URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Februarie 2018, 14:24

"Om de valoare rară": Darius Vâlcov, consilier al premierului Dăncilă, condamnat la 8 ani de închisoare cu executare

'Om de valoare rară': Darius Vâlcov, consilier al premierului Dăncilă, condamnat la 8 ani de închisoare cu executare sursa foto: www.libertatea.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Recent numit consilier al prim-ministrului Viorica Dăncilă, fostul primar al Slatinei şi fost ministru al Finanţelor Darius Vâlcov, a fost condamnat, joi, la 8 ani de închisoare cu executare, după ce ar fi cerut de la o firmă de construcţii 20% din valoarea unor contracte publice, în perioada în care era edil. 

Concret, Vâlcov este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au pronunţat hotărârea, stabilind şi că se impune confiscarea banilor pe care Darius Vâlcov i-ar fi primit ca mită, adică 6,2 milioane lei. Decizia nu este însă definitivă.

Instanţa a menţinut, totodată, sechestrul pe bunurile ridicate la percheziţiile făcute în 2015 în acest dosar, adică circa 170 de tablouri şi alte opere de artă, trei lingouri de aur şi diverse sume de bani.

Acum câteva zile, Darius Vâlcov, artizanul programului de guvernare al PSD, era prezentat de preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, drept "un om de o valoare rară", scrie digi24.ro.

La rândul său, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat că Darius Vâlcov este "un om foarte competent" şi speră că acesta va avea o contribuţie bună în ceea ce priveşte implementarea programului de guvernare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
PORTO
Provine din PDL! Posibil să fie eminentă cenușie dar asta nu scuză altele ! Dacă în cazul lui Dragnea-referendum s-au forțat la MAXIMUM lucrurile, aici cred că totul este adevarat ! Mai are cale de atac dar nu se va schimba nimic !
Postat 10 Februarie 2018, 09:44 de TDS
corect!
Valorile astea rare sa fie bine pazite...de gardieni!
Postat 09 Februarie 2018, 20:48 de radu
sunt cei care ne conduc
acest perosnaj cu probleme penale e doar unul din marea "turma" de penali care conduc tara si destinele romanilor...uneori imi spun in gand ca poate ne meritam soarta deoarece, sa nu zic toti, dar majoritatea romanilor au votat acest grup penal numit PSD si avand in vedere ca au toata puterea in mainile lor nu vad cum si in ce mod ar putea tara asta sa'si mai revina la normal....din pacate noi ca tara mergem doar in jos...in sus nustiu daca vom mai merge vreodata...poate daca ar veni un conducator strain care sa schimbe toata clasa politica din temelii...probabil ca aceste vremuri le vor prinde stranepotii nostri
Postat 08 Februarie 2018, 17:50 de Dan1977
Da
Oare Dragnea zice ca Soros e de vina????
Postat 08 Februarie 2018, 17:21 de Sandu1201
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON