URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Ianuarie 2020, 16:42

Companiile Vodafone, Telekom, Orange și RDS RCS, amendate cu 1,6 milioane de lei pentru lipsa semnalului

Companiile Vodafone, Telekom, Orange și RDS RCS, amendate cu 1,6 milioane de lei pentru lipsa semnalului Sursa foto: Economica.net
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Firmele de telefonie Vodafone, Telekom, Orange şi RDS RCS au fost amendate cu peste 1,6 milioane de lei pentru că nu şi-au îndeplinit obligaţia de a avea o acoperire cu servicii de voce pentru cel puţin 98% din populaţia României. Anunţul a fost făcut, marţi, de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Potrivit site-ului Adevarul.ro, amenzile au fost acordate în urma unei campanii de măsurare a acoperirii naţionale cu servicii de voce mobilă desfăşurată de ANCOM, în perioada mai - septembrie 2019.

Acoperirea cu semnal a fost măsurată în localităţi, parcurgându-se drumurile accesibile, bulevardele şi străzile principale, precum şi străzile secundare, astfel încât localitatea să fie cât mai omogen măsurată. Acoperirea a fost calculată ca raportul dintre suma populaţiei acoperite şi suma populaţiei măsurate.

Conform licenţelor de utilizare a spectrului radio deţinute, Orange, Vodafone şi Telekom Mobile erau obligate să acopere cu servicii de voce zonele locuite de cel puţîn 98% din populaţia României, prin intermediul reţelei proprii de acces radio, până la data de 5 aprilie 2017, iar RCS RDS până la dată de 5 aprilie 2019.

"În urma măsurătorilor efectuate de Autoritate, Orange România acoperea cu servicii de voce mobilă un procent de 97.81% din totalul populaţiei, Vodafone Romania - 97.76%, Telekom România Mobile Communications - 96.53%, iar RCS&RDS - 95.42%. Ţinând cont de procentul atins de fiecare operator, am sancţionat RCS&RDS cu amendă în valoare de 800.000 de lei, Telekom Mobile cu 700.000 de lei, Vodafone cu 60.000 de lei, iar Orange cu 50.000 de lei, în total 1,61 de milioane de lei", a precizat directorul executiv al ANCOM, Cristin Popa, pentru sursa citată. Acesta a mai declarat că se va relua campania de măsurători şi în 2020, iar dacă este necesar se vor aplica alte sancţiuni, până când se companiile îşi vor respecta obligaţiile.

În urma rezultatelor, ANCOM a realizat o hartă interactivă pentru ca toţi utilizatorii să aibă acces la cele mai recente date privind acoperirea cu servicii de voce a tuturor operatorilor prezenţi pe piaţă din România, dar şi nivelul de semnal 2G, 3G şi 4G pentru fiecare dintre operatorii mobili. Aceasta este disponibilă pe site-ul aisemnal.ro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Nici nu e platit de olingi studiul
Campanie anti digi pe fata. Adică aia iau cele mai mari amenzi si daca te uiti pe harta vezi loc in Oradea fara 4g inconjurat de 4 strazi cu semnal maxim. Da-o in ma-sa. La fel pe dn1 apar locuri fara 4G (puncte rosii) si pe km intregi inainte si dupa semnal puternic. Sper sa conteste asta si sa se faca un studiu real. Nu bagi cartela de digi in xiaomi si aia de olingi in s10. Faci testele transparent, aici e clar o porcaiala. Da obligatiunile contractuale nu le verifica ancom? Procentul de downtime? Rezolutia sesizarilor? Obligativitatea platii facturii in avans la olingi, dupa portare in 3 dec imi vine factura pe perioada 1 dec 24 dec, platesc, apoi mai vine una de valoare mica... Asa, din neant. Deci platesc un serviciu inexistent la operator concomitent cu un serviciu existent de la altul. Olingi adica. Sper sa dispara cat mai repede de pe.piata
Postat 07 Ianuarie 2020, 23:48 de poiu
The joke.
RCS&RDS - 95.42%
Postat 07 Ianuarie 2020, 18:49 de Kuler
era si cazul
Era si cazul, acum parca au mai putin semnal decat in 2018, seara nici nu merge net-ul, cred ca decupleaza antene sau reduc capacitatea. Telefoanele sunt de design uneori. Mesajele de genul "Abonatul are telefonul inchis sau nu se afla in raza de acoperire" sunt dese.
Postat 07 Ianuarie 2020, 17:10 de Christa
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON