPR, Mihaela-Adriana Fieraru a fost găsită pe un câmp de pe raza comunei Produlești. „Aceasta prezintă urme de violență. În acest moment polițiștii au un cerc de suspecți”, au precizat reprezentanții IGPR.

Potrivit Digi 24, principalul suspect este un cetăţean olandez, care a şi părăsit România Anchetatorii au luat legătura sâmbătă online cu olandezul, acesta spunând că a trecut cu mașina pe care o închiriase – şi care acum se află în custodia Poliţiei - prin satul Gura Șuții.

Anchetatorii au reușit să găsească cadavrul după ce au vizionat mai multe imagini de pe camerele de supraveghere și au stabilit traseele pe care autoturismul în care se presupune că a urcat fata de 11 ani s-a deplasat.

Fata din localitatea Gura Suții a fost dată dispărută vineri, după ce fratele ei a sesizat polițiștii că nu s-a mai întors de la școală. Căutările fetei au fost începute în aceeași zi, iar în acțiune au fost implicate un elicopter și drone, dar și sute de polițiști.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița a declarat duminică, într-o conferință de presă susţinută la Poliţia Dâmboviţa, în care anchetatorii s-au lăudat reciproc cu privire la modul în care s-au mobilizat, că fetiţa era moartă la momenul la care famiilia a semnalat dispariţia ei.

Potrivit anchetatorilor, fetița de 11 ani din localitatea Gura Șuții a fost ucisă la un interval de maximum 30-35 de minute de la momentul răpirii, care a avut loc vineri, la ora 17.16. „Datele de urmărire penală indică la acest moment și, fără niciun fel de dubiu, ne indică faptul că fetița la momentul sesizării organelor de urmărire penală nu mai era în viață. Există o certitudine”, a declarat prim-procurorul Mihai Dincă de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița.

 „Am ajuns la un autoturism cu principalul suspect, în condițiile în care am văzut că autoturismul respectiv în momentul în care a ieșit din localitatea Gura Șuții a intrat în următoarea localitate la aproximativ 30 de minute, în condițiile în care traseul respectiv poate fi parcurs în 2-3 minute, la o viteză normală de 60 de kilometri la oră”, a mai spus prim-procurorul în conferința de presă.

La întrebarea jurnaliştilor dacă este vorba despre un cetăţean olandez, procurorul de caz a spus că nu confirmă şi nici nu infirmă această informaţie. „Este deschis un dosar penal, cercetările se fac cu privire la infracţiunea de omor, lipsirea de libertate şi, evident, că nu excludem violul sau alte acte de agresiune sexuale”, a mai spus Mihai Dincă.

Anchetatorii au spus de asemenea că au urmărit mai multe piste de la momentul dispariţiei fetei - au analizat imaginile de pe camerele de supraveghere de pe o rază stabilită de interes pentru anchetă şi au verificat persoanele şi maşinile apărute pe aceste camere.

„S-a acţionat zilnic cu circa 120 de poliţişti, 30-40 jandarmi, 30 de lucrători ISU, circa 100 de voluntari din comunitate. Mulţumesc cetăţenilor de înţelegerea de care au dat dovadă pentru că fiecare locuinţă a fost verificată de circa trei ori în trei zile şi au înţeles motivul pentru care i-am deranjat. Ne pare extrem de rău că s-a întâmplat această faptă la noi şi că nu am putut să o găsim pe fetiţă vie”, a precizat şeful IPJ Dâmboviţa, Sorin Păun, criticat de Digi 24 pentru că a început conferinţa de prsă cu aceste informaţii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON