URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Iunie 2018, 09:01

De teama interlopilor, Canada ar putea reintroduce vizele pentru români

De teama interlopilor, Canada ar putea reintroduce vizele pentru români sursa foto: www.stirileprotv.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Eliminate în decembrie anul trecut, vizele pentru românii care vor să ajungă în Canada ar putea fi reintroduse. Agenţia de Securitate a Graniţelor Canadei arată, într-un raport, că grupuri infracţionale de crimă organizată din România ţintesc Canada.

Conform documentului citat de stirileprotv.ro, tot mai mulţi români care fac parte din clanuri periculoase au încercat să intre pe teritoriul Canadei profitând de noile condiţii de călătorie. De altfel, după eliminarea vizelor, numărul românilor care au cerut azil în Canada a crescut semnificativ, motiv pentru care, în urmă cu o lună, autorităţile canadiene au decis să reintroducă viza pentru cei care nu au paşaport electronic.

Raportul Agenţiei de Securitate a Graniţelor Canadei a fost confirmat şi de Ambasada Canadei la Bucureşti. "Mulţi dintre aceştia (n.r. românii care merg în Canada) nu sunt de bună-credinţă, mulţi dintre aceştia folosind paşapoarte temporare şi alte paşapoarte non-electronice. Această situaţie a dus la presiune pe sistemul de migraţie şi azil al Canadei", a arătat Ambasada, într-un comunicat de presă. 

De asemenea, şi parlamentarii canadieni din opoziţie militează pentru reintroducerea vizelor. "În cele 5 luni de la ridicarea vizelor au fost depuse peste 1000 de cereri de azil, iar agenţia de securitate a graniţelor spune că ridicarea vizelor a dus la o intensificare a acţiunilor grupurilor infracţionale din România care vizează Canada. Domnul premier va avea grijă de siguranţă Canadei şi va instaura vizele pentru România?", l-a întrebat parlamentarul Michelle Rempel pe premierul Canadei, Justin Trudeau.  

"Continuăm să lucrăm cu Guvernul României să ne asigurăm că sistemul funcţionează, chiar acum suntem în discuţii cu ei şi căutăm soluţii pentru că sistemul canadian de imigrări să nu fie abuzat de grupări de crimă organizată sau altele de acest fel. E o chestiune pe care o tratăm cu maximă seriozitate", a asigurat Trudeau. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Control_room
Ei are spune ca tiganii, dar e discriminate so atunci spun Romani
Postat 16 Iunie 2018, 22:39 de Sandu1201
Nemernicii revizionisto-separatisti - niste mincinosi si escroci care incearca sa fure pamanturile si apele altora - generalizeaza insultand romanii. Asta le este cultura si educatia
Concret, in SUA, Canada si Australia traiesc in prezent peste 1.5 milioane de romani. Unii sunt acolo de doua, trei generatii. Nu au avut si nu au probleme cu legea. Studiaza, muncesc, platesc taxe, isi cresc copiii, etc. Acum a aparut aceasta situatie in care, in jur de o mie de indivizi certati cu legea, se pare destul de bine organizati, incearca sa intre si sa se stabileasca fraudulos in Canada, profitand de faptul ca s-au scos vizele. Majoritatea acestor indivizi incearca sa ajunga peste ocean din Europa de vest, unde li s-a cam infundat cu faptele penale. Au crezut ca vor prinde nepregatite autoritatile canadiene.
Postat 16 Iunie 2018, 21:19 de Control_Room
@poiu
Pana la urma strainii respecta un singur lucru: venitul constant si "decent". In nici un caz nu ne imbraca in bani, indiferent ca ramanem in tara sau plecam. Nu ne dau bani pe degeaba nici daca il alegem pe iohanis si nici daca ne inchinam cucuvelei. Singurul care ne vroia cu adevarat binele a fost Ceausescu. Ne-a trimis la scoala si ne-a pus la munca. Noi l-am impuscat si agoniseala am dat-o strainilor.
Postat 16 Iunie 2018, 18:19 de testtest
Mongoloizilor
le -ar sta mai bine în iurtele alea din care și-au luat cseaunele și au plecat la furat in lumea largă. Iar pentru comuniștii de la marginea sălbăticiei, conduși de un marxist penibil și imberb, nu poți să ai decât o oarecare milă.... Clima, soarta, ADNu etc. Donald ne va răzbuna, anyways.... Jos coaliția penală PSD-ALDE-UDMR !!!
Postat 16 Iunie 2018, 17:56 de Vlaicu
Asta avem, cu asta defilam
Romanii într-o țară civilizata precum Canada ar trebui sa îndeplinească niste cerințe înainte de a li se da dreptul să trăiască acolo. Australia nu o poți nici vizita daca nu faci dovada unui venit decent și constant, cu toate astea românii inca sunt poveri sociale acolo (majoritatea). Canada e o tara noua, au probleme cu pensiile și fix hoți de buzunare sau talhari le trebuie. Incidentul cu duba a fost un șoc imens pt ei nefiind obișnuiți cu așa ceva. Chiar îmi doresc introducerea vizelor înapoi și chiar și condiții mai aspre de obținere.
Postat 16 Iunie 2018, 13:06 de poiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON