URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Decembrie 2018, 12:56

Cu o zi înainte să se împlinească 29 de ani de la victoria sângeroasă a Revoluţiei, Ion Iliescu a fost inculpat pentru „infracţiuni contra umanităţii”

Cu o zi înainte să se împlinească 29 de ani de la victoria sângeroasă a Revoluţiei, Ion Iliescu a fost inculpat pentru „infracţiuni contra umanităţii” sursa foto: www.businessmagazin.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procurorii militari au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale în Dosarul Revoluţiei faţă de inculpaţii Ion Iliescu (membru şi presedinte al Consiliului Frontului Salvării Naţionale), Gelu Voican Voiculescu (membru CFSN şi fost vice prim-ministru al Guvernului României), Iosif Rus (fost comandant al Aviaţiei Militare) şi Emil (Cico) Dumitrescu (fost membru CFSN), sub aspectul săvârşirii infracţiunilor contra umanităţii.

Punerea în mişcare a acţiunii penale este un pas procedural premergător trimiterii în judecată. Practic, procurorii militari au schimbat încadrarea juridică din suspect în inculpat. "Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale a fost comunicată inculpaţilor", au anunţat anchetatorii.

FSN, grup de putere preconstituit

Potrivit adevărul.ro, cercetările au vizat stabilirea situaţiei de fapt în ceea ce priveşte „exercitarea directă a prerogativelor puterii de stat şi a luării deciziilor cu caracter politic şi militar de către grupul de decizie politico-militară al Consiliului Frontului Salvării Naţionale (C.F.S.N.), format din Ion Iliescu, Silviu Brucan, general locotenent Victor Atanasie Stănculescu, general maior (r) Nicolae Militaru (reactivat din rezervă, înaintat în grad militar şi numit ministru al apărării) şi Gelu Voican Voiculescu”.

„Probatoriul administrat a relevat că întreaga forţă militară a României, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul de Interne – Departamentul Securităţii Statului, precum şi Gărzile Patriotice, începând cu data de 22.12.1989, orele 16:00, s-au pus la dispoziţia Consiliului Frontului Salvării Naţionale şi conducerii acestuia. Din acelaşi moment, grupul de decizie politico-militară al C.F.S.N. a luat deciziile importante cu caracter politic şi militar, urmărind accederea la puterea politică a unui grup preconstituit şi legitimarea politică în faţa poporului român”, au transmis procurorii.

Diversiuni prin apariţii TV

Aceştia susţin că, începând cu seara zilei de 22.12.1989, a fost lansată o amplă şi complexă activitate de inducere în eroare (diversiuni şi dezinformări), coordonată de unii componenţi ai Consiliului Militar Superior (structură aflată în subordinea C.F.S.N.), acceptată şi asumată de factorii decizionali ai C.F.S.N.

„Din Consiliul Militar Superior au făcut parte general locotenent Atanasie Victor Stănculescu, general de armată Nicolae Militaru şi şefi de direcţii militare. La rândul lor, cei patru inculpaţi ar fi participat în mod direct la exercitarea de diversiuni şi dezinformări. Cercetările vizează faptul că prin instaurarea unei psihoze generalizate a terorismului ar fi fost create numeroase situaţii de foc fratricid, trageri haotice, ordine militare contradictorii etc. În acest context, în intervalul 22-30.12.1989 au fost trase aproximativ 12.600.000 de cartuşe”, a mai transmis Parchetul General.

Procurorii spun că psihoza teroristă ”ar fi fost indusă cu intenţie prin diversiuni şi dezinformări şi a provocat, după 22.12.1989, un număr de 862 de decese, 2.150 răniri, lipsirea gravă de libertate a sute de persoane, vătămări psihice. Aceste consecinţe tragice au fost mult mai grave decât cele ale represiunii exercitate în intervalul 17-22.12.1989 (orele 12:00). Totodată, aceste diversiuni şi dezinformări ar fi creat condiţiile condamnării şi execuţiei cuplului prezidenţial Ceauşescu printr-un proces penal simulat”, se mai arată în comunicatul Parchetului General.

Probatoriul relevă că Ion Iliescu şi Gelu Voican Voiculescu ar fi „dezinformat în mod direct prin apariţiile televizate şi emiterea de comunicate de presă (contribuind astfel la instaurarea unei psihoze generalizate a terorismului), ar fi participat la dezinformarea şi diversiunea exercitate pentru executarea cuplului Ceauşescu şi ar fi acceptat şi asumat politic acte diversioniste comise de unele cadre cu funcţii de conducere din M.Ap.N., fără a interveni pentru stoparea lor”.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
O carte bună
UN RISC ASUMAT. de FILIP TEODORESCU
Postat 22 Decembrie 2018, 21:02 de Sandu1206
!!!
Că...ci și eu...
Postat 22 Decembrie 2018, 18:59 de prostea
!!!
căci sună superb
Postat 22 Decembrie 2018, 15:25 de prostea
RE: !!!
căci şi tu, dacă insişti!
Postat 22 Decembrie 2018, 18:39 de Moderator
"danion"
Hai sa-ti dau cateva exemple de curaj si determinarea ale Poporului Roman. Armata Romana a cucerit de doua ori Budapesta in cele doua razboaie mondiale, eliberandu-si teritoriile ocupate de unguri. Batalia de la Posada, romanii i-au nimicit pe ungurii care le invadasera tara.Atacul de noapte al lui Vlad Tepes: (17 iunie 1462). Intr-o demonstratie de curaj unica in istoria omenirii (niciun alt lider militat inainte sau dupa el, nu s-a deghizat si a atacat o tabara dusmana din interior), Vlad Tepes si cei mai buni osteni se imbraca in straie turcesti si se infiltreaza intre otomani. Tinta sa era cortul sultanului. In plina noapte, socati si buimaci, corpul spahiilor din Anatolia este macelarit de valahi, marii viziri Mahmud si Isac fiind ucisi in lupta. Din nefericire, sultanul turc nu dormea in cortul cel mare, valahii in frunte cu Tepes scapand ocazia de a-l ucide pe Mahomed Fatih. Lupta de la Baia (14 - 15 decembrie 1467). Stefan cel Mare, alaturi de 12.000 de osteni, asediaza Romanul, locul de campare al armatei ungare invadatoare (40.000 de soldati) dupa ce incendiase orasul din toate partile. Luptele sunt extrem de violente, cu multe victime de ambele parti. In zorii zilei, panicati, ungurii incep sa se retraga in dezordine. Regele ungur Matei Corvin a scapat ranit grav. Batalia de la Codrii Cosminului (26 octombrie 1497), Batalia de la Vaslui (10 ianuarie 1475), si exemplele pot continua pe pagini intregi. Asta e situatia **** ciudos.
Postat 22 Decembrie 2018, 08:40 de Alcor
danion
manipulatorii s-au instalat la butoane instigand la crimele cunoscute, in timp ce populatia lupta in strada.
Postat 22 Decembrie 2018, 07:49 de Alcor
RE: danion
Nu mai folosi cuvinte jignitoare, căci vei fi suspendat!
Postat 22 Decembrie 2018, 14:20 de Moderator
danion
fara sprijinul populatiei, astia patru si tokes erau demult oale si ulcele. Ei s-au ascuns in spatele multimii si au instigat la crime. Asa stau lucrurile...
Postat 22 Decembrie 2018, 07:45 de Alcor
@unom
Nu poti sa spui "asta e" la atatea sute de vieti luate de un criminal. Pur si simplu e triat daca asta crezi si atunci sincer iti spun, dar larerea mea despre tine s-a schimbat complet. Se numeste genocid daca se dovedeste ca s-au ucis din comanda lui, plus simulacrul de proces intentat celuilalt gunoi, ceausescu. Nu e vb de ce crezi legat de cine le-a facut, e vorba ca gunoaiele alea sunt dovedite. Adica pt a lua statul au dezinformat si au aruncat oamenii in fata gloantelor dupa care au intors armata ca sa para ei eroi. Tu te gadesti catinoameni au fost incinerati pt a se ascunde urmele crimelor? Dusi de la Timișoara la bucuresti pt a se ascunde crimele? Si tu zici "asta e"? Pacat. Probabil aceeasi parere o ai si de aia ce au murit pt noi pe fronturi. O zi plăcută!
Postat 22 Decembrie 2018, 04:37 de poiu
In sfarsit
In sfârșit e lamurita și problema asta cu revoluția și poporul roman curajos și revoluționar. LOVITURA DE STAT!!!! Revoluția nu e pt mămăligi
Postat 22 Decembrie 2018, 02:50 de User anonimizat
PROSTEA
ILIESCU a făcut revoluția și a mai incercat una in '87 împreună cu Isărescu.
Postat 22 Decembrie 2018, 00:27 de Sandu1206
asta e!
Revoluțiile fac victime...nu cred că le-a făcut Ion Iliescu sau Petre Roman...aș paria pe secu....așa a fost scris scenariul...Evident îmi pare rău de acei oameni dar așa e cursul...vieții și al morții. Eu nu m-am băgat la balcon...s-au băgat B./decedat din alte cauze sau M.B.
Postat 21 Decembrie 2018, 21:23 de prostea
@unom
Totusi nu au crime in masa in spatele lor. Hai sa nu comparam un marinel baucios si un neamtalau mai molcom cu o gloata de criminali care fac atentate la viata oamenilor in forma continuata si agravanta (daca iei si mineriadele). Totusi acuma nu e grad de comparatie. Sper doar ca nu crezi ca ilici iliescu e chiar un fost prezident ce merită menționat altfel decat ca un criminal si ca un cosmar faurit la moscova (intentionate literele mici datorita lipsei mele de respect pt acelea)
Postat 21 Decembrie 2018, 21:16 de poiu
!!!
Băsescu și Werner sunt curați că Ozana lui Creangă...
Postat 21 Decembrie 2018, 17:48 de prostea
"Grup de putere preconstituit"
Era clara cacealmaua. Lovitura de stat orchestrata din exterior. Bine ar fi sa putrezeasca toti la parnaie. Au provocat pierderi umane si daune materiale imense.
Postat 21 Decembrie 2018, 17:47 de Alcor
Securistii oradeni cu pensii si salarii totale de 20.000 lei / luna
Daca nu ma credeti verificati expertul IT, colonelul Rosie, al Primariei Oradea, cel care are mai multe sesizari de nedepunere in declaeatia de venit faptul ca era mason cu acte in regula cat a fost inca ofiter activ, comandant al STS Bihor, reclamatii scrise facute chiar de fostii colegi! TRAIASCA SECURISTII ! Isi merita banii! P.S. "Nu o luati personal!" _i_
Postat 21 Decembrie 2018, 14:42 de Assn
Merita..
Merita asta si alaturi de el toti cei din poza o asemenea felicitare de Craciun!!! Merita caci el a fost girantul demolarii romaniei de camarila fsn-psd si asociatia lui de suflet udmr! Ca Horia, Closca si Crisan ar trebui sa plateasca miseii pentru ceea ce au facut din Romania!!!
Postat 21 Decembrie 2018, 14:36 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON