URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Decembrie 2019, 15:08

Cine a vrut să fie preşedinte: Alexandru Cumpănaşu, pus sub acuzare de DNA pentru fraudă cu fonduri europene

Cine a vrut să fie preşedinte: Alexandru Cumpănaşu, pus sub acuzare de DNA pentru fraudă cu fonduri europene sursa foto: www.g4media.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A avut ambiţia să fie cel mai puternic om din stat, dar are probleme de corupţie! Fostul candidat la alegerile prezidenţiale Alexandru Cumpănaşu a fost pus sub acuzare de procurorii DNA Constanţa, pentru furnizare de date false într-un proiect cu fonduri europene derulat de SNSPA, scrie g4media.ro, citând surse apropiate parchetului anticorupţie.

Cumpănaşu ar fi minţit că are studii superioare atunci când a aplicat pentru un post de expert în cadrul proiectului "Consolidarea cadrului pentru creşterea calităţii serviciilor publice şi sprijinirea dezvoltării la nivel local", implementat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în parteneriat cu SNSPA.

G4media.ro a dezvăluit, în septembrie, că bărbatul nu a terminat nicio facultate. Alexandru Cumpănașu a absolvit Liceul Ioniţă Asan din Caracal, în 2000, şi potrivit propriei sale declaraţii făcute jurnaliştilor, a început studii de drept la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, dar nu le-a finalizat. 

Potrivit articolului 18 indice 1 din legea 78/2000 privind prevenirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, "folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi".

Potrivit declaraţiei de avere semnate cu ocazia candidaturii la prezidenţiale, Alexandru Cumpănaşu a primit un salariu peste 5.500 lei pe lună de la SNSPA în 2018 şi alţi 4900 lei pe lună de la Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCIDI), deşi nu are studii superioare.

La turul I al alegerilor prezidenţiale din noiembrie 2019, Cumpănaşu a adunat 141.316 voturi.

Cumpănaşu dă vina pe SNSPA

Ulterior apariţiei articolelor de presă, Cumpănaşu a reacţionat pe Facebook, spunând că nu a minţit. 

"Nu am mințit și nu am dat nicio declarație din care să rezulte că am studii superioare la acel moment. Nu am prezentat SNSPA nicio informație eronată sau care să nu corespundă realității. Toate diplomele și CV-ul transmise pentru angajare au fost cele reale. Încadrarea pe post, respectiv anexa la care se face referire a fost întocmită de SNSPA, semnată de rector sau în numele lui și de mine. Nu este o declarație pe propria răspundere sau alt fel de inducere în eroare a SNSPA. Este stupid ce afirmă SNSPA care din informațiile mele sunt verificați cu privire la întregul proiect de către DNA București, nu doar cu privire la această glumă proastă", a scris Cumpănaşu. 

El a anunţat şi că va da în judecată SNSPA şi pe rectorul Remus Pricopie. 

"Subiectul este ridicol și în fapt, dacă a existat vreo greșeală aceasta aparține SNSPA și rectorului acesteia", a mai scris fostul candidat. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
...
M-am lămurit, pseudo-liberalismu ăsta o dus la feminizarea masculului. Virtualizarea asta permite oricui în absența unui nume, figuri, adrese să provoace, jignească doar pentru o diferență de opinie. Vorbele lui Rațiu despre democrație or trecut ca trenu pe lângă unii. Transformarea e atât de încheiată încât nici măcar adresarea directă nu mai funcționează, de față în față nici nu se pune problema. O lume minunată plină de luminițe și flori.
Postat 17 Decembrie 2019, 12:44 de User anonimizat
two
Și de obicei unde consumi alcool????
Postat 17 Decembrie 2019, 11:59 de Sandu1206
sandu
Mă plictisești, citește-i ce i-am scris la prietenă-ta neutryna, concret.
Postat 16 Decembrie 2019, 20:03 de User anonimizat
neutryno
Mardeiaș? O să stau să mă jignești tu la infinit. Concret, asuma-ți o față, vedem cine-i la normă. Eu stau pe Iosif Vulcan nr.7 sau Ferdinand nr.1 Alege.
Postat 16 Decembrie 2019, 20:01 de User anonimizat
two
Cum mai merge treaba pe la Sânmartin????
Postat 16 Decembrie 2019, 17:15 de Sandu1206
Poiule, pierzi vreme cu de-alde astia
Vezi ca ei au norma sa scrie la fiecare articol ceva otravitor. Tu in schimb faci asta pro-bono, e altceva. Astia au o fisa a postului. Cat despre chestia cu intalnitul suna a "mardeias" de cartier. Ar face orice la cat sunt de plini de ura si disperare!
Postat 16 Decembrie 2019, 16:17 de Neutryno
Two
Nu m-am adresat tie cu postacei flamanzi. Facem schimb de adrese de mail? Neah, nu ma pasioneaza, nu esti genul meu, stai calm. Reciteste aia cu furatul, nu te-am acuzat nu m-am referit la tine. Nu ma cobor la nivelul jignirilor, cu atat mai mult legate de familie. Acolo era vorba de iesit din tara daca îmi amintesc bine si de comparații cu alte orase, alte tari. In fine, nu le lua personal ca nu sunt directionate catusi de putin. Ai dreptul la opinie, eu am dreptul sa nu fiu de acord cu tine. Sunt interschimbabile drepturile astea, asta e partea faina. Nu ma dau lovit si nu pun la fuflet. O zi buna! (P.s ca exemplu, cauta comentariile cand multi dadeau in saracu om, ala ce nu era de acord cu bolojan, chiar daca mie imi place omul, era opinia lui - spricel, pisicarosievargata si ce nicks mai avea omu)
Postat 16 Decembrie 2019, 11:17 de poiu
poiu
Nu zău? Mă victimizez? Tu arunci cu nămol, “postăcei flămânzi după doi covrigei” doar pentru că n-avem aceași opinie, folosesc pluralul pentru că l-ai folosit și tu. După care tot tu întorci povestea? Ai tărie și adresează-mi-te nu o da cu manta! M-am simțit? Disprețuiesc cocotele masculine atâta tot! Data trecută ziceai de ai mei că au umblat la furat, ți-am zis atunci să ne cunoaștem să vedem cine a fost la furat sau îi plătit. De unde atâta boașe pe tine! Am nume și adresă? Ți-le dau cu mare drag n-am probleme, ceremi-le te scutesc de irosirea inteligenței tale nemărginite. Mailul meu îi muduratwo@gmail.com. Înainte să cauți frenetic, n-am nici o legătură cu cel din primărie sau cu cel de la Lotus.
Postat 16 Decembrie 2019, 08:36 de User anonimizat
Two
Vezi-ti de treaba ta ca nici dracu nu ti s-a adresat. Te-ai simtit? Asta e problema ta, esti un om ce se victimizeaza dupa ce improasca cu namol. Sa ai o viata frumoasa, evita sa mi te adresezi, ok? Si banal esti tu, eu nu ma robotizez in acelasi kkt. Mi se rupe de tine si de cine ti se rupe tie, nu fac politica de partid, ci ma rezum la oameni, nu ma intereseaza ghilea si nici popa, nu il numesc pe mang baron ca nu e, tot ce are e din contracte facute numai de el si erica stiute, cu universitatea, etc, ceea ce e greu in romanica asta ce se impute tot mai rau, ma bucur de a doua cetatenie cu gandul ca pot pleca oricand departe si sa rad de cei ca tine ce cred ca postand pe un forum ideologii si manifeste pot aduce un plus valoare. Nu, nu poti, ori pui mana si rezulta ceva palpabil ori ramai un papagal la tastatura. A, nu uita, two nu e anonim, are un nume si o adresa. A, si daca as fi atata de antimang, as putea scoate niste mailuri din studentie cu cerintele lor (nelu si gerda) ca pentru promovarea materiei la MASTER sa traduca studentii capitole din carti pt viitoarele lor materiale de carte. Le tin bine ca sa ma amarasc ce kkti de oameni ajung sa incerce sa manipuleze o parte din oradeni. Bravo lor, daca au pe cine.
Postat 16 Decembrie 2019, 06:57 de poiu
Poiu
Eu inca sper sa avem un rege, care e următorul știm . Dar trebuie să dispară Iliescu și securiștii, că noi sa avem un rege.
Postat 16 Decembrie 2019, 01:32 de Sandu1206
poiu
Banal mai ești. Mi-se rupe mie de PSD. Nu suport propaganda unidirecțională. Dacă Mang îi un baron și este, vorbim de Popa Cornel sau n-ai voie? Ghilea Gavrilă? Retoric nu te obosi.
Postat 15 Decembrie 2019, 23:14 de User anonimizat
...
Teleorman? Costel Barbu. Ăsta nu se pune că-i din PNL.
Postat 15 Decembrie 2019, 23:09 de User anonimizat
@sandu
Da-le mai pace, is postacei de aia flamanzi dupa 2 covrigi. mang e in agonie deja, de alde si altii nu mai vorbesc. Le canta buha sfarsitu si ei refuza sa ascultez de parcă nu s-a intampla destul de curând. Le piere lor piuitu de tot, ca nici 20 de ani nu le ajunge sa se reculeaga. Iar de cumpana ala, ce sa mai zici, oltean prost cu aere de moldovean pe la bucuresti. Aia sunt rusinea romaniei, eu inca mai sper la pre 1918 :) pacat ca nu il mai avem pe rege.
Postat 15 Decembrie 2019, 22:07 de poiu
marea redactie
dar la Barna ati tacut ca porcu-n papusoi,asa-i?
Postat 15 Decembrie 2019, 22:01 de Fradi
two
Are 6 case in Sibiu. Nu are 8 case in Romania, nu are 2 ferme in Teleorman, nu are 2 case în Brazilia , nu are 8 case around the world.
Postat 15 Decembrie 2019, 21:10 de Sandu1206
...
Mare scofală, ăla de-o ieșit are șase case din leafă de profesor, nu mai pun intermediatu de adopții ilegale.
Postat 15 Decembrie 2019, 18:39 de User anonimizat
cine ?
Trist este nu ca un prost sau un infractor a vrut sa fie presedintele Romaniei, ci numarul prostilor (multe zeci de mii) care l-au votat !
Postat 15 Decembrie 2019, 17:13 de oradea_mea_si_a_ta
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON