URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 August 2018, 11:35

Dragnea, la Antena3: Planşă cu "Iohannis M...E"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a prezentat, duminică seară, la Antena 3, măsurile luate de Guvern pentru creşterea salariilor şi pensiilor, la final scriind pe planşa din platou "Iohannis M...E".

"Iohannis M...E - Păi de ce săriţi aşa? Iohannis minte! Păi la ce v-aţi gândit, nu cred că v-aţi gândit la ce s-a gândit el. Eu am arătat că domnul Iohannis minte. Este un fel de Pinochio ca să spunem aşa", a declarat Liviu Dragnea, fiind întrebat ce a vrut să transmită cu acest mesaj.

După cum se ştie, Mesajul M...PSD a devenit viral după ce un român, Răzvan Ştefănescu, şi-a pus acest slogan anti-PSD pe plăcuţele de înmatriculare şi a venit cu maşina în ţară din Suedia. După 10 zile, timp în care s-a plimbat prin toată ţara cu maşina, el a fost prins în Capitală, fiindu-i retras permisul. Poliţia a anunţat atunci că deschide şi dosar penal. Ulterior, reprezentanţii IGPR au explicat că vor cere clasarea cauzei şi că permisul îi va fi returnat bărbatului.

Între altele, în cadrul emisiunii, Dragnea a spus că Iohannis a lansat „O serie întreagă de minciuni, a mai făcut și vreo două dezacorduri”, cu privire la reprezentanții Guvernului, spunând că ar fi mințit deoarece „vede că nu mai are susținere serioasă în stradă”, dar nici în  partid.

„Este din ce în ce mai disperat pentru că acum ceva timp nici măcar nu îl interesa PNL-ul (...) Oamenii nu se mai lasă manipulați cu toate provocările lui. (...) Și-a construit baza pe minciună, pe o gogoașă mediatică, cu lupta împotriva corupției.  ​Are o foarte mare problemă că nu mai are bază electorală. E agitat că vede că se mișcă Cioloș, și singurul partid care i-a rămas să-l susțină e PNL. I-a chemat la Cotroceni. Sunt oameni din interior care ne-au spus ce s-a discutat acolo. A zis că el va conduce PNL și a zis mie lăsati-mi ALDE, în sensul să îi convingă pe cei de la ALDE și pe Tăriceanu să iasă din coaliție”, a mai spus Liviu Dragnea, conform HotNews.ro.

Pe de altă parte, în aceeaşi emisiune, Dragnea a anunţat că PSD pregăteşte un document şi că se gândeşte să îl acuze pe preşedinte de înaltă trădare.

"Există acel document. Unii colegi din partid l-au lucrat. Am ştiut că îl lucrează. Nu este finalizat şi nu s-a ajuns la o discuţie finală ca să luăm o decizie. Nu am discutat nici cu domnul Tăriceanu despre asta, dar opinia mea este că sunt multe acţiuni care pot îmbrăca forma trădării, dacă ne uităm cu atenţie pe Codul Penal şi pe definiţia articolului respective. Nu am ajuns acolo încă, nu mi-aş dori să ajung acolo, dar nu este imposibil. Sunt acţiuni care au adus deserviciu României, economic, strategic. Întrebi guvernul dacă mai are bani de pensii şi salarii. Când pui o astfel de întrebare toate pieţele reacţionează. Poate influenţa cursul leu-euro", a declarat Liviu Dragnea, potrivit Hotnews.ro.

Preşedintele PSD l-a acuzat pe şeful statului că incită la schimbarea Guvernului prin alte mijloace decât cele parlamentare.

"De asemenea, toate ieşirile, incitările, atacurile la Guvern, premier şi la alţii în mod frecvent, dublate de alte informaţii mincinoase, că nu se face aia sau aia, au creat impresia în afara ţării că aici există instabilitate economică. Dacă investitorii l-ar fi luat în serios bloca orice fel de investiţie în România. Incitarea la schimbarea ordinii constituţionale, când vrei să dărâmi un guvern, nu prin mijloace parlamentare, este o incitare la schimbarea ordinii constituţionale", a mai spus Dragnea.

Şeful PSD l-a atacat pe preşedinte şi în cazul banilor de chirie pentru casa de la Sibiu pe care familia Iohannis a pierdut-o în instanţă. Dragnea a apreciat că preşedintele trebuie să răspundă penal în această situaţie. 

"Sunt câteva sute de mii de euro pe care trebuie să îi dea statului român. Nu vrea să îi dea. Constituţia spune că nu poate fi trimis în judecată, nu că nu poate fi anchetat. Deci cu atât mai mult Klaus Iohannis nu poate da nimănui nici lecţii de morală, nici de anticorupţie. De câţiva ani de zile, statul român aşteaptă să primească nişte bani. El trebuie să răspundă pe partea penală. De fapt, nu a răspuns nici pe partea civilă. A deschis subiectul. Îi răspund. Mai sunt multe altele de spus, dar e timp suficient", a spus Liviu Dragnea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
@ironik
Bestial sfârșitul comentariului. Poate îl iau și pe el mascații in curând la incinerat sau încarcerat... Oricum si-a dat foc la valiza.
Postat 07 August 2018, 15:23 de poiu
.....
...un gunoi de om la un gunoi de televiziune....auzi ma la el..mincinosul tarii vorbeste de pinocchio....tocmai asta care este seful mincinosilor isi bate joc de minciuni...apropo..oare nu are si el pesta porcina???....
Postat 06 August 2018, 22:55 de ironi-k
Soricel
E o mândrie de piesa, din perioada lui PSD-ESCU
Postat 06 August 2018, 22:10 de Sandu1206
!!!
@Sandu1206: Nu cunosc! Poate tu da!
Postat 06 August 2018, 21:39 de soricel
Soricel asta este DEX 2000
https://novom.ru/en/watch/0XsCwvQeNjM
Postat 06 August 2018, 21:32 de Sandu1206
Soricel
Cuvântul MULTE nu se cenzurează, nici cuvântul **** , pt că e in DEX
Postat 06 August 2018, 21:26 de Sandu1206
NEIN
A scris corect! M U L T E....ce multe....conform imaginației fiecăruia! Poate....multe case! Poate exagerat de multe sesizări la CCR...
Postat 06 August 2018, 20:44 de soricel
Scuzați-mă
Eu sunt mai analfabet. Dragnea a scris M_ _ _E, din câte știu se scrie M_ _ E
Postat 06 August 2018, 20:19 de Sandu1206
DRAGNEA M_ _E
Dragnea mire. Păi la ce v-aţi gândit, nu cred că v-aţi gândit la ce s-a gândit el.
Postat 06 August 2018, 16:43 de User anonimizat
Dragnea e talhar si nu va candida la presedentie !?!
In schimb, primul penal al tarii, escrocul de talie nationala de la Cotroceni, a declarat ca mai vrea un mandat !?! In consecinta, niciunul nu va fi presedinte din 2019 incolo !?! E chiar pierdere de vreme sa se si discute despre cei doi ... care vor fi "istorie" dupa alegerile de anul viitor !?! Lupta lor nici nu ar trebui sa intereseze ... fiind a unor persoane care se sustin mediatic reciproc, tocmai prin atacurile reciproce care iau vederea tuturor de la lucrurile importante !?!
Postat 06 August 2018, 15:22 de CrisDumi
increderea votantilor
ne vedem la alegeri, dracgnea! o sa simti si tu cine o are mai lunga (lista de incredere cu votantii). sa-ti iei pasta de dinti si periuta, te asteapta baietii in celula 201.
Postat 06 August 2018, 14:58 de roger
Hotul striga hotii
Si dragnea vorbeste de inalta tradare. Suntem pe calea cea buna. Canada, mai vin cativa
Postat 06 August 2018, 14:02 de poiu
PSD adică
Un om politic care face așa ceva e de KaKat , precum partidul PSD , începând cu mentorul ILIESCU.
Postat 06 August 2018, 12:04 de Sandu1206
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON