URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Septembrie 2017, 23:00

Dosarul Microsoft: Băsescu, turnat la DNA de către un fost ministru

Dosarul Microsoft: Băsescu, turnat la DNA de către un fost ministru foto: stiripesurse.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Traian Băsescu a fost turnat la DNA de către fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu. Cel din urmă a depus, miercuri, un denunţ în care acuză compania Microsoft şi pe fostul preşedinte de constituire de grup infracţional organizat, după cum anunţă site-ul Hotnews.ro.

Denunţul, care a fost publicat integral de stiripesurse.ro, îi acuză şi pe foştii ambasadori americani Nicholas Frank Taubman si Mark H. Gitenstein, dar si pe reprezentantul Austriei, Martin Eichtinger, de traficul de influenta si instigare la trafic de infuenta.

HotNews precizeaza ca denuntul a fost depus chiar in ziua in care Gabriel Sandu a fost trimis in judecata de DNA in dosarul Microsoft III, alaturi de oamenii de afaceri Dinu Pescariu si Claudiu Florica si fostul director al Microsoft Romania, Calin Tatomir. Gabriel Sandu, ministru al Comunicatiilor la acea vreme, este acuzat in acest dosar de procurorii anticoruptie ca ar fi favorizat firma celor doi oameni de afaceri sa incheie un contract software fara licitatie publica. Prejudiciul in acest dosar este estimat de procurorii anticoruptie la peste 51 de milioane de euro.

In prezent, Sandu se afla in puscarie, dupa ce a fost condamnat in octombrie 2016 la trei ani de inchisoare cu executare in alt dosar Microsoft, alaturi de Gheorghe Stefan (6 ani de inchisoare), Dumitru Nicolae "Niro" si Dorin Cocos (cate 2 ani si 4 luni de inchisoare).

Denuntul are 25 de pagini si contine si alte nume grele, precum Dorin Cocos, Sebastian Ghita sau Mihai Tanasescu. In vreme ce pe Basescu il acuza de constituire de grup infractional organizat, despre Emil Boc si pe Elena Udrea spuna ca au facut trafic de influenta si instigare la trafic de influenta.

La un moment dat este pomenit si fostul prim-adjunct al directorului SRI Florian Coldea. "Mentionez ca si subsemnatul am fost santajat sa platesc ilegal cei 57.000.000 $ de catre Claudiu Florica si Dorin Cocos in mod direct, si indirect de catre Traian Basescu, ('Taticutul'), Elena Udrea, Emil Boc, Calin Tatomir, Florin Pletea, Sorin Eftene, Gheorghe Gherghina, W. Horak, Dragos Nicolaescu, Diana Comanici, avocat Doru Bostina, Razvan Radu, Serban Tanasescu, dar mai ales de ambasadorii Nicholas Taubman, Mark Gittenstein, Martin Eichtinger, care m-au fortat sa platesc aceste sume furate de Microsoft cu complicitatea FSC (Fujitsu Siemens Computers GMBH) si gruparea Florica", scrie Gabriel Sandu, in acest denunt.

Acesta acuza la un moment dat o "interventie brutala" a fostului ministru de Finante al lui Adrian Nastase, Mihai Tanasescu, in calitate de reprezentant al FMI, la Emil Boc, care "i-a determinat pe domnii Gh.Gherghina si Cezar Armeanu sa plateasca 31.000.000 $".

"Subliniez ca ambasadorii Nicolas Taubman, Mark Gittenstein, Martin Eichtinger, m-au amenintat ca voi suporta consecinte serioase daca nu voi plati hotararile de guvern", acuza acesta. 

Gabriel Sandu sustine ca, la presiunile facute de Microsoft, Claudiu Florica, Dorin Cocos si Elena Udrea, a fost determinat sa demisioneze de catre prim ministrul Emil Boc, "la ordinul presedintelui Traian Basescu".

HotNews reda si o parte din denunt:

"Nu am stiut cine a castigat e-Romania 1. Dupa castigarea licitatiei e-Romania 1, la inceputul anului 2009, am fost sunat de domnul Sebastian Ghita, cu care m-am intalnit si care mi-a spus urmatoarele:
1.  trebuie sa tin cont de Dorin Cocos, care are interese cu Elena Udrea, care la randul ei are o influenta uriasa asupra lui Traian Basescu. De altfel, se pare ca, la acel moment, Dorin Cocos ma 'parase' deja presedintelui Basescu ca 'cu Sandu nu se poate lucra'.
2.  Ministerul meu are un proiect e-Romania, iar el, Sebastian Ghita, este cel care l-a castigat dar este de acord ca o parte din proiect sa fie preluat de Dorin Cocos, la insistentele domnului Dinu Pescariu. In acest sens, mi-a solicitat ca, in zilele urmatoare, sa il primesc pe grecul care, impreuna cu Claudiu Florica, era sef de consortiu, sugerandu-mi sa accept conditiile puse de Cocos - Pescariu - Florica, intrucat acestia au acordul lui Traian Basescu si 'viza' lui Florian Coldea, motiv pentru care nu avea rost sa 'imi bat cuie in talpa".

Dupa aparitia povestii in spatiul public, Traian Basescu a declarat pentru stiripesurse.ro ca "Niciodată nu am vorbit cu o firmă legată de Microsoft, niciodată nu a venit vreun ambasador la mine să discute subiectul. La preşedinţie, subiectul Microsoft nu a existat. Nu am discutat nici cu Udrea, nici cu Cocoş, nici cu Florică, nici cu Pescariu o astfel de problemă şi nici nu m-am întâlnit cu ei. Cei din Microsoft se regăsesc şi în dosarul EADS.Informările care au ajuns la mine au ajuns şi la instituţiile de anchetă ale statului", a susţinut fostul preşedinte.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
@B_Emilia și anticomunist
Aveți perfectă dreptate amândoi. Să nu ne ținem respirația. Oricum, denunțul e revelator: e greu de priceput adâncul și magnitudinea corupției și a banditismului pînă nu afli detaliile. Mă întreb ce șpăgi s-au încasat pentru rachetele alea, cu mult mai scumpe decât licențele Microsoft.
Postat 28 Septembrie 2017, 17:07 de Oarecine
@anonimusz
O mica precizare. DNA isi concentreaza "fortele" pe cei care deranjeaza, politic sau in lat fel!
Postat 28 Septembrie 2017, 14:51 de User anonimizat
base e bazat
Basica deocamdata e un peste prea mare pt DNA si toata justitia romaneasca. pe moment ecestia isi concentraza toate fortele doar pe gainarii de la PSD ...
Postat 28 Septembrie 2017, 11:21 de User anonimizat
Fiat justitia...
Cand o sa-l vad pe Basescu la puscarie si pe cei doi ambasadori luati la intrebari in tara lor, o sa zic: Da, este justitie si aici si in US. Pana atunci sunt vorbe goale si se vede ca cei care latra mai tare impotriva coruptiei sunt cei care genereaza coruptia.
Postat 28 Septembrie 2017, 09:36 de B_Emilia
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON