URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Februarie 2019, 21:53

Dosar penal pe numele lui Kovesi! Fosta şefă a DNA susţine că se încearcă blocarea numirii ei ca procuror-şef european

Dosar penal pe numele lui Kovesi! Fosta şefă a DNA susţine că se încearcă blocarea numirii ei ca procuror-şef european foto: Hotnews
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fostă şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi a fost citată într-un dosar de corupţie, exact în ziua în care trebuie să fie audiată în Parlamentul European, pentru funcţia de procuror-şef european.

Anunţul a fost făcut chiar de Kovesi, care a declarat la Europa FM, că a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie. Fosta şefă a DNA a adăugat că are calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Laura Codruţa Kovesi a remarcat faptul că această citaţie vine în momentul în care ea se pregăteşte să susţină interviul pentru funcţia de procuror-şef european.

"Citația vine înainte de a merge la Parlamentul European la audieri, dar probabil este tot o coincidență. Mi-am cumpărat bilet de avion pentru vineri ca să pot să merg la Bruxelles și să particip la audiere. Am fost astăzi la Înalta Curte și am depus o cerere de amânare pentru un proces care urma să aibă loc luni”, a spus Kovesi.

„Prin această metodă abuzivă se încearcă blocarea mea în această procedură”, a spus Kovesi, într-o intervenție la Digi24.

"În citație nu sunt descrise faptele, urmează să îmi fie aduse la cunoștință când mă voi prezenta la audiere. Bănuiesc că este vorba despre dosarul în care aș fi fost implicată de aducerea lui Popa Nicolae în țară, desigur, o mare minciună. Dacă stăm să ne gândim bine, această investigație este despre faptul că un condamnat definitiv a fost extrădat și adus în România să își execute pedeapsa, și după 10 ani facem această anchetă. Să investighezi după zece ani o faptă, nu văd care era urgența ca eu să fiu chemată înainte să mă prezint la această procedură. Acest lucru poate să îmi afecteze în mod serios candidatura", a mai spus Kovesi.

Controversatul afacerist Sebastian Ghiţă, cercetat şi condamnat în mai multe cauze de corupţie, fugit din ţară, a declarat nu cu mult timp în urmă că Laura Codruţa Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul cu care fostul director FNI Nicolae Popa a fost adus în ţară din Indonezia şi, ca atare, i-a făcut plângere la Secţia pentru anchetarea magistraţilor. Adina Florea - propunerea ministrului Tudorel Toader pentru şefia DNA, refuzată de preşedintele Klaus Iohannis - este procurorul desemnat să se ocupe de denunţ. 

"Am dat bani pentru că mi-a cerut doamna Kovesi. La acel moment, nu am perceput-o ca fiind o chestiune aşa cum este, ca fiind mită. Era procurorul general al României, ştiţi cum au fost vremurile. Kovesi - mai în glumă, mai în serios - spunea şi ce avantaje ai dacă te ai bine cu ea şi ce rele poţi să păţeşti. Kovesi a cerut suma personal, a avut discuţia personal cu mine şi viza interesul ei personal. Kovesi are un stil de-a face lucrurile, aşa, nazist, extrem de agresiv şi dur”, a declarat Sebastian Ghiţă pe marginea controversei.

După cum se ştie, Laura Codruţa Kovesi este prima pe o listă scurtă de trei procurori dintre care va fi selectat şeful Parchetului european.

Potrivit Hotnews, Kovesi a spus că inițial audierea din Parlamentul European trebuia să aibă loc pe 18 februarie, însă a primit joi seară un mail în care era informată oficial că aceasta va avea loc pe 26 februarie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Cine sapa groapa altuia,se umple si el de *...
Nu-i asa, Mang,tradatorule! Tic-tac,tic-tac...
Postat 15 Februarie 2019, 00:23 de vineri
@unul
Nu cred ca sunt curați nici unul dintre cei pe care i-ai pomenit. Dar instanța e cea care hotărăște, nu eu. Iar dacă procurorii sau judecătorii, fac niște ilegalitați, ca sa ii bage la pușcărie pe cei care probabil au făcut și ei ilegalitati, uite la ce situații se ajunge. Asta e cazul cel mai puțin dramatic. Mai exista și situația in care, oameni chiar nevinovați, (nu dintre cei menționați, in niciun caz), au ajuns la pușcărie, tot prin abuzuri. Cu așa ceva nu pot sa fiu de acord, niciodată. Toți cei care comit infracțiuni trebuie pedepsiți, dar pe probe și in procese corecte.
Postat 14 Februarie 2019, 14:56 de User anonimizat
PSD la pușcărie
Începând cu Iliescu.
Postat 14 Februarie 2019, 10:55 de Sandu1206
@danioan
Deci, toate dosarele facute de Kovesi sunt politice? Nastase, Mazare, Ghita, Udrea, etc ti se par tie curati?
Postat 14 Februarie 2019, 09:59 de unul
O PENALA !!
O Penala,ataca justitia !!!
Postat 14 Februarie 2019, 08:32 de bogdan1
Nasol
Bine e când ii faci la un procuror general dosar, sau la un prim-ministru, sau la un judecător de la CCR....... , dar e nasol când îți fac alții dosar tie, e nasol rău. Bineînțeles ca acum e și politic, nu corect cum era când le făceai tu. O lecție pentru toți.
Postat 14 Februarie 2019, 02:51 de User anonimizat
Avem cu toții un lucru de făcut
Votați pe cine vreți dar nu PSD
Postat 14 Februarie 2019, 00:33 de Sandu1206
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON