URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Aprilie 2019, 20:55

Dragnea face pomeni electorale: Vrea să dea 20.000 de lei fiecărei gospodării din Moldova

Dragnea face pomeni electorale: Vrea să dea 20.000 de lei fiecărei gospodării din Moldova sursa foto: www.adevarul.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

România este în an electoral, iar preşedintele PSD, Liviu Dragnea, începe să împartă pomeni electorale.

El a anunţat că Guvernul va aproba "cât de curând", prin ordonanţă de urgenţă, un program de sprijin pentru nord-estul ţării, în cadrul căruia fiecare gospodărie va primi 20.000 de lei, pentru îmbunătăţirea condiţiilor de locuire în mediul rural!

"Plecând de la idea că această regiune are un PIB pe locuitor de 27,000 de lei faţă de 44,000 de lei media naţională, am gândit, am elaborat un program specific de sprijin punctual pentru această regiune. O să vă spun doar câteva elemente din program, restul programului sper ca în toată această perioadă să îl faceţi cunoscut pentru ca oamenii să îl poată să îl acceseze. Este vorba în primul rând de acordarea a 20,000 de lei pentru fiecare gospodărie pentru îmbunătăţirea condiţiilor de locuire în mediul rural şi dotarea gospodăriilor cu utilaje agricole. Cei care vor şi mai mulţi bani pot merge până la 40,000 de lei şi le putem acorda garanţii pentru credit. Şi aici vorbim de izolarea termică şi energetică prin anvelopare şi tâmplărie termoizolantă, încălzire cu centrale termice, conectarea gospodăriilor la reţeaua de apă, canalizare şi gaze, amenajarea de grupuri sanitare în interiorul locuinţei, apă caldă menajere prin sisteme solare. Programul se adresează cetăţenilor, persoane fizice şi va fi aprobat cât de curând prin OUG şi nu are caracter de ajutor de stat", a declarat Liviu Dragnea, vineri, la Botoşani, citat de adevarul.ro.

Şeful PSD a mai spus că se pregăteşte şi o schemă de ajutor de stat pentru susţinerea zonelor celor mai defavorizate, prin încurajarea investiţiilor şi a creării locurilor de muncă într-un context durabil. "Prin această schemă vor fi sprijinite construcţiile pentru sănătate, pentru industria alimentară, construcţiile turistice şi construcţiile de depozitare. Se vor finanţa următoarele programe: program pentru dezvoltarea afacerilor mici, ajutor de până la 200,000 de euro, număr de beneficiari în prima etapă 10,000. Dacă se va atinge numărul de 10,000 programul se va extinde. Centre de radioterapie pentru copii şi adulţi pentru perioada 2019 – 2020, 20 de centre. Centre multifuncţionale rurale şi anume dorim ca cetăţenii dintr-o comună să nu mai fie nevoiţi să meargă în reşedinţa de judeţ şi să punem în aceste centre pentru care se acordă până la 200,000 de euro poştă, bănci, direcţii agricole, reprezentanţii APIA sau ANAF în aşa fel încât cetăţenii să meargă doar într-un loc la ei în localitate. Se poate acorda până la 25 de milioane de lei pentru acest lucru. Restul de programe o să vi le spună colegii dumneavoastră, o să le prezentaţi cetăţenilor în perioada următoare", a adăugat liderul PSD.

Deloc întâmplător, Dragnea face toate aceste promisiuni cu o lună înainte de alegerile electorale, dar şi în contextul în care PSD nu a făcut nici măcar investiţiile din programul de guvernare...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
26 Comentarii
Alcor
Eu am crezut că nu le vede nimeni ::::)))) mai taie din ele că ești prea inteligent ::::)))))
Postat 21 Aprilie 2019, 18:51 de Sandu1206
Sandu AKA hate speech
Iti vad toti comentariile.
Postat 21 Aprilie 2019, 18:13 de Alcor
Alcor
" Generalizezi si insulti oamenii functie de locul unde s-au nascut sau traiesc. Oameni pe care nu-i cunosti, si care nu te cunosc " .ai spus bine. Dar tu ce faci??? Eu cred că tu faci astea. Se și vede.
Postat 21 Aprilie 2019, 16:45 de Sandu1206
Sandu AKA hate speech
Generalizezi si insulti oamenii functie de locul unde s-au nascut sau traiesc. Oameni pe care nu-i cunosti, si care nu te cunosc. Rezolvi tu probleme acelor oameni? Tu nu esti in stare sa ti le rezolvi pe ale tale haterule. Exista pramatii mai mari ca si voi ? Valabil si pt "kid" - âveteran cu parul sur care plange dupa anii tineretii, si mai sunteti cativa hateri d'astia pe aici). Ba mai insulti si femeile. Le faci pe toate in fel si chip. Mergeti in pusta separati-va, faceti acolo circ si gard in jurul vostru. Daca ar fi dupa voi ati declansa iar iadul in Ardeal.
Postat 21 Aprilie 2019, 15:05 de Alcor
Alcor
Ești un hate speech caracteristic celor care trăiesc din șomaj.
Postat 21 Aprilie 2019, 13:53 de Sandu1206
@alcool
Da-ti nota!
Postat 21 Aprilie 2019, 09:37 de Kid
kid
Eu ca nemernici ca si tine, unul, "dialoghez" (mai sumteti cativa cercopiteci hateri, revizionisti frustrati pe aici) "d. Hateri cu hate speech-ul caracteristic, indiferent de subiect ajungeti sa generalizati insultand, injurand ba toti romanii, ba pe unii si pe altii in functie de locul in care s-au nascut, unii insultati pana si femeile, le faceti in fel si chip de ciuda ca nu va baga niciuna in seama. Ha ha, normal ca nu va baga in seama. Femeilor nu le plac hateri, ratatii, revizionistii. Revizionisti, separatisti, izolationisi plini de ura si invidie la adresa a tot ceea ce e roman si romanesc, plin de ura si invidie la adresa a tot ceea ce nu va apartine dar pe care ati vrea sa vi-l insusiti pe nedrept.
Postat 21 Aprilie 2019, 08:59 de Alcor
@scortosul
Frumos si bine spus! Cred ca o sa-ti pun comentariul in rama si o sa-l agat pe perete undeva intr-o zona cat mai circulata.
Postat 21 Aprilie 2019, 07:44 de Kid
@superalcoolde98degrade
Pt tine toti cei care nu-ti impartasesc parerea sunt hateri, cercopiteci, xenofobi, iredentisti, separatisti, izolationisti etc... lista e lunga. In realitate esti cam singurul de p'acilea cu hate speech. Ceilalti comenteaza articolele, tu comentezi comentariile. WTF? Ca sa nu mai fi catalogat drept PSD-ist de caca incearca sa schimbi ceva. Incepe cu creierul, acolo e buba. Cu picioarele nu pari a avea probleme.
Postat 21 Aprilie 2019, 07:41 de Kid
Sandu
Esti un hater separatist, izolationist cu hate speech-ul caracteristic. Plin de ura insulti si injuri oamenii functie de locul in care s-au nascut si traiesc. La fel si cu femeile, le insulti si le faci pe toate in fel si chip. Astia sunteti voi separatistii, izolationisti fomisti care ar manca cu zece guri de la toti. Sunteti cativa de astia pe aici. Traiti in mileniu trei, insa, cu mentalitati, comportament si apucaturi de caverna.
Postat 21 Aprilie 2019, 07:19 de Alcor
Scortosul
Îmi place cu ai spus , dar trebuie sa completez " si asemeni lui toata gasca de hoti si vanzatori de neam si tara care il sustin si care profita de pe urma lui! " PLUS neamurile, neamurilor lor, până la gradul V . Amin.
Postat 21 Aprilie 2019, 00:20 de Sandu1206
Am o greata...
Am o greata cand il vad pe zambariciul asta de ma trece si diareea! Un gunoi umanoid care a distrus sansele noastre, ale copiilor nostril de a trai o viata demna in Romania europeana. Pentru asemenea indivizi ar trebui reinfiintate/redeschise ocnele de sare si bagati pe viata acolo, sa nu mai vada lumina soarelui cat mai au de trait si asemeni lui toata gasca de hoti si vanzatori de neam si tara care il sustin si care profita de pe urma lui! O asemenea tradare de neam si tara nu poate fi prescrisa, trebuie sa fie judecata si condamnata vesnic.
Postat 20 Aprilie 2019, 22:40 de scortosul
Alcor
Iredentistule, separatistule, mai taie din ele .
Postat 20 Aprilie 2019, 22:04 de Sandu1206
kid - cercopitec cu hate speech
Kid-hater cercopitec cu parul sur, pensionar care s-ar vrea iar kid (pusti)... De atatia bani sa ai tu parte de cati iau eu pensie sau alti bani de la Stat.
Postat 20 Aprilie 2019, 21:49 de Alcor
@alcool
Pensionarii cu pensii speciale se culca devreme. Tu ce astepti?
Postat 20 Aprilie 2019, 21:32 de Kid
kid - hater cercopitec
Cei care au votat PSD reprezinta mai puti de 20 % din toatalul romanilor cu drept de vot. De ce generalizati insultand majoritatea ca fiind prosti si creduli ? Eu am aratat adevarul pe cifre nu pe propaganda de hateri cercopiteci asa cum sunteti voi. Repet exista o cauza pt absenteism si am explicat-o. Exista si o modalitate pt schimbare. Prezenta la vot. Apropo nu am vazut niciun udmerist azi la manifestarile legate de eliberarea orasului de sub regimul bolsevic unguresc...
Postat 20 Aprilie 2019, 21:07 de Alcor
@alcool
Ma obosesc sa-ti raspund in speranta ca poate iti pusca vreo artera, vena, ceva...Cercopitec esti tu (cer scuze bietului animal, stiu ca l-am jignit), care nu realizezi ca PSD-ul se bazeaza in campanie pe promisiuni pe care nu le respecta. Dupa cum si tu spui, votantii PSD au iesit la vot, pe cand cei care s-au saturat de promisiunile politicienilor nu s-au deranjat. Sper sa le fie invatatura de minte si sa nu repete isprava pe viitor. Altii au murit pt a castiga dreptul la vot si noi ne bagam picioarele. Pai bai desteptul lui peste prajit, cam ce speranta de viata crezi tu ca o sa aiba un act normativ care zice ca moldovenii primesc si astialalti nu primesc? Asta merge la voi, votantii PSD-ului: pensionari cu pensii speciale, asistatii social si .... ma rog, incep sa-l citez pe Sandu si nu e bine. Astea cu UE si banii veniti de la ei pt noi, nu le intelegi, nu le mai comenta ca te faci de c aca. Nu pot sa cred ca la ora asta mai exista persoane care sunt in stare sa scrie un text si apara PSD-ul...
Postat 20 Aprilie 2019, 20:36 de Kid
Alcor
Mai lăsând cu prostiile tale.
Postat 20 Aprilie 2019, 14:07 de Sandu1206
Apropo de taxele si impozitele platite de altii
Occidentalii ar putea spune si ei ca de ce sa dea bani altora in loc sa-i tina pt ei ? De exemplu Oradea este in urma, este defavorizata economic in comparatie cu ei. De ce sa-i dea unor ghiolbani in Oradea ca sa-i bea in loc sa-i tina pt ei ? De ce nu spun asta ? Pt ca sunt civilizati. Ei stiu ca sunt si ghiolbani necivilizati in Oradea, asa cum sunteti voi astia de mai jos, insa nu generalizeaza pt ca nu e corect sa bage pe toata lumea in aceeasi oala cu niste cercopiteci necivilizati. Ca sunt unii ca si voi pe acolo care spun ca nu trebuie dati banii unor betivi, cheltuitori, etc este si asta adevarat. Exista uscaturi fomiste ca si voi si in occident, insa, nu au nici o valoare. Asta e.
Postat 20 Aprilie 2019, 09:05 de Alcor
Haters-ilor cercopiteci de mai jos
Idiotilor, cu ce procent a castigat PSD alegerile in 2016 ? Mai putin de 20 % din totalul alegatorilor din Romania! De ce generalizati ? Inainte sa generalizati si sa-i injurati pe altii din alte parti, uitati-va la voi. In Bihor a castigat tot PSD! Problema a fost absenta de la vot. Au mers la vot doar votantii PSD (inclusiv Bihor), si votantii udemeristilor (au castigat cu peste 90% din totalul votantilor etnici minoritari maghiarofoni). Lumea nu a mers la vot pt ca s-au saturat de promisiunile politicienilor... Oradea nu da nici un sfert din cat primeste din impozitele si salariile platite de altii. Nimeni nu striga in occident ca de ce dau bani altora - cu o situatie economica mai precara - Oradea de exemplu - in loc sa-i tina pt ei. Asa functioneaza regulile societatii. Exceptie fac separatistii. Primitivi d[astia fomisti mai sunt si prin alte tari, mai bogate din vest, Sunt insa urati si respinsi de toata Europa civilizata. Doar mimutzele proaste ca voi vor sa manace cu zece guri. Ei sa nu dea nici o taxa la bugetul tarii (buget din care beneficiaza si ei), lor sa le dea, insa, altii cat mai mult. Daca se vrea schimbarea PSD, trebuie mers la vot. Chestia e ca oamenii au ajuns la concluzia ca problemele si le rezolva ei (investitori si angajati), nu politicienii.
Postat 20 Aprilie 2019, 08:32 de Alcor
erata
Ati automatizat treaba...
Postat 20 Aprilie 2019, 07:31 de Kid
@moderator
Cu unele riscuri, cer voie sa pun si eu o intrebare. Cum se scrie corect la voi pe pagina: * PSD sau * PSD? drcnea asta e un psihopat, se vede dupa privire... Daca stergeti comentariul meu, va rog sa-l lasati pe cel al lui Dan1977. Multumesc!
Postat 20 Aprilie 2019, 07:29 de Kid
????????
Avand in vedere ca in Romania sunt mai multi oameni prosti si creduli decat cei cu capul pe umeri si realisti, aceasta promisiune facuta de INFRACTORUL DRACNEA cred ca va aduce multe voturi pentru psd iar gloata de asistati social si iresponsabili va vota masiv iar dupa alegeri vor vedea ca vor primi eventual doar o mare clanta.
Postat 19 Aprilie 2019, 23:49 de Dan1977
A pune carul înaintea boilor
Populismul, această pestă politică, capătă accente pandemice în fiecare an electoral. Ca să nu se prindă electoratul, ar fi bine să se organizeze, în fiecare an, alegeri. Poate așa s-ar mai putea împiedica pe viitor unirea aripii socialiste din PNL cu aripa liberală din PSD. Nu mai dorim să experimentăm politicile partidului unic care poate să le facă pe toate. Nu poți să trimiți semănătorii și culegătorii să lucreze, în același timp, pe aceeași tarla. Avem nevoie de fiecare, la timpul lor. Avem nevoie de partide de dreapta care să aplice politici de investiții pentru creșterea bunăstării. Iar apoi avem nevoie de partide socialiste care să vină să aplice politici de împărțire a bunăstării pentru echilibrarea socială. Noi nici nu am terminat de semănat, dar ne și apucăm să împărțim recolta. A face promisiuni electorale e la cel cu, vorba ceea, a vinde pielea ursului din pădure. Ce nu știe cumpărătorul e că ursul nu e din pădurea noastră, ci din import. Iar la preț se va convinge, mai pe urmă, că socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg.
Postat 19 Aprilie 2019, 23:38 de FaBULA
Ferească Dumnezo
SOCIALUL se adâncește prea SOCIAL. FRAIERILOR comentatori de taxe mărite la Oradea. Vreți ca taxele voastre să rămână aici în Oradea pt investiții, sau sa meargă la Vaslui și Teleorman transformate în băutură, doar că PSD-istii sa aibă votanți ambulanți ? Baje DRACU P$€A în PSD. Amin
Postat 19 Aprilie 2019, 23:11 de Sandu1206
da pe naiba
Nu mai are de unde da. Chiar daca ar fi bani pt asa ceva, orice act normativ dat de psd in sensul asta nu va produce efecte pt ca nu e constitutional.
Postat 19 Aprilie 2019, 22:25 de Kid
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON