URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Noiembrie 2018, 22:33

DNA nu a murit: Călin Popescu Tăriceanu, urmărit penal pentru luare de mită

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În plin scandal generat de problemele penale ale şefului PSD şi de bătălia acestuia cu "statul paralel", aliatul de la guvernare, Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, primeşte şi el o lovitură. Presa centrală anunţă că DNA ar fi cerut urmărirea penală a şefului Senatului, sub acuzaţii de corupţie.

Potrivit Agerpres, care citează surse judiciare, procurorul-şef al DNA a trimis procurorului general Augustin Lazăr un referat în vederea sesizării Senatului pentru formularea unei cereri de efectuare a urmăririi penale pentru infracţiunea de luare de mită presupus a fi săvârşită de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Potrivit surselor citate de Agerpres, acuzaţia se referă la perioada în care Tăriceanu a fost membru al Guvernului. 

Televiziunile de știri au anunțat, la rândul său, miercuri seară, că Direcția Națională Anticorupție (DNA) ar fi transmis o cerere de încuviințare a urmăririi penale pe numele lui Tăriceanu. Potrivit posturilor Digi24 și Realitatea TV, care citează de asemenea surse judiciare, ar fi vorba despre presupuse fapte de luare de mită, pe care politicianul le-ar fi comis în perioada în care era premier (2004-2008, n.r.).

Realitatea TV mai precizează că ancheta ar avea legătură cu dosarul Microsoft. Numele lui Tăriceanu a mai fost legat de acest dosar. Potrivit Adevărul, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut ridicarea imunităţii parlamentare pentru preşedintele Senatului. 

G4Media oferă detaliul că preşedintele ALDE ar fi primit un comision de 10 la sută din valoarea unui contract pentru licenţe software Microsoft. În dosar ar fi fost puşi deja sub învinuire doi intermediari. 

Tăriceanu a mai fost cercetat de DNA pentru mărturie mincinoasă, el fiind achitat în primă instanță, procesul continuând la instanţa superioară.

Şeful Senatului a precizat pentru HotNews.ro că nu a primit nicio înștiințare în acest sens. „Nu mă ascund, dar n-am primit nimic”, a răspuns el. Ulterior, a reventi cu o postare pe Facebook, susținând că se încearcă salvarea procurorului general Augustin Lazăr, dar și al funcțiilor unor oameni de la „butoane”, cu aluzie la președintele Klaus Iohannis. 

Tăriceanu afirmă cu după scandalul privindu-l pe Dragnea, la câteva zile distantă „se reîncălzește o ciorbă de mai bine 10 ani și este aruncată presei știrea că aș urma să fiu anchetat în cazul Microsoft”, acuzaţii pe care le consideră "lipsite de sens" câtă vreme "în timpul guvernării pe care am condus-o nu s-a făcut nicio plată către Microsoft".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
DNA
Încă un dosar inventat de către procurorul Bulancea de la DNA! Sper ca până la urmă acest procuror să ajungă acolo unde îi este locul pentru toate abuzurile pe care le-a comis adică la pușcărie!!!
Postat 08 Noiembrie 2018, 13:05 de Adrian1965
Tăriceanu
Pușcărie
Postat 08 Noiembrie 2018, 08:38 de Sandu1206
?!
Zic unii, dar cine sta sa-i creada, ca la aflarea vestii si pe birtinez l-ar fi apucat o durere de cap cumplita!
Postat 08 Noiembrie 2018, 08:18 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON